Fény Felé Alapítvány

Segíts, hogy mi is segíthessünk! Vásárolj úgy, hogy közben hátrányos helyzetű készítőket támogatsz!

A Fény Felé Alapítványt 1993-ban hoztuk létre abból a célból, hogy a fogyatékossággal, autizmussal élő, majd 2013-tól a megváltozott munkaképességű személyek társadalmi, gazdasági helyzetén javítsunk. Az elmúlt 28 évben fogyatékossággal élő személyek számára létrehoztuk a Fény Felé Esélycentrum hálózatot. Az általunk nyújtott szolgáltatások közös célja a differenciált, személyes, speciális ellátási szükségleteket kielégítő, minőségi szolgáltatások nyújtása. Az ellátási szakterületek a felnőtt társadalmi lét fontos részeit alapozza meg: lakhatás, munka, rendezett életvitel, részvétel a társadalomban. Szolgáltatásaink és termékeink értékesítéséből származó bevételeinket a Fény Felé Esélycentrum hálózat biztonságos működtetésére és fejlesztésekre fordítjuk. Stratégiai célkitűzésünk a szervezet fenntarthatósága, gazdasági stabilitása és üzleti életképességének növelése, hiszen az értékesítésből származó árbevétel biztosítja a jövőbeni fenntarthatóságunkat, a fejlesztéshez szükséges önrész előteremtését. Társadalmi vállalkozásunk célszerinti bevétele teszi lehetővé, hogy az állami normatívát kiegészítve szociális intézményeinket gazdaságosan és hosszú távon működtessük, új intézményeket hozzunk létre, a helyi igényeket figyelembe véve. A foglalkoztatásban részt vevő ellátottjaink jövedelemhez jutnak, így hozzájárulnak saját ellátásukhoz, ezáltal növekszik életszínvonaluk.

Adószám:
18540855-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Fény Felé Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Fény Felé Alapítvány

Szervezet adószáma:
18540855-1-09

Honlap:
http://www.fenyfele.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/fenyfelekincseslada

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCKZK2ZqTSznq25bos3b6yIA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11738008-20700829-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 52787993

A szervezet címe:
4225 Debrecen, Függetlenség u. 4.

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

Az értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos, autista emberek szociális ellátása, bentlakásos és nappali ellátás biztosításával, - családsegítés, - rehabilitációs foglalkoztatás, - érdekképviselet, érdekvédelem, - hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatása A Fény Felé Alapítvány a rehabilitáció szerves részeként munkát biztosít fogyatékkal élők részére, ehhez biztosítja a megfelelő körülményeket, eszközöket. Arra törekszünk, hogy azokat a fogyatékkal élő fiatalokat, köztük jelentős számban értelmileg akadályozott, autista fiatalok fokozatosan integráljuk a munkába. Számukra a lépcsők: terápiás munka, fejlesztő- és, akkreditált foglalkoztatásba való felvétel. Intézményeink::

Fény Felé Támogatott Lakhatás (két ház 24 férőhely) Fény Felé Esélycentrum (napközi 56 fő) Kincsesláda fejlesztő foglalkoztató Kincsesláda akkreditált foglalkoztató: A foglalkoztatás egy része kézműipari tevékenység: gyapjúból, természetes alapanyagokból szőnyegek, párnák, takarók mellett új termékek előállítására törekszünk. Pl. gyapjú alap-anyagú gyermekjátékok, ajándéktárgyak. Vállalunk bérmunkát Célunk piacképes, eladható, minőségi termékek előállítása és értékesítése.Elsősorban kreatív, sok kézimunkát igénytő termékek kerülnek ki a Kincsesláda foglalkoztató műhelyeinkből Megkaptuk a "Segítő vásárlás" logó használati jogát Termékeink megtalálhatóak www.fenyfele.hu webshopunk: kincsesladastudio.hu és megyvásárolhatóak a Fény Felé Kreatív Stúdió elnevezésú ajándékboltban (Debrecen Nagy Imre utca 3. Tel: (52) 688 360 www.kincsesladastudio.hu)

Mire gyűjt:

Adjuk össze a fogyatékkal élő emberek munkahelyének korszerűsítését!

Támogass, vásárolj úgy, hogy közben hátrányos helyzetű készítőket támogatsz!

Gyűjtés célja

A Debrecen, Rózsástelep utca 24. alatti ház együttes 40 éve épült, amit a Fény Felé Alapítvány 2019-ben hitelből, cél szerinti bevételből és adományokból vásárolt meg. Akkor az épületet akadálymentesítettük, felújítottunk és berendeztünk. Azóta Fény Felé Kincsesláda Műhely címmel akkreditált - és fejlesztő és foglalkoztató műhelyként működtetjük, ahol fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű embereknek tudunk munkalehetőséget biztosítani naponta két műszakban.

Célunk, hogy szociális intézményeink szolgáltatásainak igénybe vevői, és a megváltozott munkaképességű személyek értékteremtő munkát végezhessenek, az általuk végzett tevékenységek elismerté váljanak, a munkavégzők segély helyett jövedelemből éljenek.

Az itt előállított kézműves termékeink, bérmunkából származó pénz, alapítványunk célszerinti bevétele, amelynek összegét alapítványunk által működtetett szociális intézmények működtetésére, fejlesztésére használunk fel.

Kézműves termékeinket megrendelheti a Fény Felé Kreatív Stúdióban:
4026 Debrecen, Csók u. (Nagy Imre u.) 3. Webáruházunk: www.kincsesladastudio.hu

A Rózsástelep utcai épület ad helyet a kézműves tevékenység végzése mellett alapítványunk titkárságának: gazdasági vezetésének, és az összes adminisztrációs tevékenységnek. Továbbá itt folynak a képzéseink, oktatásaink. Átlagosan napi 60 fő fordul meg az épületben. Az évek alatt fejlesztésre fordított összegeket szociális intézményeink korszerűsítésére és új intézményeink megépítésre fordítottuk így mostanra ez az épület fenntartása a legköltségesebbé vált. Szükségessé vált, hogy a jövőben forrásainkat ennek az épületnek az energetikai fejlesztésére fordítsuk.

Az épületet 2023-ban napelemes rendszert kapott, de ennek hatékonysága az ablakok és a régi fűtésrendszere miatt nem hatékony. Szükséges a 20 db nyílászáró cseréje, falak hőszigetelése, a tetőről lefolyó csapadék elvezetése, a fűtés korszerűsítése, gázkazán cseréje.
Ennek a költsége előre láthatóan kb. 20 millió forint, melyet adományokból, pályázatokból és cél szerinti tevékenység bevételéből teremtjük elő.
Ennek költséghez szeretnénk támogatást gyűjteni.  

Kérjük rendszeres adományával támogassa a Fény Felé Alapítvány munkáját.  Az így kapott összeget szociális intézményeink működtetésére, a fogyatákossággal élők életminőségének javítása érdekében használjuk fel.
LEGYEN ÖN IS A FÉNY FELÉ ALAPÍTVÁNY RENDSZERES ADOMÁNYOZÓJA!

Számítunk az Ön segítségére!

 

 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági jelentés 2022)

  Közhasznúsági melléklet ()

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Adjuk össze a fogyatékossággal élők munkahelyét

Fény Felé Alapítvány

Támogass, vásárolj úgy, hogy közben hátrányos helyzetű készítőket támogatsz! Segítsd, hogy a Kincsesláda Műhely épületét korszerűsíteni tudjuk, a munkakörülmények javuljanak!


Érdekel Támogatom
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Segíts, hogy mi is segíthessünk!

Fény Felé Alapítvány

A Debrecen, Rózsástelep utca 24. alatti ház együttes felújítására gyűjtünk. Az épület napelemes rendszert kapott, de az ablakok és a régi fűtésrendszer miatt nem hatékony.


Lezárult:
2024-05-22.
Adószám:
18540855-1-09
Érdekel
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Fény Felé Alapítvány

Fény Felé Alapítvány

Feltöltés alatt!Összeg: 62.400 Ft
Támogatók száma: 10
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.