Fény Felé Alapítvány

Segíts, hogy mi is segíthessünk!

A Fény Felé Alapítvány 1993-ban hoztuk létre abból a célból, hogy a fogyatékossággal, autizmussal élő, majd 2013-tól a megváltozott munkaképességű személyek társadalmi, gazdasági helyzetén javítsunk. Az elmúlt 28 évben fogyatékossággal élő személyek számára létrehoztuk a Fény Felé Esélycentrum hálózatot. Az általunk nyújtott szolgáltatások közös célja a differenciált, személyes, speciális ellátási szükségleteket kielégítő, minőségi szolgáltatások nyújtása. Az ellátási szakterületek a felnőtt társadalmi lét fontos részeit alapozza meg: lakhatás, munka, rendezett életvitel, részvétel a társadalomban. Szolgáltatásaink és termékeink értékesítéséből származó bevételeinket a Fény Felé Esélycentrum hálózat biztonságos működtetésére és fejlesztésekre fordítjuk. Stratégiai célkitűzésünk a szervezet fenntarthatósága, gazdasági stabilitása és üzleti életképességének növelése, hiszen az értékesítésből származó árbevétel biztosítja a jövőbeni fenntarthatóságunkat, a fejlesztéshez szükséges önrész előteremtését. Társadalmi vállalkozásunk célszerinti bevétele teszi lehetővé, hogy az állami normatívát kiegészítve szociális intézményeinket gazdaságosan és hosszú távon működtessük, új intézményeket hozzunk létre, a helyi igényeket figyelembe véve. A foglalkoztatásban részt vevő ellátottjaink jövedelemhez jutnak, így hozzájárulnak saját ellátásukhoz, ezáltal növekszik életszínvonaluk.

Adószám:
18540855-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Fény Felé Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Fény Felé Alapítvány

Szervezet adószáma:
18540855-1-09

Honlap:
http://www.fenyfele.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/fenyfelekincseslada

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCKZK2ZqTSznq25bos3b6yIA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11738008-20700829-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 52787993

A szervezet címe:
4225 Debrecen, Függetlenség u. 4. sz.

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

Az értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos, autista emberek szociális ellátása, bentlakásos és nappali ellátás biztosításával, - családsegítés, - rehabilitációs foglalkoztatás, - érdekképviselet, érdekvédelem, - hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatása A Fény Felé Alapítvány a rehabilitáció szerves részeként munkát biztosít fogyatékkal élők részére, ehhez biztosítja a megfelelő körülményeket, eszközöket. Arra törekszünk, hogy azokat a fogyatékkal élő fiatalokat, köztük jelentős számban értelmileg akadályozott, autista fiatalok fokozatosan integráljuk a munkába. Számukra a lépcsők: terápiás munka, szociális foglalkoztatás, akkreditált foglalkoztatásba való felvétel. Intézményeink:: Fény Felé lakóotthon Fény Felé Esélycentrum (napközi) Kincsesláda fejlesztő foglalkoztató Kincsesláda akkreditált foglalkoztató: A foglalkoztatás egy része kézműipari tevékenység: gyapjúból, természetes alapanyagokból szőnyegek, párnák, takarók mellett új termékek előállítására törekszünk. Pl. gyapjú alap-anyagú gyermekjátékok, ajándéktárgyak. Vállalunk bérmunkát Célunk piacképes, eladható, minőségi termékek előállítása és értékesítése.Elsősorban kreatív, sok kézimunkát igénytő termékek kerülnek ki a Kincsesláda foglalkoztató műhelyeinkből Megkaptuk a "Segítő vásárlás" logó használati jogát Termékeink megtalálhatóak www.fenyfele.hu webshopunk: kincsesladastudio.hu

Mire gyűjt:

 

  • Kiemelt célunk 2021-ben a Fény Felé Alapvány 28 éves működése során létrehozotott szociális inténtézmény hálózatának (Fény Felé Esélycentrum) biztonságos működtetése, fejlesztése. Napközinkben az elmúlt 10 évben 111 fogyatékossággal élő személy gondozása, fejlesztése történt. Lakóotthonainkban (támogatott lakhatás) 26 fő számára nyújtottunk otthont.
  • Adományok, eszközök, fiatalok közösségi programokra, orvoshoz, munkába való szállítására 7 éve vásároltunk egy FIAT mikróbuszt,mely jelenleg 11 éves, 31000 km-t futott, sajnos már recseg-ropog. Már többször megállt utközben, ezért szükségünk van egy új mikrobuszra. Ön tud, akar nekünk ebben segíteni?

 

 

 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()

  Közhasznúsági melléklet ()

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Adjunk össze egy mikrobusz árát a fogyatékkal élőknek

Fény Felé Alapítvány

A Fény Felé Esélycentrumban ellátott fogyatékos személyek, adományok, eszközök szállításához szükségünk van egy új vagy újszerű mikrobusz vásárlása Így Zsolti és még 110 fő jut el programokra, munkahelyre


Adománygyűjtés indult: 2021.05.14.
Összeg: 435.369 Ft
Támogatók száma: 49
Érdekel Támogatom
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Fény Felé Alapítvány

Fény Felé Alapítvány

Feltöltés alatt!Összeg: 62.400 Ft
Támogatók száma: 10
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.