FILANTROPOSZ Egyesület

Építsük meg Makovecz őrvidéki kápolnáját

33 év óta folyamatos oktatása egy korszerű, előítéletektől mentes közép-európai szellemi orientációnak hogy a világból áradó szükség értelmesen találkozhasson az emberben várakozó jóakaratú tetterővel. Egyéni és közösségi sorsfejlődés, világesemények olvasása, egy gazdag lelki kultúra kiépítése amely megalapozva a világ sorsa iránti önzetlen érdeklődés és felelősségérzet kialakulását. Európa mint kontinens egyre nyilvánvalóbb sors-krízisének mély tanulmánya, az emberi tudat fejlődésének története, ember és makrokozmosz viszonya modern világunkban.

Adószám:
19107844-1-18

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
FILANTROPOSZ Egyesület

Szervezet rövid neve:
Makovecz Kápolna Ispánk

Szervezet adószáma:
19107844-1-18

Youtube oldal:
https://youtube.com/@filantroposz677

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
59500784-16543797-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 302787356

A szervezet címe:
9941 Ispánk, Nyugati szer 2.

Tevékenységi kör:
Közhasznú kulturális tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

Ugyancsak 33 év óta, csaknem minden esztendőben a fenti tevékenységekhez kapcsolódó könyvek kiadása, egynapos műhelymunkák, két hetenkénti szervezése, valamint pszicho-szociális tréningek kínálata újonnan szerveződő kisebb vagy nagyobb munka közösségek igénye szerint. A 90-es évektől nyaranta 800-1200 ember fordult meg az ispánki tanulmányi központban, a könyveink pedig több ezer példányban jutottak el az érdeklődő olvasókhoz. pl: Az Új Évezred Fénye, Tudat A Tudat Küszöbe Alatt, Parsifal A 21-ik Század Embere, Arkangyali Parafrázisok, Titkok Az Autisták Világából.

Mire gyűjt:

Makovecz Imre a 20-ik század legnagyobb magyar építésze- 14 évi együttes munka után- tervezett Ispánkra egy minden tekintetben páratlan, mindössze 72 négyzetméteres gerenda kápolnát. A kápolna belső kiképzése egész Európában egyedül álló: hét hatalmas freskóban ábrázolja majd az Őrvidék és Várvidék négy és fél ezer éves történelmének meghatározó eseményeit. A megvalósítást- a sikeres látványterv után- kettévágta előbb a Covid, majd utána a háború. Ezért nem várunk tovább felsőbb jóváhagyásra, vagy támogatásra. Makovecz Imre testamentuma szerint egy ilyen épületet legméltóbb módon az egyes ember morális fantáziája, áldozatkészsége és intuitív jövőbe tekintése építhet fel a legszabadabb módon.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.