Golgota Keresztény Gyülekezet Egyesület


Segíteni szeretnénk. Annak, aki segítséget kér. Úgy, ahogyan az az ő legjobb érdekét szolgálja. Hajléktalanokat segítő programunk a Vissza Közénk Program. Talpra állni szándékozó hajléktalan embereknek adjuk meg azt a segítséget, amivel a talpra állási esélyeik jelentősen megnövekednek. A Vissza Közénk célja a célcsoportnak lakhatást nyújtani, és különböző szolgáltatásokon keresztül megadni azt a külső segítséget, ami a támogatott személyek talpra állásához vezethet. Szintén cél, hogy a programban részt vevők érzelmi-, mentális állapota, munkaerő-piaci helyzete javuljon.

Adószám:
18293474-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Golgota Keresztény Gyülekezet Egyesület

Szervezet rövid neve:
Golgota Szeretetszolgálat

Szervezet adószáma:
18293474-1-42

Honlap:
https://facebook.com/visszakozenk

Facebook oldal:
https://facebook.com/visszakozenk

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10400126-00031066-00000004

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 704288848

A szervezet címe:
1073 Budapest, Erzsébet körút 13.

Tevékenységi kör:
Rászorult csoportok támogatása

Tevékenység leírása:

A Golgota Keresztény Gyülekezet egy ezer fős közösség Budapest szívében, mely erős társadalmi felelősség-érzettel rendelkezik. Magyaroszágon 28 éves múltra tekintünk vissza. Vörösmarty utcai Nappali Központunkban naponta több, mint száz hajléktalan embertársunk kap ételt, mosási-, tisztálkodási lehetőséget, és egy-egy jó szót, 2007 január 01 óta.
Karitatív tevékenységünk kiemelt projektje a két éves Vissza Közénk, egy “Elsőként lakhatás” szemléletű program, mely hajléktalan emberek talpra állását segíti. Célunk, hogy úgy segítsünk, hogy később már ne kelljen segíteni.
Programunkkal azoknak a táborához csatlakoztunk, akik elébe mennek a jövőnek.
A Vissza Közénk program egy modern szemléletű modellre alapulva küzd a hajléktalanság ellen. Munkánk az Elsőként Lakhatás modell-re épül.
„Európában az Elsőként Lakhatás elemzései azt mutatták, hogy a modell egy sor országban működőképes, annak ellenére, hogy ezeknek az országoknak eltérő a szociális jóléti rendszere, lakásrendszere, kultúrája és a gazdasági növekedésük mértéke is.”
Programunk gondozási részének elemei:
- heti egyéni coaching minden lakónak
- folyamatos szociális munka
- házirend, melyet az erre felelős önkéntesünk dolgozott ki lakóinkkal közösen
- havonta kitöltésre kerülő kérdőív, melyben választ adnak olyan kérdésekre, melyek a motiváltságukat, fejlődésüket, céljaikat, igényeiket/szükségleteiket méri fel
- két/háromhavi program a lakóknak

Keresztények vagyunk, de nem egy konkrét egyházban hiszünk, hanem Krisztusban. Krisztus szeretete minden emberé, vallásosé, nem vallásosé.

Mire gyűjt:

A most extra leterheltség alatt teljesítő orvosok, nővérek, egészségügyi dolgozók számára gyűjtünk utazási utalványra, azért, hogy a járvány levonulta után elmehessenek pihenni. Itt,belföldön. Ezzel tehát hazánk gazdaságának, belföldi turizmusának talpra állását is támogatni fogod.
A kampányt szakmai szervezettel együtt valósítjuk meg, turisztikai partnerünk pedig

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.