Fortissimo-Együtt a Sportoló Ifjúságért Alapítvány

Segítsünk felfedezni, segítsünk jobb világot teremteni!

Célunk, hogy a sporton keresztül minden gyermek számára lehetőséget biztosítsunk a testileg és szellemileg egészséges felnőtté váláshoz, hozzásegítve ezzel őket egy egészségtudatos, boldog élethez.

Adószám:
19364997-1-20

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Fortissimo-Együtt a Sportoló Ifjúságért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Fortissimo Sportalapítvány

Szervezet adószáma:
19364997-1-20

Honlap:
https://fortissimosportalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100095046206476

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11703006-25994995-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 308963353

A szervezet címe:
8800 Nagykanizsa, Csengery út 29 1 4

Tevékenységi kör:
Sport

Tevékenység leírása:
Programjaink: -Iskolai foci -Ovifoci -Hátrányos helyzetű gyermekeknek biztosított sportfoglalkozások -Sportnapok szervezése -Táboroztatás -Családi napok A Fortissimo Együtt a sportoló ifjúságért alapítvány elkötelezett a gyerekek egészségének és sport iránti szeretetének támogatása mellett. Ennek jegyében létrehoztuk a „Hercules” nevű intézményi programot, amely a fiatalokat a sporthoz közelebb segíti, és inspirálja őket az egészséges életmód és az aktív testmozgás iránt. Az alapítvány óvodákkal és iskolákkal működik együtt, hogy a Hercules Program révén a gyerekek megtapasztalják a sport varázsát és az örömét. Továbbá heti szinten segítjük a hátrányos helyzetű gyermekek sport általi integrációját, illetve a különböző sportágakban való sikeres és aktív részvételt segítjük. Sportnapokon és családi napokon célunk a közösség építése a sport által és értéket teremteni, amely közelebb hozza a résztvevőket egymáshoz. Az iskolák és óvodák sportnapjain való részvétellel is szeretnénk segíteni, hogy minél több gyerek közelebb kerüljön a sport világához. A felgyorsult világunkban gyakran időhiány miatt háttérbe szorul a testmozgás. Már gyerekkortól fogva rengeteg feladat terheli a fiatalokat, így van, hogy nem jut elegendő idejük a sportolásra az iskola falain túl. Mivel a fizikális egészség egyik alapvető mérföldköve a rendszeres sportolás, ezért elhatároztuk, hogy minél több iskolában és óvodában segítünk, hogy azok a gyerekek is sportolhassanak, akiknek az intézményi programokon túl nem lenne rá lehetősége. A mai generáció technológia fejlettségével lépést tartva, a gyerekek modern eszközök segítségével, videós anyagokon keresztül is elérik a feladatok megoldásához szükséges tudást. A programok közben alapítványunk munkatársai minden gyerekre kiemelt figyelmet fordítanak és aktívan segítik az egyes feladatoknál őket. Szezonálisan megrendezett táborainkban családias hangulatban biztosítjuk a gyermekek számára a fejlődést, ahol foglalkozásaink alapja a pozitív környezet kialakítása és a sport megszerettetése. Nevelési metodikánk középpontjában a gondolkodó gyermekek nevelése áll, akik felnőtté válásuk során egyre több tudatos döntést képesek meghozni. Célunk, hogy döntéseiket a megfelelő keretek között, de szorongás nélkül tudják kivitelezni.

Mire gyűjt:
Sportfoglalkozás, sportnap és mentális foglalkozás rászoruló gyermekeknek A felgyorsult világunkban gyakran időhiány miatt háttérbe szorul a testmozgás. Már gyerekkortól fogva rengeteg feladat terheli a fiatalokat, így van, hogy nem jut elegendő idejük a sportolásra az iskola falain túl, amit a hátrányos helyzetű gyermekek esetében további tényezők is nehezítenek. Mivel a fizikális és mentális egészség egyik alapvető mérföldköve a rendszeres sportolás, ezért heti szintű állandó program keretén belül biztosítjuk a sport örömeit és jótékony hatásait, mindezt kiegészítve mentális felkészítéssel, amelynek nagy szerepe lehet prevenciós területen és segítséget nyújt szociális téren is. A programok közben alapítványunk munkatársai minden gyermekre kiemelt figyelmet fordítanak és aktívan segítik az egyes foglalkozásokon őket.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.