Egyházi Szociálpedagógiai Hálózat Szövetség

Tegye szebbé 1000 gyermek Karácsonyát!

A Szövetség segíti, összehangolja és fejleszti a Tagszervezeteinek munkáját. Közös célunk, hogy a mélyszegénységben élő gyermek és fiatalok számára a tanulás örömtelivé váljon. A szabadidő hasznos eltöltésén és a közösségfejlesztésen keresztül, a társadalom aktív és alkotó tagjaivá válhassanak.

Adószám:
18396209-1-16

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Egyházi Szociálpedagógiai Hálózat Szövetség

Szervezet adószáma:
18396209-1-16

Honlap:
http://www.eszph.hu

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=C6u4lZpQaio

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10404522-50526684-84551005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-4795980

A szervezet címe:
5300 Karcag, Zádor út 3.

Tevékenységi kör:
Nonprofit ernyõszervezetek, szövetségek

Tevékenység leírása:
Az ESZPH Szövetség 10 tagszervezete szakmai és hitbeli alapon kapcsolódik egymáshoz. Tagjaink olyan alapítványok, egyesületek és szerzetesrendek, akik elkötelezettek a Magyarországon mélyszegénységben élő gyermekek, fiatalok és családjaik támogatásában. A programok Nyitott Ház elnevezésű intézményekben működnek. Kiemelten a gyermekek állnak tevékenységünk központjában. Iskolaidő után, iskolarendszeren kívül, innovatív pedagógiai módszerekkel dolgozunk velük, s értük. Segítjük az iskolai sikerességüket, pályaorientációjukat, a társadalmi szerepvállalásukat. Támogatjuk őket hogy fejlődhessenek az alkotói, a sport, és az önmegvalósítás egyéb tevékenységeiben. Erősítjük közösségüket, hogy megmaradjon, megerősödjön a természetes támogató háló körülöttük. A remény magjait szeretnénk elvetni, hogy az élhető élet lehetősége valóság lehessen. Teszünk azért, hogy megmaradjanak hagyományaik, és képesek legyenek integrálódni a társadalomba. A cselekvő szeretet irányít és fog össze bennünket.Az elmúlt években 8-ról, 10-re bővült a tagszervezeteink száma. Az országban több, mint 20 településen, 7 megyében tevékenykedünk, jellemzően hátrányos helyzetű, elszegényedett falvakban, városrészekben. A mélyszegénységben élő, perifériára szorult családokból érkező, általunk ellátott gyerekek, fiatalok száma több, mint 800. Így a családokat is támogatva, programjaink több, mint 4000 emberhez jutnak el. A pályázati bizonytalanságok, a finanszírozási nehézségek, az emberhiány, és a folyamatosan növekvő gyermekszegénység ellenére szervezeteink többsége több, mint 20 éve dolgozik folyamatosan, alázatosan és elkötelezetten. Munkánk eredménye nehezen kimutatható, hiszen leginkább csak akkor látványos, ha hiányzik, ha elmarad. Az ölelések, puszik, mosolyok és megtelt pocakok számát megszámolni nem tudjuk. Csak azt, hogy amit teszünk, azt örömmel tesszük. Tudjuk jól, ha valamit megosztunk embertársunkkal, akkor lehet, hogy az eredmény nem is, de a szeretet mindenképpen nőni fog.

Mire gyűjt:
Tegye szebbé 1000 gyermek Karácsonyát!

 

Megtisztelő adományaikból, 7 megyében összesen 1000, mélyszegénységben élő gyermeknek szeretnénk egy 1000 Ft értékű egységcsomagot összeállítani az idei Karácsonyra.

Így juthatna a fa alá gyermekekenként egy kis édesség, gyümölcs, és egy kisebb értékű készségfejlesztő eszköz.

Az 1%-os felajánlásból befolyt összeget pedig tartós élelmiszerre költjük, mellyel a gyermekek családját fogjuk támogatni.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.