Fenntartható Vegyszermentes Ökoszisztémákért Alapítvány

Biodiverz ökoszisztémák létrehozásában segítünk, fenntartható, minőségi, állandó élelmiszer forrást megteremtve

Permakulturás tervezőként eltökélt célom, hogy minél tágabb körben be tudjam mutatni ezt a gazdálkodási formát, amely hosszú távon fenntartható, talaj számára regeneratív, természetesen mestergéges vegyszerek felhasználása nélkül (növényvédelem), mindezt olyan formában, ami a faunának és a flórának is kedvez, meginvitálva sok "segítséget" a kertbe, rovarok, giliszták, madarak, stb formájában, ergo lehetőségeinkhez mérten minél biodiverzebb helyet alakítsunk ki ahol jelen vannak a gyümölcsök, zöldségek és állatok is, egyfajta szimbiózisban élve. Ezen tudást szeretném átadni részben elméletben, főként gyakorlatban!

Adószám:
19325325-1-04

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Fenntartható Vegyszermentes Ökoszisztémákért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
FEVÖK

Szervezet adószáma:
19325325-1-04

Facebook oldal:
https://m.facebook.com/people/Fenntarthat%C3%B3-Vegyszermentes-%C3%96kosziszt%C3%A9m%C3%A1k%C3%A9rt-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/100081637571079/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@vegyszermentesokoszisztemakert

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-98486353

A szervezet telefonszáma:
+36 703041687

A szervezet címe:
5700 Gyula, Vasvári utca 7.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:
A fent leírt szemléletet igyekszünk lehetőségeinkhez mérten a legjobban átadni, Gyulán van egy civil ház ahol különféle rendezvényeket szervezünk, e témában, pl. film klubok, előadások. Ugyanakkor van saját tulajdonunkban egy kis földterület, ahol beültetésre került egy erdőkert 2020ban- erről volt már több előadás kint a kertben a hogyanjáról, miértjéről, valamint ugyanitt van egy "veteményes" is, ahol mélymulcsos gazdálkodást mutatunk meg gyakorlatban, komposztálás művészetét mutatjuk be. Voltaképp - főként -gyakorlati tudást adunk át, mutatunk be, hogyan érhetik el, erre nyitott emberek, hogy egy saját magát fenntartó, élettől nyüzsgő, minősgéi élelmiszert biztosító édenkertjük legyen.

Mire gyűjt:
Akinek földje van, annak állatai is vannak, és felelőséggel tartozik irántuk! - egyik kedvenc iratlan szabályom. Igyekszem minél jobban elsajátítani a komposztálás művészetét, hiszen a talaj az alfája és omegája mindennek. Ha ott gond van, nem fogják jól érezni magukat a növények. Amire most szeretnénk anyagi támogatást kapni, az egy ágdaráló - nagy mennyiségben van hozzáférésünk áfakhoz, illetve egy mikroszkópot szeretnék vásárolni, amivel ki tudom érdemben elemezni a komposzt minőségét, hogy az minél aktívabb legyen biológiailag, tehát jótékony baktériumok és gombáknak kedvezhessek a komposztálás során, ne a patogén, kártékony mikroorganizmusoknak.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.