Greenpeace Magyarország Egyesület

Ha kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, ... rájössz hogy a pénz nem ehető!

Az egyesület nem nyereségorientált, célja a természet és az emberi élet védelmének és megõrzésének elõmozdítása, a környezettudat támogatása és elõsegítése erõszakmentes kampányokkal annak érdekében, hogy az emberek, állatok és növények életterének elpusztításást megakadályozzák.

Adószám:
18178883-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Greenpeace Magyarország Egyesület

Szervezet rövid neve:
Greenpeace

Szervezet adószáma:
18178883-1-42

Honlap:
http://greenpeace.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Greenpeace.HU?ref=ts&fref=ts

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/user/GreenpeaceHungary

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000015-73370002

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3927590

A szervezet címe:
1143 Budapest Zászlós utca 54.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:
Ipari mezőgazdálkodás helyett ökológiai mezőgazdálkodást! Országszerte képzéseket szervezünk a gazdálkodóknak, kiadványokat, tanulmányokat, oktatási anyagokat jelentetünk meg. Mindent megteszünk, hogy a méhgyilkos neonikotinoidok és a műtrágyákban használt, nagy valószínűséggel rákkeltő glifozát használatát végleg tiltsák be az Európai Unióban. Paks II helyett tiszta energiát! Paks II felesleges, veszélyes és drága beruházás. Azért küzdünk, hogy a kormány vegye figyelembe a magyar emberek akaratát, és egy újabb atomerőmű helyett a megújuló energiaforrásokba fektessen. Méregmentes Magyarországot! Rendszeresen élelmiszer- és termékteszteket végzünk, nyomon követjük az ipari létesítmények tevékenységét, és felhívjuk a figyelmet a hazai vegyianyag-szennyezésekre. Élhető, zöld városokat! Magyarországon egyedül a szállópor-szennyezés miatt csaknem 13 000 ember hal meg évente. Eközben az éltető, tiszta levegőt biztosító parkok, fasorok és zöldfelületek egyre fogynak. Azért dolgozunk, hogy hazánkban a fákat és a városi zöldterületeket a valódi értéküknek megfelelően kezelzék.2016 - Éveken át tartó figyelemfelhívásunkat követően a budapesti Illatos úti vegyianyag-telep után a kormány intézkedésére felszámolták a Hortobágyi Nemzeti Park határában található, borzalmas állapotban levő veszélyeshulladék-tárolót is. 2015 - Elértük, hogy hosszú évek után végre felszámolják a katasztrófaközeli állapotokat okozó vegyianyag-telepet a budapesti Illatos úton. A kormány belátta, hogy a 2000 tonna vegyi anyag elszállításához azonnali intézkedésekre van szükség. 2014 - Nem lesz aranybánya Verespatakon! A mi fellépésünknek is része volt abban, hogy a román kormány végleg elutasította a cianidos bánya megnyitásához szükséges törvénytervezetet. 2013 - Négy méhgyilkos rovarölő vegyszer európai uniós korlátozását értük el. Az Északi-sarkvidék megmentésére szánt petíciónkat itthon 60.000-en aláírták. 2012 - Az Európai Bizottsághoz fordultunk az almásfüzitői vörösiszap-tározón folyó tevékenységek miatt. http://www.greenpeace.org/hungary/hu/rolunk/Sikereink/

Mire gyűjt:

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, része a több mint 55 országban jelen lévő Greenpeace-irodák hálózatának. Látványos, bátor és békés eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a környezeti problémákra és azok megoldásaira. Egy élhető és békés jövő érdekében dolgozunk.

Adományt hazai és globális méretű környezetvédelmi problémák megakadályozására kérünk.

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Élmény
adománygyűjtés

Legyél a regényhősöm!

Greenpeace

Összeg: 236.000 Ft
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.