Fogyasztóvédő és -Érdekszövetség Alapítvány

1997. óta végzünk tanácsadást valamint panaszközvetítést.

A Fogyasztóvédő Alapítvány országosan működő, civil, nonprofit, közhasznú, független jogvédő szervezet. Vitás esetekhez való hozzáállásunk a párbeszéden alapuló mielőbbi megegyezésre törekvés. Úgy gondoljiuk, a felmerülő problémákra ésszerűbb gyors és mindenki számára elfogadható megoldást találni.

Adószám:
18161485-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Fogyasztóvédő és -Érdekszövetség Alapítvány

Szervezet adószáma:
18161485-1-42

Honlap:
http://www.fogyasztovedelem.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11786001-20167309-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-2696591

A szervezet címe:
1077 Budapest, Dohány u. 30/b.

Tevékenységi kör:
Fogyasztói jog- és érdekvédelem

Tevékenység leírása:
A panaszkezelések mellett információkkal segítjük a tudatos vásárlókat és gazdálkodókat a közös együttműködés felismeréséhez, az etikus és környezetbarát életmód megismeréséhez. 2008. óta készítjük és tesszük közzé weboldalunkon fogyasztóvédelemi témájú sajtószemlénket. Oldalunkon teszteket és fogyasztóvédelmi híreket is közzé teszük. Havonta frissülő rovatban gyűjtjük az Európai Bizottság Magyarországot érintő közleményeit, jelentéseit, tanulmányait. A uniós hírválogatást 2004. februárig feldolgoztuk. Környezetvédelem, fenntarthatóság témakörökben is ismeretterjesztő anyagokat jelentettünk meg. Szervezetünk 2008. évtől teszi közzé a céges pozitív és negatív listáját, amelyet pár évvel később az NFH is bevezetett. Weboldalunkon 2015. évben megjelent téma volt például: - Termékbemutatók, utasjog, fogyasztói jogi ismeretek itthon és más EU államban, kisiskolások egészségrombolása elleni fellépés, bio-élelmiszerek, élelmiszerbiztonság, erősödő előfizetői védelem, digitális oktatás szükségessége az információs társadalomban, az internet fiatalokra leselkedő veszélyei, mit tehetünk az adathalászat ellen. - Közérthető tanulmányok fenntarthatóság témakörökben. - Vírusirtók tesztje I. – II. rész, táp teszt, arckrémteszt. Környezetvédelem: 2015. évben részt vettünk a Greenpeace adriai környezetszennyezés elleni fellépésében („Tiszta Adriát”) valamint csatlakoztunk a párizsi klímacsúcs kapcsán az Élő Bolygónk klímavédelmi kezdeményezéshez.

Mire gyűjt:

Működési költségek. További kutatások elvégzése.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.