Fény Felé Alapítvány

Segíts, hogy mi is segíthessünk!

A Fény Felé Alapítványt 1993-ban hoztuk létre abból a célból, hogy a fogyatékossággal, autizmussal élő, majd 2013-tól a megváltozott munkaképességű személyek társadalmi, gazdasági helyzetén javítsunk. Az elmúlt 28 évben fogyatékossággal élő személyek számára létrehoztuk a Fény Felé Esélycentrum hálózatot. Az általunk nyújtott szolgáltatások közös célja a differenciált, személyes, speciális ellátási szükségleteket kielégítő, minőségi szolgáltatások nyújtása. Az ellátási szakterületek a felnőtt társadalmi lét fontos részeit alapozza meg: lakhatás, munka, rendezett életvitel, részvétel a társadalomban. Szolgáltatásaink és termékeink értékesítéséből származó bevételeinket a Fény Felé Esélycentrum hálózat biztonságos működtetésére és fejlesztésekre fordítjuk. Stratégiai célkitűzésünk a szervezet fenntarthatósága, gazdasági stabilitása és üzleti életképességének növelése, hiszen az értékesítésből származó árbevétel biztosítja a jövőbeni fenntarthatóságunkat, a fejlesztéshez szükséges önrész előteremtését. Társadalmi vállalkozásunk célszerinti bevétele teszi lehetővé, hogy az állami normatívát kiegészítve szociális intézményeinket gazdaságosan és hosszú távon működtessük, új intézményeket hozzunk létre, a helyi igényeket figyelembe véve. A foglalkoztatásban részt vevő ellátottjaink jövedelemhez jutnak, így hozzájárulnak saját ellátásukhoz, ezáltal növekszik életszínvonaluk.

Adószám:
18540855-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Fény Felé Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Fény Felé Alapítvány

Szervezet adószáma:
18540855-1-09

Honlap:
http://www.fenyfele.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/fenyfelekincseslada

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCKZK2ZqTSznq25bos3b6yIA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11738008-20700829-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 52787993

A szervezet címe:
4225 Debrecen, Függetlenség u. 4. sz. 4.

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

Az értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos, autista emberek szociális ellátása, bentlakásos és nappali ellátás biztosításával, - családsegítés, - rehabilitációs foglalkoztatás, - érdekképviselet, érdekvédelem, - hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatása A Fény Felé Alapítvány a rehabilitáció szerves részeként munkát biztosít fogyatékkal élők részére, ehhez biztosítja a megfelelő körülményeket, eszközöket. Arra törekszünk, hogy azokat a fogyatékkal élő fiatalokat, köztük jelentős számban értelmileg akadályozott, autista fiatalok fokozatosan integráljuk a munkába. Számukra a lépcsők: terápiás munka, fejlesztő- és, akkreditált foglalkoztatásba való felvétel. Intézményeink:: Fény Felé Támogatott Lakhatás (két ház 24 férőhely) Fény Felé Esélycentrum (napközi 56 fő) Kincsesláda fejlesztő foglalkoztató Kincsesláda akkreditált foglalkoztató: A foglalkoztatás egy része kézműipari tevékenység: gyapjúból, természetes alapanyagokból szőnyegek, párnák, takarók mellett új termékek előállítására törekszünk. Pl. gyapjú alap-anyagú gyermekjátékok, ajándéktárgyak. Vállalunk bérmunkát Célunk piacképes, eladható, minőségi termékek előállítása és értékesítése.Elsősorban kreatív, sok kézimunkát igénytő termékek kerülnek ki a Kincsesláda foglalkoztató műhelyeinkből Megkaptuk a "Segítő vásárlás" logó használati jogát Termékeink megtalálhatóak www.fenyfele.hu webshopunk: kincsesladastudio.hu és megyvásárolhatóak a Fény Felé Kreatív Stúdió elnevezésú ajándékboltban (Debrecen Nagy Imre utca 3. Tel: (52) 688 360 www.kincsesladastudio.hu)

Mire gyűjt:

 

  • 2021. évben az Önök segítségével az Adjuk össze adománygyűjtő program segítségévellehetővé vált alapítványunk számára, hogy egy használt elektromos autót (NISSAN NV2-e Tekna kombi) vásároljunk. Ez az utolsó pillanatban történt meg, mert 2022 nyarán a háború és a válság az üzemanyag árakat is érintette.Alapítványunk ekkortól már csak támogatás nélküli tud üzemanyagot vásárolni piaci áron. Ha nem lenne elektromos autónk az adományok kiszállítása és a napi ellátás is bajba került volna.   Köszönjük mindazoknak, akik segítettek.
  • Ezt követően ismét egy nagyot álmodtunk és elhatároztuk a Fény Felé Esélycentrum Harmat utcai épületében egy sószobát építünk ki, ahol a fogyatékossággal élő ellátottaink gyógyulását segítjük elő. Hozzá is láttunk a megvalósításnak, amikor az energiaválság elért az elektromos áram és gáz felhasználásához...................
  • A Fény Felé Alapítvány négy szociális intézményében, de üzletünkben is a rezsiszámlák fizetése piaci áron történik 2022. augusztustól.   Igen jól olvassa a kedves  érdeklődő. !   Dacára minden eddigi lobbitevékenységünknek a Kormány a mai napi nem ad támogatást a civil fenntartóknak, nem írt ki pályázatot és nem szándékszik segíteni abban hogy a 150 fogyatékossággal élő szociális ellátása mind a bennlakásos Támogatott lakhatásban, mind a napköziben továbbra is biztosítva legyen. Mindenképpen szeretnénk elkerülni, hogy be kelljen zárnunk és felfüggeszteni a 23 éve folyamatosan biztosított ellátást. A fogyatékossággal élő nálunk biztonságos lakhatást, fejlesztést, képzést, foglalkoztatást kapnak. Többségünknek mi jelentjük az OTTHONT !!
  • Tehát előre menekülünk és megpróbáljuk házainkat napelemes rendszerrel üzemeltetni. Az elmúlt napokban négy szolgáltatótól kaptunk Árajánlatot, melyből látható hogy 18mFt ból a négy ház energiaellátása biztosítható. Pályázatot nyújtottunk be a Pro Filli Alapítványhoz és megkezdtük az adománygyűjtést erre a KIMAGASLÓ cél megvalósítására.

SZÁMÍTHATUNK AZ ÖN SEGÍTSÉGÉRE IS ?   TUD, AKAR NEKÜNK SEGÍTENI ?

 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()

  Közhasznúsági melléklet ()

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

A Fény Felé Alapítvány napelemes rendszerének kiépítése

Fény Felé Alapítvány

Alapítványunk egy napelemes rendszer kiépítését tervezi a négy szociális intézményére azért, hogy az energia válság miatt, ne kelljen szociális szolgáltatásainkat szüneteltetni.


Adománygyűjtés indult: 2022.06.27.
Összeg: 109.000 Ft
Támogatók száma: 10
Érdekel Támogatom
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Fény Felé Alapítvány

Fény Felé Alapítvány

Feltöltés alatt!Összeg: 62.400 Ft
Támogatók száma: 10
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.