Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Legyen Támogatott lakhatás a súlyosan, halmozottan fogyatékos fiataloknak!

Alapítványunk olyan családoknak segít, akik otthonukban gondozzák súlyos fogyatékosságal élő gyermekeiket. Támogatásoddal te is hozzájárulhatsz a fiatalok fejlesztéséhez, és ahhoz, hogy a családok élete könnyebbé váljon. Adományodat az alábbi célokra használjuk fel: - támogatott lakhatás program a súlyosan, halmozottan fogyatékos fiatalok támogatására - foglalkozások biztosítása a napköziben (XV. kerületi Fejlesztő Gondozó Központ), például kutyaterápia vagy gyógytorna; - rendszeres egészségügyi szűrővizsgálatok szervezése a napközibe, hiszen a fiatalok eljuttatása a szakrendelőkbe nagyon nehéz és költséges a szülők számára; - kirándulások és nyaralás szervezése a családoknak, ami kikapcsolódást nyújt azoknak, akik az év minden napján, éjjel-nappal tartó gondozási feladatokat ellátják ; - szülőklub folyamatos megrendezése, ahol a szülők egymást támogatják, emellett meghívott szakemberek segítségével fejlődik az önismeretük, érdekérvényesítési képességük; - a társadalom érzékenyítése a fogyatékos emberek elfogadása érdekében. Az alapítvány a 2023. évtől szintet lépett, mivel pályázati forrásból lehetőség adódott arra, hogy a szervezet munkáját egy tapasztalt projektmenedzser segítse. Ezek mellett az alapítvány munkatársai többnyire érintett szülők, akik munkájukat önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végzik, ezért bármilyen kis összegű támogatás segítséget jelent a számunkra.

Adószám:
18156209-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

 • Szervezet adatai
 • Futó adománygyűjtések
 • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18156209-1-42

Honlap:
https://www.gondozotthon.com/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gondoskodas.gyermekeinkert.alapitvany

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@tamasztek

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11715007-20384157-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 703820290

A szervezet címe:
1158 Budapest, Molnár Viktor utca 94-96.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:

A Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítványt súlyosan, halmozottan sérült gyerekeket gondozó szülők hozták létre 1996-ban azért, hogy közös erővel javítsunk a fiatalok életminőségén. Tevékenységeinkhez szorosan kapcsolódik a társadalom tudatformálása, a sérült emberek elfogadtatása.

Alapítványunk egyrészt a Budapest, XV. kerületi Fejlesztő Gondozó Központba járó fiatalokat támogatja, másrészt országszerte elérjük és hasznos információkkal segítjük a magas támogatási szükségletű, súlyosan, halmozottan fogyatékos gyermeket nevelő családokat.

 • Konferenciákat szervezünk, melyben szakpolitikai, egészségügyi és szociális ellátó rendszeri oldalról folytatunk párbeszédet a súlyosan, halmozottan fogyatékos emberek speciális problémáiról.

 • Támogatott Lakhatás programot indítottunk, mely közös összefogással segíthet megoldani a fiatalok lakhatási nehézségeit - ez jelenleg a legfontosabb, megoldásra váró feladat. 

 • Szülőklubokat szervezünk a folyamatos gondozói feladatot ellátó szülők számára

 • Anyagilag támogatjuk a fiatalok és családjaik nyaralási lehetőségeit.

 • Közösségi média felületeken egymást támogató csoportot üzemeltetünk az érintett családoknak és segítő szakembereknek.

 • Támogatjuk a XV. kerületi Fejlesztő Gondozó Központ munkáját, szakembergárdájának szakmai fejlesztését.

 • Speciális terápiás alkalmakat szervezünk az említett napközibe.

 • Az intézmény eszközparkját folyamatosan segítjük speciális eszközök, fejlesztő eszközök beszerzésével.

 • Minden olyan rendezvényen megjelenünk, ahol képviselhetjük a súlyosan, halmaozottan fogyatékos gyermekek érdekeit.

Mire gyűjt:

A Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány célja a magas támogatási szükségletű, súlyosan, halmozottan fogyatékos fiatalok és családjaik támogatása. A súlyosan, halmozottan fogyatékos személyek egyéni szükségleteit és képességeit sokszínűség jellemzi. Azoknak a családoknak, akik otthonunkban nevelik fogyatékos gyermekeiket, komoly kihívásokkal kell szembenézniük a nap minden órájában. Sokukat jellemzően édesanyjuk ápolja otthon. Így sok szülő, amíg fizikailag, lelkileg és anyagilag bírja, otthon tartja gyermekét, azonban eljön az a pillanat, amikor kénytelenegítséget kérni, és az idő előrehaladtával bentlakásos szociális intézmény után nézni, hogy hosszútávon biztosítsa gyermeke lakhatását és ellátását. 

Jelenleg a szociális és egészségügyi ellátórendszer hiányosságai miatt ezek a családok magukra vannak hagyva, és egyedül próbálnak megküzdeni a mindennapokkal. Az ország legtöbb pontján nincs kialakított intézményrendszer, ami akár pár órás, pár napos felügyelettel, segédeszközökkel könnyítené helyzetüket. Budapesten és 100 kilométeres körzetében jelenleg nincs olyan állami intézmény, ami fogadna súlyosan, halmozottan fogyatékos felnőtteket. 

 Alapítványunk arra törekszik, hogy módszertani ismeretekkel, naprakész információk ismeretetésével, anyagi támogatással és segédeszközök biztosításával segítse ezeket a családokat. 

Az alapítvány munkatársai többnyire érintett szülők, munkájukat karítatív alapon, önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végzik a családok érdekében.  

 Támogatásával Ön is hozzájárulhat alapítványunk munkájához. Minden befolyó adományt közvetlenül a családok támogatására fordítunk. 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Hurrá, nyaralunk!

Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Közösségi nyaralást szervezünk 20 családnak, akik súlyosan, halmozottan fogyatékos személyt gondoznak otthonukban: ez az egyetlen lehetőségük, hogy kimozduljanak a négy fal közül.

74% 595.000 Ft összegyűlt
800.000 Ft-ból
még 54 nap
Érdekel Támogatom
Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Gyűjtés a Támogatott Lakhatás programra

Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Az Alapítvány kampányának célja a magas támogatási szükségletű, súlyosan, halmozottan fogyatékos fiatalok és családjaik támogatása, lakhatási problémáik megoldása.


Adománygyűjtés indult: 2021.11.19.
Összeg: 2.140.506 Ft
Támogatók száma: 153
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Idén is jöhetünk?

Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Közösségi nyaralást szervezünk 20 családnak, akik súlyosan, halmozottan fogyatékos személyt gondoznak otthonukban: ez az egyetlen lehetőségük, hogy kimozduljanak a négy fal közül.

153% 461.700 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Jövőre is jöhetünk? Fogyatékos fiatalok nyári táboroztatása

Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány

Segítsd adományoddal, hogy 16 család ki tudjon mozdulni a négy fal közül: közösségi nyaralást szervezünk a súlyosan halmozottan fogyatékos embereket otthonukban nevelő-gondozó családok számára. Támogasd te is!

100% 504.333 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.