Eszkuláp Állatvédő Egyesület

Elég mindig csak még azt az egyet megmenteni akarni. Ez visz előre, ez teszi lehetővé a csodát.

Az Eszkuláp Egyesület alapvető feladataként bajban lévő kutyák mentését tűzte ki céljául. Az ország egész területéről fogadunk kutyákat, de a keleti országrészre fokozottan figyelünk. A keverékek mellett a tacskók és típusos keverékei is számíthatnak a segítségünkre. Éves szinten 300 körüli állatnak adunk lehetőséget, esélyt.

Adószám:
18789809-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Eszkuláp Állatvédő Egyesület

Szervezet rövid neve:
Eszkuláp Egyesület

Szervezet adószáma:
18789809-1-43

Honlap:
http://www.eszkulap.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/eszkulapegyesulet/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCOmX-iJGRI0Suw4F10cpCxQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10054165-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304751572

A szervezet címe:
1115 Budapest, Fraknó utca 14 B. VIII 27.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:

Az Eszkuláp Egyesület az ország egész területéről menti a bajban lévő kutyákat. Elsődlegesen gyepmesteri telepekről érkeztetünk, de rendszeres átvétellel segítünk nagyobb létszámú menhelyeknek is, hogy a náluk beragadt kutyák nálunk nagyobb figyelmet, törődést, több foglakozást kaphassanak, és így javuljon az örökbefogadási esélyük. A szívünk a keverékek mellett a tacskókért is dobog: több, mint tíz évvel ezelőtt sikerült létrehoznunk még más szervezeti kereteken belül a tacskó fajtamentést, most az új, eszkulápos kereteken belül is szeretnénk stabil alapra helyezni úgy, hogy a keverékek és tacskók egyenrangúak, a szervezet egységes marad. Mányban van két menedékünk, ahol egyidejűleg 15-20 kutyát tudunk elhelyezni idilli körülmények között. A Menedékben Mindössze kettő kinti kennelünk van, a többiek vagy fűtött helyen élnek kennelekben, vagy a lakrészben tanulják az alapvető együttélési szabályokat. Az Ebkertben pedig a kinti kenneleké a főszerep, és a lakrészben is 4-5 kutya tanulja az együttélési szabályokat.

Mire gyűjt:

Az Egyesület 2019. augusztusában nyitotta meg a Mány külterületén lévő Ebkertet, így a két menhelyen és panziókban elhelyezett (egyidejűleg 160-200 gondozotti létszámmal dolgozunk) mentvényeinek lakhatási költségeire az alapimmunizálás és egyéb szükséges műtéti beavatkozások  állatorvosi (féreghajtás, veszettség és kombinált oltások, szívféreg prevenció, ivartalanítás és egyéb műtéti beavatkozások) költségeinek fedezetének megteremtése az alapvető cél.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2019. évi beszámoló)

Állatvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

A menhelyi munkatársak a működés motorjai

Eszkuláp Egyesület

Egyetlen menhelyet sem lehet magas minőségben működtetni önkéntes alapon - mi ezt valljuk. A 8-10 órában mentvényeinkkel foglalkozó munkatársaink bérköltségére gyűjtünk. Segítetek?


Telefonszám: 13600/43
7939 hívás, 13112 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.