Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Hajdú-Bihar Megyei Egyesület

Egy álom megvalósítása! Adjon két önfeledt napot ajándékba! - nyaralás

Az egyesületünk azt tapasztalata, hogy a legtöbb értelmi fogyatékossággal élő személy még nem volt családjával nyaralni. Adj esélyt arra, hogy közösen megvalósíthassuk álmaikat!

Adószám:
19087753-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Hajdú-Bihar Megyei Egyesület

Szervezet rövid neve:
ÉFOÉSZ Hajdú-Bihar Megyei Egyesület

Szervezet adószáma:
19087753-1-09

Honlap:
http://efoeszdebrecen.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/people/%C3%89fo%C3%A9sz-Hajd%C3%BA-Bihar-Megyei-Egyes%C3%BClet/100069064659258/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-83262629

A szervezet telefonszáma:
+36 304003145

A szervezet címe:
4029 Debrecen, Attila tér 1.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) Hajdú-Bihar Megyei Egyesületünk olyan civil szervezet, amely a fogyatékossággal élő emberekért és családjaikért dolgozó személyek szabad elhatározásukból hoztak létre 4 éve. Többek között azzal a céllal, hogy a rászoruló személyek érdekeit szem elött tartva segítsék őket az önérvényesítésben, mint kifejezési mód elsajátításában és a mindennapi életben használatos különböző gyakorlati formák megtanulásában. Azoknak az embereknek az érdekeit képviseli, akik valamennyi fogyatékkal élők közül talán a leghátrányosabb helyzetben vannak, és a legkiszolgáltatottabbak. Ugyanakkor mérhetetlen szeretettel, bizalommal vannak mások iránt, akik önzetlenül és érdek nélkül ragaszkodnak embertársaikhoz. Hitvallásunk, attól, hogy valamiben mindannyian mások vagyunk, attól még ugyanúgy örülünk, szomorkodunk. Ugyanaz a fájdalmunk, ha bánatunk van, és ugyanaz a boldogságunk, ha öröm ér Bennünket. De ne felejtsük el, hogy ők elsősorban emberek, akiknek ugyan úgy vannak tulajdonságaik, mint bárki másnak: élnek, szeretnek, vidámak és szomorúak, kedvesek és akár bántóak is tudnak lenni. A sok-sok emberi tulajdonság között ott van az, hogy máshogyan gondolkodnak, mint mi. Tényleg attól kerek az egész, hogy nem vagyunk egyformák, hogy valamiben mindannyian mások vagyunk…, ebben rejlik az emberi sokszínűség értéke. Minden ember különböző, minden ember egyedi. Egyesületünk a többség világa felé akar egyre jobban nyitni! Ismerjék meg a „mi világunkat” is, hiszen akkor kiderül, hogy nem is annyira idegen ez, csak ismeretlen előttünk. Valljuk, hogy az ember csak attól fél, amit nem ismer. Ezt a fajta idegenkedést és az abból eredő távolságtartást szeretnénk megszüntetni, vagy legalább csökkenteni a fogyatékossággal élők és az épek között. Bízunk abban, hogy jó úton járunk, hiszen a közösségépítő programjaink után kapott sok-sok pozitív visszajelzés is megerősít azoktól, akik megismernek Bennünket. Bízunk abban, hogy Ön kedves adományozó, megtette az első lépést a megismerésünk felé azzal, hogy megnyitotta az oldalunkat és anyagilag támogatja céljaink elérését!

Mire gyűjt:

Célunk olyan élményhez juttatni az értelmi akadályozottsággal élő személyeket és családtagjaikat, ami sokaknak megadatik, sok embernek természetes vagy magától érthetődő, de tapasztalataink szerint az ilyen akadályozottsággal élő embertársainknak kevésbé/kevésszer adatik meg ez a fajta feltöltődés.

 Arra törekszünk, hogy a festői környezetű Bogácson felejthetetlen emlékhez, pihenéshez juttassuk a részt vevő fiatalokat és hozzátartozóikat.

 

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Egy álom megvalósítása! Adjon két önfeledt napot ajándékba!

ÉFOÉSZ Hajdú-Bihar Megyei Egyesület

MEGHOSSZABBÍTOTTUK GYŰJTÉSÜNKET! A legtöbb értelmi fogyatékossággal élő személy még nem volt családjával együtt nyaralni. Adj esélyt arra, hogy megvalósíthassuk álmaikat!

91% 641.500 Ft összegyűlt
700.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.