Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

'Első lépések' Mozgássérült Gyerekeket Segítő Alapítvány


Halmozottan sérült fiatal felnőttek fejlesztése,rehabilitációja, napközbeni ellátása.

Adószám:
18092503-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
'Első lépések' Mozgássérült Gyerekeket Segítő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Első lépések Alapítvány

Szervezet adószáma:
18092503-1-42

Honlap:
http://www.elsolepesekalapitvany.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kaptarnapkozi

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10089648-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304221252

A szervezet címe:
1045 Budapest, Erdősor 18.II.19.

Tevékenységi kör:
Mozgáskorlátozottak szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

A Kaptár Napközit 2022. januárjában, civil szervezetként két érintett Édesanya alapította.

Intézményük nagy hiányt pótol, az országban csak néhány hasonló profilú napközi működik. 

A halmozottan fogyatékos mozgássérültek mellett segítik az értelmi fogyatékos és súlyos autizmussal élő felnőtteket is, akik ugyanúgy kiszorulnak a nappali ellátásból különleges gondozási, fejlesztési szükségleteik miatt.

A Napközi jelenleg telt házzal működik, 16 gondozóval illetve pedagógussal, sikerült elérni az optimális, két ellátottra egy segítő arányt.

Komoly szakmai programot alakítottak ki az egy év alatt, 3 konduktorral, 2 gyógypedagógus kollégával dolgoznak együtt. Fiataljaik a mindennapos torna mellett, egyéni kognitív fejlesztéseken és  különböző programokon vesznek részt.

A Kaptár Napközi minden itt dolgozónak a szívügye, hatalmas lelkesedéssel kreativitással és szeretettel végzik a feladatukat. Céljuk egy olyan hazánkban eddig egyedülálló intézmény alapítása, amely színes, programokkal teli, érzelmekben és élményekben gazdag hétköznapokat biztosít az „örök gyermekek” számára.

 

Mire gyűjt:

A számunkra megszokott, hétköznapi események egy mozgássérült ember számára többnyire különleges, örömteli élménynek számítanak, hiszen amíg mi könnyen eljutunk bárhová, addig ez nekik, illetve a családjuknak komoly nehézségeket okoz.  

Klienseik többsége kerekesszékes, szeretnék számukra is elérhetővé tenni azokat a programokat, ahova eddig még soha nem sikerült eljutniuk. 

Programjaink között rengeteg külsős program szerepel, úszás, lovaglás, színház, mozi, ezek mind olyan programok, amikhez nagy szükségünk lenne egy akadálymentesített buszra.

A busszal nagyban megkönnyíthetnék a szülők életét is, hiszen sokan járnak Budapest távoli kerületeiből, illetve vidékről is, és vannak  szülők, akik napi több órát autóznak, hogy gyermeküket eljuttassák a Napközibe.

 

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.