'Első lépések' Mozgássérült Gyerekeket Segítő Alapítvány


Halmozottan sérült fiatal felnőttek fejlesztése,rehabilitációja, napközbeni ellátása.

Adószám:
18092503-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
'Első lépések' Mozgássérült Gyerekeket Segítő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Első lépések Alapítvány

Szervezet adószáma:
18092503-1-42

Honlap:
http://www.elsolepesekalapitvany.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kaptarnapkozi

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10089648-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304221252

A szervezet címe:
1045 Budapest, Erdősor 18.II.19.

Tevékenységi kör:
Mozgáskorlátozottak szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

A Kaptár Napközit 2022. januárjában, civil szervezetként két érintett Édesanya alapította.

Intézményük nagy hiányt pótol, az országban csak néhány hasonló profilú napközi működik. 

A halmozottan fogyatékos mozgássérültek mellett segítik az értelmi fogyatékos és súlyos autizmussal élő felnőtteket is, akik ugyanúgy kiszorulnak a nappali ellátásból különleges gondozási, fejlesztési szükségleteik miatt.

A Napközi jelenleg telt házzal működik, 16 gondozóval illetve pedagógussal, sikerült elérni az optimális, két ellátottra egy segítő arányt.

Komoly szakmai programot alakítottak ki az egy év alatt, 3 konduktorral, 2 gyógypedagógus kollégával dolgoznak együtt. Fiataljaik a mindennapos torna mellett, egyéni kognitív fejlesztéseken és  különböző programokon vesznek részt.

A Kaptár Napközi minden itt dolgozónak a szívügye, hatalmas lelkesedéssel kreativitással és szeretettel végzik a feladatukat. Céljuk egy olyan hazánkban eddig egyedülálló intézmény alapítása, amely színes, programokkal teli, érzelmekben és élményekben gazdag hétköznapokat biztosít az „örök gyermekek” számára.

 

Mire gyűjt:

A számunkra megszokott, hétköznapi események egy mozgássérült ember számára többnyire különleges, örömteli élménynek számítanak, hiszen amíg mi könnyen eljutunk bárhová, addig ez nekik, illetve a családjuknak komoly nehézségeket okoz.  

Klienseik többsége kerekesszékes, szeretnék számukra is elérhetővé tenni azokat a programokat, ahova eddig még soha nem sikerült eljutniuk. 

Programjaink között rengeteg külsős program szerepel, úszás, lovaglás, színház, mozi, ezek mind olyan programok, amikhez nagy szükségünk lenne egy akadálymentesített buszra.

A busszal nagyban megkönnyíthetnék a szülők életét is, hiszen sokan járnak Budapest távoli kerületeiből, illetve vidékről is, és vannak  szülők, akik napi több órát autóznak, hogy gyermeküket eljuttassák a Napközibe.

 

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.