Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete


Az Egyesület célja otthonszerű, családcsoport jellegű életközösségek létrehozása, a meglévők támogatása, amelyekben a fogyatékossággal élő emberek otthonra találhatnak. Célunk hosszútávon működtetni egy olyan intézményt, ahol modern szemléletünkkel lakóinkat kísérni tudjuk a mind önállóbb életvezetésükben és ezzel családjaikat is tehermentesíthetjük.

Adószám:
18081651-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete

Szervezet rövid neve:
Szederfa Otthon

Szervezet adószáma:
18081651-1-13

Honlap:
http://www.szederfa.hu

Facebook oldal:
https://hu-hu.facebook.com/szederfa/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-93580366

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 205196514

A szervezet címe:
2181 Iklad, Szabadság út 75.

Tevékenységi kör:
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

Egyesületünk 2005-től lakóotthoni, majd 2006-tól nappali ellátást biztosított 10-10 főnek, majd 2011 decembertől a létszám kibővült, a lakóotthonban 13, a nappali ellátásban pedig 15 főre. 2008-2009-ben, munka rehabilitáció, és fejlesztő felkészítés keretében szociális foglalkoztatást nyújtunk, 10 fő, majd 2010-2011-ben 15 fő értelmileg akadályozott, autizmussal élő, vagy halmozottan sérült fiatalnak és felnőttnek. 2013. januártól akkreditált foglalkoztatóként, éves átlagban 24 fő megváltozott munkaképességű dolgozónak biztosítunk munkalehetőséget műhelyeinkben. Szervezetünkben 2017-től fejlesztő foglalkoztatás működik, és ebben az évben nyitotta meg kapuit támogatott lakhatásunk, melyet 2020-ban sikerült bővítenünk, ezáltal otthont teremtenünk további érintett fiatal és idősebb értelmi sérült embertársunk számára.

Mire gyűjt:

Szolgáltatásunkat folyamatosan igyekszünk fejleszteni és bővíteni, ebben az évben támogatott lakhatásunkat szeretnénk bővíteni, 8 fővel. Ehhez szükséges egy nagyobb felújítást elvégeznünk, amihez pályázati úton már elnyertük a költségek fedezetének 50 %-át. A fennmaradó költségek kiváltására kérem most szíves segítségét. A felújításban különböző építési anyagokra van szükségünk. A mostani, pénzügyi kihívásokkal teli időszakban, hatalmas segítséget jelent számunkra minden „ránk gondolás”. • nagy örömmel fogadunk homlokzati szigetelő anyagokat, falfestéket, járólapot, csempét, laminált parkettát a felújításra váró lakószobákhoz, fürdőszobák felújításához szükséges alapanyagokat. Kisebb, maradék mennyiségeknek, lejártközeli szavatossági idejű alapanyagoknak is örülünk. • a most bővülő támogatott lakhatásunkból hiányoznak még bútorok, kisebb és nagyobb háztartási gépek (vízforraló, kenyérpirító, szendvicssütő, mikrohullámú sütő, porszívó, mosógép, szárítógép), konyhai eszközök (tányérok, poharak, evőeszközök, főzőedények). • amennyiben lehetősége van rá, „fogadja örökbe” az egyes munkafolyamatokat, egyszeri vagy rendszeres pénzbeli adománnyal, önkéntes munkával.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.