Erzsébet Hospice Alapítvány

Segítsen most másokon, egyszer még Önnek is szüksége lehet segítségre.

A haldokló betegek -elsősorban rákbetegek- szeretetteljes testi-lelki gondozása, hogy életük utolsó, nehéz időszakát lehetőleg fájdalommentesen, emberi melegséggel, szeretettel körülvéve, megfelelő környezetben élhessék.

Adószám:
18414020-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Erzsébet Hospice Alapítvány

Szervezet adószáma:
18414020-1-05

Honlap:
http://www.misek.hu/erzsebet-hospice-otthon-es-alapitvany.html

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/ErzsebetHospice?fref=ts

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11734004-20394369

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-46-561-400

A szervezet címe:
3527 Miskolc, Csabai kapu 9. 72-76.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
Hospice otthonápolás Az Erzsébet Hospice Alapítvány a magyar hospice szervezetek egyik úttörőjeként 1994-ben kezdte meg végállapotú rákbetegek otthoni ápolását. Alapvető célja, hogy minden ellenszolgáltatás nélkül jelentős szakmai segítséget nyújtson azon családoknak, akik utolsó stádiumba került rákbeteg hozzátartozójuk otthoni ápolását vállalják. Számukra térítésmentesen kölcsönzünk a mindennapi életvitelt könnyítő és az ápolást, mozgást segítő eszközöket (pl. tolókocsi, szobai WC, felfekvést megelőző matracok stb.). Otthonápolt betegeink 62%-a saját otthonában fejezte be az életét. Oktatás Ezidáig több mint kétezren – orvosok, ápolók, szociális munkások, pszichológus és mentálhigiénés hallgatók, papnövendékek – vettek részt különböző képzéseinken, melyeknek célja egyrészt szakmai ismeretek nyújtása, másrészt a haldoklókkal való emberséges bánásmód szemléletének elterjesztése. Oktatási tevékenységünk elismeréseként 2000-ben a New York-i székhelyű Open Society Institute-tól Oktatási és Módszertani Központ címet nyertünk el.Felméréseink alapján házigondozásunk során nyújtott szakmai munkánkat a háziorvosok 89,2%-ban találták igen értékesnek, a hozzátartozók 95%-ban értékelték maximálisan megbízhatónak, és 100%-ban ajánlották volna más családoknak is. A szolgálat szakmai munkája az országhatáron túl is ismert. Az Otthon osztályvezető főorvosa 2004-2011. között a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület alelnöki tisztét töltötte be, részt vett az első, orvostanhallgatók számára írt egyetemi jegyzet, valamint a 2010-ben megjelent palliatív szakmai irányelvek kidolgozásában. Az ápolói közösség 1999-ben Miskolc város nívódíját, 2000-ben az egészségügyi miniszter elismerő oklevelét, egyik önkéntesünk 2001-ben az Egészségügyi Miniszter dícsérő oklevelét, az otthonápoló munkacsoport vezetője 2002-ben a Magyar Köztársaság Aranykereszt Érdemrendjét vehette át, az osztály főorvosa a „Miskolc Gyémántja”, Kartal-Veczán díj, Benkő Sámuel díj, Semmelweis és Polz Alaine emlékplakett kitüntetettje. Az Alapítvány elnöke, Dr. Sallai Zsolt Miskolc város díszpolgára.

Mire gyűjt:

Míg az egészségügy más területein a gyógyíthatatlan betegekről sokszor lemondanak, a hospice az a hely, ahol a súlyos betegre irányul minden figyelem, ahol ő áll az ápolás középpontjában, és ahol soha nem adják fel a reményt, hogy tudnak segíteni.  Otthoni hospice ellátásunk ingyenes, függetlenül a beteg származásától, világnézetétől, politikai és felekezeti hovtartozásától, valamint anyagi helyzetétől. Szervezetünk  társadalombiztosítási támogatottsága a működési költségek 60-70%-át fedezi. Munkatársaink és önkénteseink jelentős karitatív munkával járulnak hozzá a betegellátás magas színvonalához. Tevékenségünk fenntartása és fejlesztése a TB finanszírozáson túl pályázatokból, személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásaiból, oktatási tevékenységeink bevételéből, illetve egyéni és céges adományokból történik.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Erzsébet Hospice Alapítvány

Erzsébet Hospice Alapítvány

Ahhoz, hogy minden súlyos, utolsó idős rákbeteg részesülhessen otthoni környezetben történő, ingyenes egészségügyi ellátásban, az alapítvány anyagi forrásait bővíteni kell.


Telefonszám: 13600/62
139 hívás, 398 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.