Fészek Színház Kulturális Egyesület

színház+kávézó+közösség

Budapest kulturális főváros, ahol százezrek szomjazzák a kultúrát, így a színházművészetet is. A színház, mint művészeti forma egyre nagyobb jelentőséggel bír, a színházba járás elengedhetetlen részévé vált Budapest társadalmi életének. Kérdés persze, hogy van-e igény arra a színházra, amit mi képviselünk? Nos, az elmúlt három évtized azt bizonyítja, hogy igen! Mert a mi színházunk a jelennel, a hétköznapok problémáival és örömeivel, emberi történetekkel, magas művészi színvonalon és művészeti eszközökkel, kiemelkedően tehetséges és elismert művészekkel, ugyanakkor még kevésbé ismert, ám különleges pályakezdőkkel kínál egy olyan egyedi élményt, amire a XXI. század magyar nyelven beszélő kultúrafogyasztója vágyik. A már meglévő művészeti koncepciónk megtartásával és bővítésével elsődlegesen a magyar társadalom, a kultúra, a magyar emberek, a magyar irodalmi és drámai történet nagy alakjainak felszínen tartása a célunk. Nem elégszünk meg a szórakoztatással, a nézőknek feladatot adunk, előadásainkat nem lehet passzívan végig ülni. A magas művészet elemeit vegyítjük a hétköznapok sablonjaival. Számunkra legfontosabb szempontok előadásaink létrehozásánál: a jelenkor, a néző, a magyar nyelv, a tradíciók tisztelete melletti megújulás, a gondolkodás, a gondolkodtatás. A FÉM Arts&Café egyedisége ezekben rejlik: kortárs témák felvetése, a klasszikus és kísérletező színházi formák elegyének felhasználásával színpadra állítva, valamennyi színházi iskola képviselőjének közreműködésével, neves művészekkel, professzionális szcenikai feltételekkel, nézőbarát környezetben, egy olyan közösségi térben, ahol a színház nem csak a színházi előadásról szól, hanem annak apropóján egy közösségi találkozás maximális kiterjesztésében. Mindezt Európa közepén, hittel és pozitív jövőképpel. Színházat szeretnénk csinálni. A világról a magyaroknak. És magyarul a világnak. Jendrics Anikó, társulatvezető Cziczó Attila, művészeti vezető

Adószám:
18493234-2-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Fészek Színház Kulturális Egyesület

Szervezet rövid neve:
FÉM Színház

Szervezet adószáma:
18493234-2-07

Honlap:
http://www.femszinhaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/femszinhaz

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCPXD0QobuUFKvmpgthZIU7Q

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11710002-24135735-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304057970

A szervezet címe:
2483 Gárdony, Erkel F. utca 2.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

Építettünk egy színházat. Magunknak. De legfőképp a Nézőknek. A FÉM egy kulturális közösségi tér, amit a Fészek Színház Kulturális Egyesület tölt meg kultúrával. Elsősorban színház vagyunk, de minden más művészeti ág helyet kap nálunk. Próbálunk a piacról (meg)élni, amennyira csak lehet, megkerülni a (kultúr)politikát. Csodabogaraknak tartanak bennünket. Sőt, a színházi szakma nem is veszi komolyan lelkesedésünet. De hiszünk benne, hogy a hitünk és tehetségünk elég ahhoz, hogy ma Magyarországon működhessen egy olyan hely, ahol a Nézők és alkotók közös otthonra lelnek, ahol a kínálat megtalálja célközönségét, ahol a minőség elérhető úgy is, hogy abban tényleg csak munka van: sok tett, kevés duma. Egy éve indult el a FÉM, s ma már sokaknak lett otthona ez a belvárosi színház. Nem nagy, inkább kicsi. De amit véghezviszünk, az óriási. Ebben nagyon hiszünk. És mindent meg is teszünk érte.

Mire gyűjt:

A FÉM működése három pilléren alapszik. A művészetet, a színpadra kerülő előadásokat, produkciókat, kiállításokat a Közönség finanszírozza a jegyek megvásárlásával. A hely működését - rezsi, bérletidíj, fenntartás - a Fém Arts & Café kávézójának fogyasztása teszi lehetővé. Az előadások létrejöttét pedig jórészt mecénások, kisebb részt kulturális pályázatokon elnyert támogatás. Erre gyűjtünk. Hogy létrehozhassunk a minden évadban egy-két előadást.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.