Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány


A Zenekar koncertjeit az értékközpontúság, értékközvetítés és értékteremtés szándéka, valamint a zenei sokszínűség jellemzi. Célunk a klasszikus zene megszerettetése minden korosztállyal és a lehetőség szerinti legszélesebb társadalmi rétegekkel.

Adószám:
18700190-2-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány

Szervezet adószáma:
18700190-2-13

Honlap:
http://www.gso.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063225938610

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12001008-00100987-00100000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 706400784

A szervezet címe:
2100 Gödöllő, Ady Endre sétány 1. 1.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

A Zenekar jól megtervezett műsorpolitikájában helyet kapnak a magyar és az egyetemes zenetörténet alapművei, fontos alkotásai, ősbemutatók és ritkán hallható, különleges zenekari művek is. A zenekar minőségi munkájának minden korosztályt érintő általános céljai: • A hangversenyhallgatók zenei látókörének tágítása, a repertoár bővítése. A zenetörténet különböző korszakaiból ritkábban hallható művek előadása. A társművészetek minél gyakoribb jelenléte a zenekar koncertjein. (Tánc, irodalom, képzőművészet.) • Szakszerű műsorismertetés, moderálás lehetőleg minden koncerten. • XX. századi és kortárs magyar művek előadása, ősbemutatók műsorra tűzése. • A nemzetközi élvonalból ismert karmesterek és szólisták, neves fiatal művészek és városunkban élő fiatal szólisták meghívása. • Városi hagyományok teremtése és a kialakult hagyományok folytatása: „Remekművek Gödöllőn” családi bérlet, „Mesélő Muzsika”, „Zenei Utazás” ifjúsági bérlet, Ifjú tehetségeink, Adventi Kastélykoncert, Évköszöntő koncert. • Kapcsolódás a város tematikus programjához • Évfordulók megünneplése.

Mire gyűjt:

II. kategóriás, regisztrált előadóművészeti szervezetként az Alapítvány feladata a Gödöllői Szimfonikus Zenekar működési feltételeinek biztosítása, az együttes művészi tevékenységének támogatása. A zenekar az Előadóművészeti Törvény szerinti normatív támogatások igénybevételére nem jogosult, így évenként pályázott és pályázik koncertjei megvalósításáért. Terveit és szolgálatát csak nyertes pályázatok, együttműködési megállapodások, vagy eseti egyedi támogatások esetén tudja megvalósítani.

Az Alapítvány az egyre szűkülő pénzügyi lehetőségei miatt az együttes működési és szervezési háttérmunkájának (koncert- és közönségszervezés) költségeire, valamint a koncertek művészeti létrehozására köszönettel fogad bármilyen összegű támogatást.

 

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Bankkártyás
adománygyűjtés

A zene lelki táplálék, semmi mással nem pótolható örömforrás

Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány

Az adománygyűjtés célja a 42 éve működő Gödöllői Szimfonikus Zenekar működési feltételeinek biztosítása, az együttes művészi tevékenységének támogatása. "Legyen a zene mindenkié!"


Adománygyűjtés indult: 2023.11.16.
Összeg: 46.000 Ft
Támogatók száma: 5
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.