Élethang Természetvédő és Állatmentő Alapítvány

Segíts, hogy segíthessünk, Élethanggal egy boldogabb életért!

Az Élethang Természetvédő és Állatmentő Alapítvány célkitűzése a sérült, beteg, rászoruló állatok mentése, állatorvosi ellátása, rehabilitálása, felelős örökbe adása. Kiemelten fontosnak tartjuk a megelőzést, felvilágosítást, melynek érdekében ivartalanítási akciókat szervezünk, tájékoztató anyagokat készítünk az állattartók részére. Az utóbbi években jelentősen megszaporodott a szívférges kutyák száma, így 2019-től erre a betegségre, illetve a megelőzésre szeretnénk felhívni az állattartók figyelmét.

Adószám:
18338946-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

 • Szervezet adatai
 • Futó adománygyűjtések
 • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Élethang Természetvédő és Állatmentő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Élethang Alapítvány

Szervezet adószáma:
18338946-1-13

Honlap:
http://www.elethangalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/%C3%89lethang-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-678856482152200/?ref=bookmarks

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCI6N94-JdFG39lXJqE7g2hw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11705008-29915941-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 703628958

A szervezet címe:
2360 Gyál Egressy u. 29. 29.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Az Élethang Természetvédő és Állatmentő Alapítvány 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy a gyepmesteri telepekre befogott, utcára kitett, elhagyott, sérült állatoknak szervezett formában, hatékonyan tudjunk segíteni. Kiemelten fontosnak tartjuk a megelőzést, ezért ivartalanítási akciókat szervezünk és szóróanyagokkal, szemléletformálással igyekszünk az állattartók figyelmét a felelős állattartásra felhívni. A tájékoztatás és megelőzés mellett aktív szerepet vállalunk a rászoruló állatok mentésében. Elsősorban a gyáli gyepmesteri telepet karoltuk fel, és a környéken kidobott, sérült, balesetes állatokon próbálunk segíteni. A gondozásunkba került állatok megfelelő elhelyezése, élelmezése, rehabilitálása, orvosi ellátása és gazdihoz juttatása teszi ki munkánk jelentős részét. Tagjaink munka mellett, szabadidejükben, külön díjazás, ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat.

Mire gyűjt:

Gyűjtésünk célja:

 • Működésünkhöz szükséges anyagi fedezet biztosítása:
  Jelenleg 45 védencünkről gondoskodunk, melyek közül többen most is állatorvosi kivizsgálás, műtét utáni rehabilitáció alatt állnak, vagy éppen műtéti beavatkozásra várnak. Védenceink részére minden hónapban elő kell teremtenünk a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmet, adott esetben speciális gyógytápokat, a cicáknak almot, valamint biztosítani kell a rendszeres élősködők elleni védelmet, állatorvosi ellátást és ki kell gazdálkodnunk 16, panzióban elhelyezett kutyánk számára a panzió költségét.
 • Ivartalanítási akciónk anyagi fedezetének biztosítása:
  Alapítványunk gyáli székhelyű szervezetként különös figyelmet fordít a gyáli gyepmesteri telepen élő kutyákra. Minden magányszemély által a telepről kihozott kutya esetében átvállaljuk a kutyus teljes ivartalanítási költségét.
  Több éve tart a nőstény macska ivartalanítási programunk, melynek keretében utcán élő vagy rászoruló gazdik cicáinak ingyenes ivartalanítását végezzük a velünk szerződésben álló állatorvosok segítségével.

  Kérjük, hogy segítsétek munkánkat, hogy támogatástokkal elegendő anyagi fedezet álljon rendelkezésünkre védenceink ellátáshoz, további rászoruló állatoknak tudjunk menedéket és megfelelő ellátást biztosítani, és folytatni tudjuk a nőstény macska ivartalanítási programunkat. Támogatásotokat Köszönjük!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2017 évi közhasznúsági beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2018 évi közhasznúsági beszámoló)

  Egyéb fájl: 2018_elnöki beszámoló

  Adománygyűjtési beszámoló (Gyűjtési beszámoló_2019_I)

  Egyéb fájl: 1%_2019

Állatvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

Élethang Alapítvány - telefonos adománygyűjtés

Élethang Alapítvány

A Telefonos adománygyűjtő kampányunk célja a gondozásunkba került állatok ellátáshoz szükséges anyagi fedezet előteremtése. Segíts, hogy segíthessünk! Veled, Értük! Hívd, a 13600-as számot, a kód: 97.


Telefonszám: 13600/97
859 hívás, 924 sms
Érdekel
Állatvédelem
Egyszázalékos
adománygyűjtés

A Különbség nem csak 1% - mi ezért dogozunk

Élethang Alapítvány

Köszönjük, ha megtisztel bizalmával, és az Élethang Alapítvány javára ajánlja fel adója 1%-át. Azért dolgozunk, hogy a rászoruló állatok egészséges életet, biztonságot, otthont kapjanak a segítségünkkel!


Lezárult:
2019-05-21.
Adószám:
18338946-1-13
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.