Északi Támpont Közhasznú Egyesület

Történeteinktől jobb lesz a világ ...

A célunk, hogy konkrét ügyeket, történeteket bemutatva széles körű és pragmatikus párbeszéd bontakozzon ki a fontos társadalmi kérdésekben. Akcióink révén a társadalomban az empátia és a tolerancia erősödik, a civil szervezetek és ügyek elismertsége nő, az önkéntesek és adományok száma gyarapodik.

Adószám:
18085019-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Északi Támpont Közhasznú Egyesület

Szervezet adószáma:
18085019-1-43

Honlap:
http://www.eszakitampont.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/eszakitampont?ref=bookmarks

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200144-18554982-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-3657245

A szervezet címe:
1196 Budapest Zalaegerszeg u. 117. 117.

Tevékenységi kör:
Közhasznú kiadói, hírközlési tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

ARS POETICA

Történeteinktől jobb lesz a világ.

FŐ ÉRTÉKEINK

Munkánkat szakértelem, elkötelezettség és a politikai függetlenség jellemzi.

MIÉRT PONT FILM?

A film máig a leghatékonyabb kommunikációs eszköz, ha nagy közönség eléréséről van szó, a szociális média, a videomegosztó-site-ok korában ez még hatványozottabban igaz. A közönségnek szüksége van inspiráló, pozitív kezdeményezéseket bemutató filmekre. Egy-egy jól kivitelezett alkotás hatalmas változások megindítója lehet, mind a nézőre, mind a bemutatott kezdeményezésre de akár magára a kezdeményezőre nézve is.

A 2010-ben elindított filmkészítő tevékenységünk keretében mostanáig több mint 100, döntően fenntarthatósági és szociális témákat feldolgozó filmet készítettünk el. Munkáink révén az interneten keresztül elért személyek száma többszázezer fő. Az általunk készített filmeket rendszeresen mutatják be helyi és országos vételű tévécsatornák és jelennek meg frekventált portálok címoldalán. Gyakran veszünk részt hazai és nemzetközi filmszemléken, fesztiválokon. Filmjeinkért számos rangos díjat vehettünk már át, akár nagy költségvetésből dolgozó reklámügynökségekkel, kereskedelmi médiumokkal, professzionális filmgyártókkal egy kategóriában.

GARANCIÁK

2022-től tagjai vagyunk az Appy Közösségnek 2023-tól pedig az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályózó Testületének is.

Mire gyűjt:

1. A film 

Egyedülálló módon rövidfilmekből alkotunk trilógiát, elkészítve a külföldi fesztiválokon is bemutatott, idén nyáron streamingre kerülő Budapest, zárt város (2021) és a középiskolai prevenciós foglalkozásokon is vetített Ki mint veti ágyát (2023) folytatását. 

A harmadik epizód, A könyv a mi fegyverünk szintén a szélesebb társadalom kérdéseit tematizálja fiatal felnőttek megélésein és megküzdési stratégiáin keresztül. Az identitáskereső generációs film és a női felnövéstörténet főszereplői, Peti és Noémi ezúttal új tagjai egy fiktív szakkollégiumnak, amelynek a nyári táborában játszódik a filmünk. A demokratikus, önképző intézményt az ő szemükön keresztül ismerjük meg, ahogy a hedonista budai srácnak igencsak más beilleszkednie, mint a munkáscsaládból jövő, első generációs értelmiségi lánynak. 

Független filmet készítünk egy független közösségről, ami elkötelezett a vita kultúrája, a társadalom megismerése és formálhatósága mellett. A tartalommal teljes összhangban, munkánk a részvételi alkotás elveit követi: a forgatókönyv társalkotói és a film mellékszereplői ilyen, az oktatással kitörési lehetőséget biztosító kollégiumok jelenlegi és korábbi tagjai. A forgatás helyszíne egy rejtett zöld folt a VIII. kerület közepén, egy ökokertként működő, még beépítetlen grund.

 

2. Az adománygyűjtés

A 30-40 perces filmünk optimális költségvetése 5 millió forint. Ezt az összeget három fő forrásból fogjuk fedezni: az Adjukössze-kampány mikroadományaiból, vállalati adományokból, illetve civil- és kulturális egyesületek támogatásaiból. Ezért van, hogy itt az optimális büdzsé 10 százalékát, 500 000 forintot tűztünk ki célként.

 

3. A stáb 

Szőke Abigél az Akik maradtak (2019), a Nyugati nyaralás (2022) és A besúgó sorozat (2022) főszereplője. Katona Péter Dániel az SZFE-n végzett, jelenleg az Átrium színésze, a 2023 őszén megjelenő Tündérkert sorozat főszereplője. 

Konkol Máté filmrendező, vágó. Egyetemi évei alatt dolgozott Hajdu Szabolcs asszisztenseként az Ernelláék Farkaséknál (2016) forgatásán, majd Nemes Jeles László mellett a Napszállta (2018) készítése során is. Első rövidfilmjei – Kikelet (2016); 19 perc, 56 másodperc (2018); Vakáció (2020) – után kezdte meg a most lezáruló “fiatal felnőtt trilógiát”, amivel célja, hogy metssze egymást a filmkészítői, a szociális szervezői és a pedagógiai tevékenysége.  

Papp Tamás operatőr a FreeSZFE mesterszakán végzett. Dolgozott a Napszállta készítése során Erdély Mátyás asszisztenseként, majd kameramanként a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre (2020) és Az unoka (2022) forgatásán Maly Róbert operatőr mellett. Legutóbb az Oscar-díjas Greig Fraser asszisztenseként dolgozott a Dűne folytatásán.

Muchichka László a közösségi finanszírozásból készült sci-fi, A Karantén Zóna (2022) egyik producere, Tóth Bálint az Északi Támpont Közhasznú Egyesület elnöke, esélyegyenlőségi szakértő, az egyesület társadalmi szemléletű filmjeinek (Válaszúton, Nefelejcs, Széllel szemben, My Back Story, Még emlékszem) producere.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Ne csak nézzük, beszéljünk is róla!

Északi Támpont Közhasznú Egyesület

Támogasd az Északi Támpont podcast stúdiójának létrejöttét, ahol társadalmi problémákról beszélnek, és ahol kattintásod egy új hangnak ad teret, hogy közösen formálhassuk a jövőt!

1% 2.500 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Kompromisszumok - film a fiatal felnőttekért

Északi Támpont Közhasznú Egyesület

Egy fiatal művész munkavállalási és önmegvalósítási kríziséről szóló filmhez keresünk támogatókat, hogy a film - túlnyomóan fiatal művész - készítőit honorálni tudjuk munkájukért.

82% 1.241.000 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

A könyv a mi fegyverünk / film a demokráciáról

Északi Támpont Közhasznú Egyesület

A rövidfilmekből álló “fiatal felnőtt trilógia” harmadik epizódjában minden a demokrácia és a közösség körül forog: a történet, a forgatás módja, és a finanszírozás is.

186% 932.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.