Erdőben Egyesület

Természetben, a természettel.

Az Erdőben Egyesület elsődleges célja egy olyan közösség működtetése, amely ökológiailag tudatos, önfenntartó és közművektől független életmódra törekszik, és amelynek közösségi szolgáltatásai széles körben elérhetőek. Az egyesület másodlagos célja megmutatni gyerekek és fiatalkorúak számára, hogy milyen a természetben, a természettel, függetlenül, de nem elszigetelődve élni.

Adószám:
19050553-2-11

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Erdőben Egyesület

Szervezet rövid neve:
Erdőben Egyesület

Szervezet adószáma:
19050553-2-11

Honlap:
http://www.erdoben.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/erdoben/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200151-18546583-________

A szervezet telefonszáma:
+36 205131558

A szervezet címe:
2821 Gyermely, Jókai Mór u. 18. 30.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Egy olyan tanyavilág létrehozásán dolgozunk, ahol mindenki, aki nyitott közösségünk tevékenységeire, kiveheti a részét az ott folyó munkálatokból, amiken keresztül lehetősége nyílik új tudások megismerésére, megszerzésére is. Szeretnénk, ha tevékenységeink organikusan bontakoznának ki, szükségszerűen, egymással összefüggően. Irányelvünk, hogy mindezt a környezetünk megbolygatása nélkül, azzal szoros összhangban működve tegyük, lehetőséget adva ezzel egy természetközeli életforma kialakítására. Ezt egy permakultúrás gazdaság, erdőkert képében látjuk megvalósíthatónak, ami egy közösségi kertként és tanösvényként alkot egy egységet. Egy önfenntartó biogazdaságot alakítunk ki, amit saját ökoszisztémája működtet és mi csak mint “segítség” avatkozunk be a természet munkájába – ehhez kitűnő táptalaj az évtizedek óta műveletlen gyermelyi Paphegy déli része. Azt a településegyüttest, amely egymástól elhatárolódó, de egy közigazgatási keretbe tartozó, kis házcsoportokból áll, szeres településnek nevezi a magyar településföldrajzi irodalom. Ez a településforma a délnyugat-magyarországi Őrségben és Göcsejben jellemző. Egy-egy szer 4–6 porta épületeit foglalja magába. Azért döntöttünk a szeres forma mellett, mert a magánélet és a közösségi terek különválasztása ebben a hagyományos modellben tökéletesen megvalósul. Míg a portákban egy-egy család él, a munka és kikapcsolódás terei közösségi tulajdonok. A közös erőforrásokból épített és felszerelt tereknek minél több tagja van, annál több eszközt és tudást tudunk megosztani egymással. Ezek a következő funkcióknak adnak helyet: erdei óvoda/iskola, játszótér, előadások, workshopok, oktatások, vetítések, koncertek, közös étkezések, társasági élet és összejövetelek, kemenceépítés, kemencében sütés, elvonulások és csapatépítő tréningek, meditáció, jóga, műhelyek, könyvtárszoba, tanulószoba,, iroda, műtermek, mosókonyha, konyha, raktárak stb.

Mire gyűjt:
Egy olyan erdőkert kialakítására gyűjtünk, amit egy erdei játszótér és egy tanösvény ölel körbe. A munkaerő és az eszközök rendelkezésünkre állnak, de míg a játszóteret meg tudjuk építeni újrahasznosított anyagokból, a facsemetékre, a vízgyűjtő medencére és a kútfúrásra adománygyűjtést indítunk. Minden adományozónk egy cserje vagy gyümölcsfa támogatója lesz, aminek terméséből minden évben bőséges részesedést kap.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.