Garai Ház Alapítvány


A Tarka-Barka Lakóotthon működtetésének célja a fogyatékossággal élő emberek élet- és lakáskörülményeinek normalizálása, a nem fogyatékos kortársaikhoz való érzékenyítés, a fogyatékos ember által is megélhető teljesebb élet lehetőségének a megteremtése. Az emberi személyiség kiteljesítése a keresztény értékrend alapján, valamint a szeretet segítségével a gyógyítás és a szemléletformálás. Az életközösség célja nem csupán az odafordulás a sérült ember felé, hanem annak megmutatása is, hogy a sérült ember másféle: másféleségében teljes értékű, tökéletes. Közös életünk érték és áldás!

Adószám:
18340583-1-03

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Garai Ház Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Garai Ház Alapítvány Tarka-Barka Lakóotthon

Szervezet adószáma:
18340583-1-03

Honlap:
https://www.garahaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/438198492878684

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11998501-06607722-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 79321996

A szervezet címe:
6500 Baja, Ősz utca 15.

Tevékenységi kör:
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

A Tarka- Barka Lakóotthont 1999-ben alapította a Garai Ház Alapítvány, mely egyben a lakóotthon fenntartója is. Lakóotthonunk önálló, a társadalmi együttéléshez igazodó életvitelt teremt meg olyan személyek számára, akik fogyatékosságuk miatt korábban csak nagy intézményi keretek között élhettek. Életük végéig személyi segítéssel, egyéni fejlesztéssel és szakmai foglalkoztatással  gondoskodunk róluk.

 A lakóotthon 10 fő értelmi sérült felnőtt  számára nyújt bentlakásos ellátást, ellátási köre országos. A Bárka szellemiségében éljük mindennapjainkat, célunk, hogy minél családiasabb légkört tudjunk teremteni lakóink számára. A hétköznapokat, a hétvégéket és az ünnepeket együtt töltjük. Sokat kirándulunk és játszunk. Próbálunk úgy élni, mint egy család, mert ha az ember nem érzi, hogy szeretik, megkeményedik. Fontos, hogy mindenki megtalálja a helyét ebben a közösségben, és felajánlja ajándékait a többiek számára.Minden napot közösen fejezünk be, imádsággal. Csütörtökönként eljönnek a barátaink is, hogy együtt imádkozzunk, beszélgessünk, játszunk.

 Az alapítvány Garán, egy intézményen belüli szociális foglalkoztatót is működtet, amelyben a Tarka- Barka Lakóotthon ellátottjai vesznek részt. Fő tevékenységünk díszgyertya készítése, gyertyaöntés technikájával. Ezek a tevékenységi formák az ellátottak számára hasznos elfoglaltságot, értelmes, rendszeres és szervezett időtöltést biztosítanak. Lakóinknak ezáltal módjuk van megtapasztalni a pozitív és negatív élményeket, a hasznosság érzését, az alkotás örömét. A lakóotthon jellegéből fakadóan a lehető legnagyobb szabadságot és önrendelkezést kívánja biztosítani lakói részére.

 Lakóink itt az ép emberek világához hasonló módon, hasonló térbeli és időbeli struktúrában, hasonló tiszteletben és bánásmódban részesülve élnek.

Mire gyűjt:

A Garai Ház Alapítvány Tarka-Barka Lakóotthona és foglalkoztatója évek óta az állami normatívából, az adó 1 %-os felajánlásából, pályázatokból, és számtalan jószándékú, segítőkész ember adományából tartja fenn magát. A szociális szférát érintő állami megvonások intézményünket sem kíméli, az intézmény megmaradása érdekében sok munka vár ránk ebben az esztendőben is. Szűkös anyagi helyzetünkben a legapróbb támogatás is nagy segítséget jelent számunkra. Nyitottak vagyunk minden olyan lehetőségre, ami otthonunk működését előre viszi. Szükség van barátokra, akik szolgálataikkal, adományaikkal segíteni tudják közös ügyünket, illetve termékeink megvásárlásával támogatják közösségünket.

Támogatásával Ön is hozzájárul ahhoz, hogy az itt élő értelmileg sérült emberek számára továbbra is biztosítani tudjuk megélhetésüket.

 

 

 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1% a Tarka-Barka Lakóotthonért

Garai Ház Alapítvány Tarka-Barka Lakóotthon

A Garai Ház Alapítvány Tarka- Barka Lakóotthona 10 fő értelmi sérült felnőtt számára nyújt bentlakásos ellátást.. Adó 1% felajánlásával a lakóotthon fennmaradását támogathatja.


Lezárult:
2023-05-23.
Adószám:
18340583-1-03
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.