Ginger és Fred Színházművészeti Alapítvány

Szórakoztató, tanulságos, gondolkodtató, zenés, humoros, önironikus, hoppart.

Fő profilunk, a zenés színház. Kihasználva az egyes tagok zenei kvalitását és hangszeres tudását is, valamint jobban szeretnénk nyitni a fiatalabb generáció, azaz a diákok felé, igyekszünk az arra legalkalmasabb előadásaink tantermi változatát is elkészíteni és az előadást követően foglalkozás formájában feldolgozni a produkció által felvetett társadalmi kérdéseket, problémákat. Ez utóbbi vonalat még inkább erősíteni szeretnénk, kifejezetten zenés tantermi előadás létrehozásával, amit jelenleg hiánypótlónak találunk ezen a palettán.

Adószám:
18127090-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Ginger és Fred Színházművészeti Alapítvány

Szervezet rövid neve:
HOPPart Társulat

Szervezet adószáma:
18127090-2-41

Honlap:
http://hoppart.wordpress.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hoppart.tarsulat/?ref=bookmarks

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10100792-58467800-01000005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305529148

A szervezet címe:
1025 Budapest, Kapy utca 45. b.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

A HOPPart a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2007-ben végzett Ascher Tamás és Novák Eszter vezette zenés-színész osztály tagjaiból alakult. Az akkori körülmények és lehetőségek - a diploma utáni elhelyezkedés nehézségei arra ösztönöztek minket, hogy együtt maradjunk és közösen dolgozzunk tovább. Összekötött minket az a törekvés is, hogy a zenés színház területén szerettünk volna tovább kísérletezni. Így kezdtünk egy ifjúsági, kamaratermi Varázsfuvola előadással (r. Harangi Mária), egy 80-as évek zenéivel kísért Szent Iván éjjelén (r. Magács László) című produkcióval és egy filmadaptációval, amit a társulat rendezett és zenét is írt hozzá, ez volt a Halálkemény - a mi dájhárdunk c. saját bemutatónk. A későbbiekben is ezt az utat jártuk, ezzel a három módszerrel dolgoztunk: egy létező zenés művet bújtattunk friss köntösbe, hangszereltünk újra; meglévő zeneműveket használtunk fel egy darabhoz, legtöbbször újra hangszerelve; vagy saját zenét írtunk az előadáshoz. Előadásainkra jellemző, hogy a társulat tagjai nemcsak játszanak, de hangszeres tudásuknak köszönhetően a zenei kíséretben is részt vesznek. Az állandó tagok mellett vendégekkel is dolgozunk, hiszen legalább annyira fontosnak tartjuk a "kívülről" érkező impulzusokat, mint az egykori osztályt összetartó szellemiséget. Egyetemi hallgatókat és frissen végzett színészeket is foglalkoztatunk előadásainkban, hiszen a társulatot működtető alapítvány célja is az, hogy a pályára készülőknek lehetőséget nyújtson a gyakorlásra, a pályakezdőknek pedig lendületet szakmai sikerük beindításában. Szeretnénk megtartani azt a színvonalat, amit az utóbbi években sikerült megteremtenünk, hiszen a Chicago 2010-ben a legjobb zenés előadás díját, valamint a Korijolánusz 2011-ben a legjobb független előadás díját kapta a Színikritikusok Díja alkalmával. A csúnya kacsa c. előadásunkat 2016-ban Színikritkusok Díjára jelölték a legjobb meseelőadások kategóriában. Előadásaink külföldi sikeres fesztiválszerepléseinek folyományaként nemzetközi kapcsolataink egyre komolyabb szerepet játszanak a társulat működésében. Az állandó tagokkal megalakítottuk a HOPPart Klub formációt, amellyel hangszerek nélkül, acapella dolgozunk fel a rádiók által agyonjátszott popslágereket, ahogy mi hirdetjük: öt énekhangra hangszerelve. A HOPPart Klub-bal számtalan vidéki felkérésnek tettünk eleget és készült egy városnézős változat is (Scale 1:5), amellyel több európai nagyvárosban is jártunk (pl.: Prága, Marseilles, Graz, Kassa, Brüsszel)

Mire gyűjt:

Olyan előadások létrhozására szeretnénk költeni az adományokat, amelyekkel a szórakoztatás mellett fontos társadalmi problémákat is fel tudunk dolgozni. Nem csupán színházi-, de tantermi előadás formájában is, amit utána foglalkozás formájában azonnal fel tudunk dolgozni a jelenlévőkkel. Vitával, érvekkel, friss információkkal és az előadásokban rejlő konkrét példákkal segítjük eligazodni a nézőt a társadalom olykor túlságosan rögös ösvényein.

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Egyszázalékos
adománygyűjtés

(Ne csak) Szórakozz, támogass!

HOPPart Társulat

A HOPPart Társulatot is fenntartó alapítvány célja a színészek, előadóművészek és színházi alkotók, művészek tevékenységének segítése, fellépési lehetőségeinek támogatásán túl, útkereső előadások létrehozása.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18127090-2-41
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.