Független Előadó-művészeti Szövetség


A FESZ küldetése, hogy - többszintű szakmai- és érdekképviseleti tevékenységével támogassa és ösztönzőleg hasson a hazai független és kortárs színházi nevelési, báb-, cirkusz-, tánc-, színházművészeti tevékenységekre, - elősegítse a terület egészének folyamatos modernizációját, mobilitását a társadalmi változásokkal összhangban.

Adószám:
18068454-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Független Előadó-művészeti Szövetség

Szervezet rövid neve:
FESZ

Szervezet adószáma:
18068454-1-42

Honlap:
http://www.fesz.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/fuggetlen.szovetseg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11660206-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 704092851

A szervezet címe:
1155 Budapest Bulcsú utca 44.

Tevékenységi kör:
Szakmai érdekvédelmi szervezetek

Tevékenység leírása:

  • Érdekképviselet

A FESZ, mint regisztrált előadó-művészeti szervezet, részt vesz az előadó-művészeti területet érintő jogszabályok előkészítésében, kapcsolatot tart a kulturális tárcával és a pályáztató szervezetekkel, az előadó-művészeti hatósággal, feltárja és becsatornázza a tagjai működését érintő problémákat, javaslatokat tesz azok megoldására. A FESZ kapcsolatot tart az ágazat más érdekképviseleti szereplőivel.

  • Jogi és gazdasági tanácsadás

A FESZ tagjai és mások részére az előadó-művészeti tevékenységgel és a közhasznú működéssel kapcsolatos  jogi és gazdasági kérdésekben tájékoztatást és igény esetén szakmai támogatást nyújt, egyeztetést szervez és bonyolít le.

  • Pályázatfigyelés, pályázati tanácsadás

A FESZ elsődlegesen az előadó-művészeti szervezetek számára kiírt pályázatokkal kapcsolatban nyújt tanácsadást és támogatást a tagjai és más szervezetek, alkotók részére.

  • Előadó-művészeti szakmai programok szervezése

A FESZ kiemelten fontosnak tartja, hogy rendszeresen szervezzen képzéseket, workshopokat és egyéb szakmai rendezvényeket.

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Támogassuk a függetleneket!

FESZ

Célunk áthidaló támogatást nyújtani a független színházi területen dolgozóknak olyan rendkívüli helyzetekben, amikor művészeti tevékenységükből, szakmájukból nem tudnak jövedelmet szerezni.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18068454-1-42
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

MÁSODIK HULLÁM - Támogassuk a színházi dolgozókat!

FESZ

2020. november 11-től ismét bezártak a színházak. A COVID-19 második hulláma súlyosan érinti a független színházakban dolgozókat. Ismét veszélyben a terület. Várjuk támogatásotokat, hogy velük nyithassunk újra!

520% 5.204.110 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

TÁMOGASSUK AZ ELŐADÓ-MŰVÉSZETI TERÜLETEN DOLGOZÓKAT!

FESZ

Segítsd adományoddal a színházi alkotóművészeket és a háttérszakmák dolgozóit, akik a színházak bezárása miatt minden bevételi forrásukat elvesztették.

104% 1.040.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Támogassuk az előadó-művészeti területen dolgozókat!

FESZ

Segítsd adományoddal a színházi alkotóművészeket és a háttérszakmák dolgozóit, akik a színházak bezárása miatt minden bevételi forrásukat elvesztették.

19% 1.969.896 Ft összegyűlt
10.000.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.