Freeszfe Egyesület


A Freeszfe Egyesület akkor alakult, amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) több száz hallgatója és oktatója elfoglalta az intézmény épületét, hogy nyilvánosan tiltakozzon a magyar kormány közoktatási modell átalakítására irányuló tervei ellen. Az SZFE hallgatóinak nagy csoportja, a tanárok támogatásával úgy döntött, hogy ellenáll és megkísérli fizikailag megakadályozni az új vezetés hatalom átvételét. A blokád végül 70 nap után a járványhelyzet súlyosbodása miatt ért véget. A közösség ez után megalapította a Freeszfe Egyesületet, amely lehetőséget ad a diákjainak, hogy egy szabad intézményben folytassák tanulmányaikat és amely tovább viszi az egykori egyetem szellemiségét. A Freeszfe Egyesület egy pezsgő oktatási és szakmai közösség, amely jelenleg közel 300 tagot számlál, köztük 200 aktív hallgatót, valamint öregdiákokat, oktatókat, munkatársakat és támogatókat. A Freeszfe Egyesület célja, egy olyan autonóm alkotóműhely létrehozása, amely méltó a volt Színház-és Filmművészeti Egyetem hagyományaihoz. Egyesületünkben az SZFE volt és jelenlegi tanulói, oktatói, dolgozói munkálkodnak közösen, a szabad alkotás jegyében. Az egyesület diplomás és felnőttoktatási interdiszciplináris művészeti képzést nyújt. Ezenfelül ernyőszervezetként a fiatal alkotók produkcióinak létrehozását támogatja.

Adószám:
19294052-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Freeszfe Egyesület

Szervezet rövid neve:
Freeszfe

Szervezet adószáma:
19294052-2-41

Honlap:
https://www.freeszfe.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/freeszfe.hu

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@freeszfeegyesulet6670

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11672087-________

A szervezet telefonszáma:
+36 305631761

A szervezet címe:
1134 Budapest, Dózsa György út 126. mfszt 1.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb felnõttoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
Az Egyesületben jelenleg Magyarországon egyedülálló művészeti felnőttképzés zajlik. Az újonnan induló képzéseink korunk művészeti kihívásaira reflektálva törekszenek a feltörekvő művészek támogatására. 2023/24-es tanévben színházcsináló, filmszínész, személyes színház és művészeti kommunikáció szakokat indítottunk. Freeszfe az oktatáson túl aktívan és kezdeményezően járul hozzá a fontos társadalmi ügyek felszínre hozatalához kulturális események (konferenciák, filmvetítések, nyílt órák) szervezésével és a társadalmi kérdésekre érzékeny produkciók létrehozásával.

Mire gyűjt:
A gyűjtésünk célja a Freeszfe végzős hallgatójának, Ladányi Jancsó Jákobnak a diplomafilmjének az utómunkájának, (Hangutómunka, fényelés, VFX) terjesztési költségének (fesztiváloztatási költségek) finanszírozása. A film munkacíme "Voices of Disappearing", főszereplői a Berlinale Ezüst Medve díjas Kizlinger Lilla és az elismert rendező Schilling Árpád. Executive producerként Tarr Béla mentorálta a filmet, amely több tucat lelkes fiatal szakember belefektetett energiájának az eredménye. Jelenleg a film utómunkái zajlanak, amelyekre a keretünk elfogyott. Ezt szeretnénk lelkes támogatókkal együtt összeadni.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.