Farkaskő Noszvaji Barlang Művésztelep Egyesület

hagyomány - mese -együttlét

A komplex program szervező alapgondola-taként célul tűztük ki a résztvevő gyermekeket megtanítani arra, hogy magukat, a környezetükben minőségi változtatásra alkalmas lényként tudják megélni. Képesek legyenek az őket körülvevő jó/rossz dolgok szétválasztására, átértelmezésére. Felfedezzék a környezetükben rejtőző kincseket, képessé váljanak az értéktelen dolgok értékessé változ-tatására, a rendetlen összerendezésére. A tábor során belülről haladtunk kifelé az Én-től a Mi-ig, az Itt-től az Ott-ig, így kapcsolva hozzá a gyerekeket a környezetükhöz. Fontosnak tartottuk a beszűkült élettérben élő gyerekek, érzékszervi érzékelésének fejlesztését, ez által segítve a világhoz és annak dolgaihoz való sikeres kapcsolódását, a kapcsolatkeresést mindennel, ami él. Fejleszteni a képzelőerőt, a belső képlátást, hogy ne KÉP-telenek, hanem KÉP-esek legyenek a változtatásra. A napközbeni foglalkozásokon a mesék mellett a legnagyobb hangsúlyt a Természetművészeti tevékenység kapta, hiszen ez a művészeti ág nagyon alkalmas a tábor fő mondanivalóját alátámasztani saját élményen keresztül. Az alkotó folyamat során az értéktelen dolgok kiválogatása, átrendezése által valami új, értékes, szép dolog jön létre, a rendetlenből rend lesz. Reméltük, hogy e játék nélkül növekvő gyerekek a tábor végére megtanulják környezetük minden alkotóját, mint lehetséges játékot, önkifejezési eszközt is használni, egymásra mint támogató, segítő játszótárs tekinteni. A mindennapi tábori programok a mesesátor, séta, pancsolás, kézműves foglalkozások, természetművészeti foglalkozás, ének, játék, zene, mondókák közös étkezések egysége mellett, fontosnak tartjuk a széthullott családban élő vagy árva gyerekek, teljes, működő családokba való bevonását, ezen a téren is irányt mutatva. Lényeges rendező elv még a játékosság, a szeretetteljes légkör, a mindenek feletti elfogadás. Valódi emberi értékeken alapuló mintát mutatni, s lehetővé tenni számukra, hogy szerethetőnek és sikeresnek éljék meg magukat, felismerjék erőforrásaikat, amelyek segítségével sikeresen tudnak megküzdeni életük kihívásaival.

Adószám:
18578056-1-10

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Farkaskő Noszvaji Barlang Művésztelep Egyesület

Szervezet rövid neve:
Derék Jankó Csángó Mesetábor - 2019

Szervezet adószáma:
18578056-1-10

Honlap:
https://derek-janko-tabor.webnode.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/derekjankotabor

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11739009-20255518-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 309529624

A szervezet címe:
3325 Noszvaj, Kossuth L.u. 34. 34.

Tevékenységi kör:
Kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása

Tevékenység leírása:

Bízunk benne, hogy gyerekeink táborunk névadójához Jankóhoz hasonlóan -bármilyen kemény kenyeret is kaptak otthonról-, képesek lesznek, világukat fényes csillagokkal telehinteni, ezért dolgozunk önkéntesként ebben a programban immár hét éve.

Mire gyűjt:

Hogy 2020-ban is elvihessük a mesék és művészet varázsát a gyimesi gyerekeinknek.

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Csángó Mesekert

Derék Jankó Csángó Mesetábor - 2019

Mélyszegénységben élő csángó táborosainknak, egy egész évben használható játszó és mese teret szeretnénk létre hozni.


Lezárult:
2020-05-20.
Adószám:
18578056-1-10
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

mesÉLŐpatak

Derék Jankó Csángó Mesetábor - 2019

Gyimesi táborunk megvalósításához keresünk támogatókat, hiszen 25 csángó nehéz sorsú, és kiemelten tehetséges magyar fiú és lány számára az egyetlen kikapcsolódás jelentheti a nyáron át tartó munkák sűrűjében.

100% 800.000 Ft összegyűlt
800.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.