Fenntartható Térségért Alapítvány

Éltető Közösségi Kert

A Fenntartható Térségért Alapítvány (FETA) az elmúlt években számos, a helyi gazdaságot erősíteni szándékozó programot szervezett Békés megyében az alapítványi küldetésnek megfelelően. A FETA missziója az, hogy a helyi gazdaságot fejlessze annak érdekében, hogy az erőforrások a térségből ne kifele, hanem befele áramoljanak. Ennek egyik leghatékonyabb, hosszú távon eredményes eszköze a gazdaság szereplőinek szemléletformálása jó példákkal, inspirációkkal.

Adószám:
18028056-1-04

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Fenntartható Térségért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
FETA

Szervezet adószáma:
18028056-1-04

Honlap:
https://feta.info.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/fetabringa

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
53200077-11083432-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 306541686

A szervezet címe:
5630 Békés, Iskola utca 13.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:
A koronavírus helyzet miatt azt látjuk, hogy az egészséges táplálkozás, a tudatos fogyasztás egyre jelentősebb, eddig is ezzel foglalkoztunk, de most szeretnénk a fenntartható gazdasági modellünket végre megvalósítani. Ez a kert az álmunk, a kertészkedést, környezettudatos életmódot népszerűsítettük eddig is, de most szeretnénk végre a saját kertünket kis közösségünkkel együtt művelni, és a többieknek is megmutatni hogyan kell, ebben benne van a kerékpáros programok szervezése, helyi és bio termékek népszerűsítése, ifjúsági játszóházak és családi főző programok szervezése. Támogatóink minden évben kapnak a kert terményeiből, illetve mindenkinek ültetünk gyümölcsfát, és folyamatosan archiváljuk, megosztjuk a közösségi felületeinken.

Mire gyűjt:
Egy békéscsabai kert megvásárlására gyűjtünk, amelyet fenntartható közösségi térré alakítunk. Kertészkedünk, környezettudatos, szemléletformáló gyerek és felnőtt programokat szervezünk, az egészséges életmód jegyében tartunk foglalkozásokat. Ez egy álom közösségi kert, akik művelik, vihetnek a terményekből, Szeretnénk ha az emberek egy kicsit visszamennénk a kertbe, kiszabadulnának a zöldbe, és újra felfedeznék a kerti munka örömeit. A kert lehetőséget ad az elszigetelődő városi embereknek a kültéri közösségi, értékteremtő közösségi életre. Ez az erdőkert lehetőséget teremt arra, hogy megmutassuk a kert szépségét, webkamerákat kihelyezve végignézhető a kert fejlődése.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.