Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Támogatott lakhatás a súlyosan, halmozottan fogyatékos fiataloknak

Alapítványunk nagy gondot fordít a súlyosan halmozottan fogyatékos emberek mentális és fizikai állapotának fejlesztésére. Olyan családokkal foglalkozunk, akik otthonukban gondozzák fogyatékos családtagjaikat. Fejlesztő eszközöket szerzünk be, gyógypedagógia szolgáltatásokat, szűrővizsgálatokat szervezünk és segítünk a lebonyolításban. Fontosnak tartjuk a gondozottal kapcsolatos problémák megoldását, esetenként gyors információk ismertetésével próbálunk segíteni a családtagoknak. Évente anyagilag segítjük a gyermekek, fiatalok, családok nyaraltatását, és a tavaszi-őszi kirándulásokat. Pályázat segítségével már hetedik éve szülőklubot szervezünk, ahol a szülők egymást támogatva, közösségben rendszeresen találkoznak, fejlődik az önismeretük és az önmegvalósítási, érdekérvényesítési képességük. Az Alapítvány tevékenységeihez szorosan kapcsolódik a társadalom tudatformálása, a sérült emberek elfogadtatása. Továbbra is szeretnénk támogatni a Fejlesztő Napköziotthon szakemberi gárdájának 2 napos szakmai továbbképzését. Támogatjuk a XV. kerületi Mobilitás Hetét, amely nyílt nap betekintést enged a sérültséggel élők mindennapjaiba és a szakminisztériumi, önkormányzati meghívottak aktív részvételével zajlik. Évek óta pályázatokból, adományokból szervezünk a súlyosan halmozottan fogyatékos fiatalokat otthonukban nevelő családok számára nyári programokat, közös táborozást. 2018-ban új támogatást próbáltunk ki, egyszerre hat család tudott kikapcsolódni a Balatonon. Olyan házat béreltünk ki, ahol a családok a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermekükkel együtt, közösen a többi családdal, egymást segítve tudtak nyaralni, kikapcsolódni. Olyan jól sikerült, hogy 2019-ben akadálymentes helyszínen Balatonmáriafürdőn 14 család közösségi nyaralását szerveztük, 2020-ban 16 család Kiskunmajsai nyaralására gyűjtöttünk. A nyári tábor keretében a szülők mentálhigiénés tréningen vesznek részt, és közösségi programokat szervezünk. Ezek a családok az év minden napján, 24 órás szolgálatban gondozzák fogyatékos családtagjaikat. Minden évben újabb olyan családok csatlakoznak a programhoz, akiknek sosem volt lehetőségük kimozdulni otthonról.

Adószám:
18156209-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

 • Szervezet
 • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18156209-1-42

Honlap:
https://www.gondozotthon.com/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tarsasag.a.sulyosan.halmozottan.serultekert/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11715007-20384157-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 703820290

A szervezet címe:
1158 Budapest, Molnár Viktor u. 94-96.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:

A Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítványt súlyosan, halmozottan sérült személyt gondozó szülők hozták létre 1966-ban hozzátartozójuk fejlesztése, szocializációja, életminőségének javítása érdekében. Tevékenységeihez szorosan kapcsolódik a társadalom tudatformálása, a sérült emberek elfogadtatása.

 • Szülőklub szervezése pályázati segítséggel.
 • Támogatja a Fejlesztő Napköziotthon szakembergárdájának szervezetfejlesztését.
 • Alapítványunk a főváros XV. kerületi Önkormányzatával folyamatosan, hagyományosan és konkrét programok megvalósításával működik együtt. A kerületi Mobilitás Hét megnyitója évekre visszamenően az Intézményben valósul meg, amely szakminisztériumi, önkormányzati meghívottak aktív részvételével zajlik.
 • 10. éve segíti a sérültek nyaraltatását, Bogácson, gyógyfürdő lehetőséggel, 2x 5 napos turnusokban, gondozóksegítségével. 
 • Az Alapítvány nagy gondot fordít az intézmény ellátottjainak mentális és fizikai állapotának fejlesztésére, stabilitására. Ennek érdekében létrehozta az intézményben folyamatosan működő masszázskádat (izomlazító hatás) és élményszobát.
 • A kutyaterápia költségét teljes egészében az alapítvány támogatja.
 • Az intézmény eszközparkját az alapítvány folyamatosan segíti speciális eszközök, fejlesztő eszközök beszerzésével.
 • Konferenciát szervezett, melyben szakpolitikai, egészségügyi és szociális ellátó rendszeri oldalról folytattunk párbeszédet a súúlyosan halmozottan fogyatékos emberek speciális problémáiról.
 • Minden olyan rendezvényen megjelenünk, ahol képviselhetjük gyermekeink érdekeit.

Alapítványunk a programokon keresztül segíti, támogatja a családok élhetőbb mindennapjait, a perifériára szorulás elkerülését. Példát mutat a társadalom tagjainak a segítő tevékenységek minél szélesebb körben történő bemutatásában, bevonva a súlyosan, halmozottan fogyatékosok közvetlen környezetében élőket.

Mire gyűjt:

Azokért a családokért gyűjtünk, akik súlyosan, halmozottan fogyatékos hozzátartozójukat gondozzák egy életen át, nagy teher nehezedik rájuk, ezt a feladatot szabadidő nélkül végzik. 2021 nyarán újra megszervezzük, akadálymentes helyszínen az ötnapos közösségi nyaralást 16 család számára.

A családoknak a gyermekeik ellátása a nyaralás alatt sem könnyebb, mégis a megváltozott környezet, a hasonló sorstársak, egymás elfogadása és segítése, az együtt kialakított tevékenységek megkönnyítik a szülők, a hozzátartozók mindennapjait. Azon a héten minden más, nyugalom van, séták, pancsolások, kellemes beszélgetések teszik hangulatossá a napokat. A családok sok erőt merítenek ebből az öt napból az év többi részére, amikor minden egyes nap, a nap 24 órájában gondoskodnak sérült gyermekeikről. 

A családok számára a kimozdulás a mindennapi nehézségekből támogatás nélkül nem lehetséges: az ápolási díj, a szűkös szociális támogatások nem teszik lehetővé számukra a négy fal közül való kimozdulást.   

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Jövőre is jöhetünk? Fogyatékos fiatalok nyári táboroztatása

Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Segítsd adományoddal, hogy 16 család ki tudjon mozdulni a négy fal közül: közösségi nyaralást szervezünk a súlyosan halmozottan fogyatékos embereket otthonukban nevelő-gondozó családok számára. Támogasd te is!

100% 504.333 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.