Egyesek Ifjúsági Egyesület


Személyes tapasztalatszerzés útján inspirálni és erősíteni a fiatalokat, hogy alkotó és felelős módon tegyenek magukért és közösségeikért. Kiemelt célunk a hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok hazai és nemzetközi programjainkba való bevonása és saját kezdeményezéseikhez támogató háttér nyújtása.

Adószám:
18239799-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Egyesek Ifjúsági Egyesület

Szervezet rövid neve:
Egyesek

Szervezet adószáma:
18239799-1-41

Honlap:
http://www.egyesek.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/egyesek

Youtube oldal:
vimeo.com/egyesek

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103056-56634400-01000001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+361-321-0495

A szervezet címe:
1132 Budapest, Visegrádi utca 52. A. lph. 3. em. 3.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Évek óta végzünk felkereső ifjúsági munkát a Szécsényi kistérségben. Célunk a fiatalok minél szélesebb körben való elérése és hazai, illetve nemzetközi ifjúsági programjainkba való bevonása. Heti rendszerességgel látogatjuk a rimóci és nógrádszakáli tanodát, valamint az endrefalvai általános iskolát. A munkában részt vesz a 6 nemzetközi EVS önkéntesünk is, akikkel angol nyelvű, gyakorlat-orientált média és interkulturális témákat feldolgozó foglalkozásokat tartunk a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Emellett a szécsényi középiskolás fiatalok számára hetente média műhelyfoglalkozásokat szervezünk, melynek célja, hogy a fiatalok nem-formális úton megismerjék és megtanulják használni a médiát saját kezdeményezéseik sikeressége érdekében. Idén negyedik alkalommal szervezzük meg a hollókői nemzetközi önkéntes táborunkat, melynek keretében 50 nemzetközi és helyi nógrádi fiatal 3 héten keresztül közösen tervez és valósít meg játékos foglalkozásokat a környező falvak közösségi tereiben a hátrányos helyzetű gyerekek számára.Nógrádi tevékenységünk eredményeként a helyi fiatalokkal sikerült szoros, bizalmon alapuló kapcsolatot kialakítanunk. A nemzetközi önkéntesek folyamatos jelenlétével a gyermekek és fiatalok nyitottabbá, érdeklődőbbé váltak más országok és kultúrák iránt, az angol nyelv gyakorlatban való használatával megnőtt motivációjuk az idegen nyelvek elsajátítása iránt. Magabiztosságuk, önbizalmuk is nőtt, ezt jelzi, hogy egyre több nemzetközi programunkba sikerül bevonnunk őket. A nyári táborok során több mint 300 gyermeket értünk el közvetetten. A 2012-es táborban 8, 2013-ban pedig már 16 helyi fiatal vett részt, akik közül 5-en idén már besegítenek az idei tábor előkészületeiben, a tábor során pedig táborvezetői feladatokat fognak ellátni. 2 helyi fiatal részt vett nemzetközi tánc, 4 pedig személyiségfejlesztő tréningünkön. 3 fiatal Franciaországban táborvezető képzésen volt jelen, 2-en pedig tavasszal utaznak Németországba egy ifjúsági tréningre. A tábor után 5 helyi fiatal választotta a táborban megismert ifjúsági közösségi tereket és tanodákat az iskolai közösségi szolgálat helyszínéül.

Mire gyűjt:

A támogatásokból ifjúságsegítő tevékenységünket szeretnénk fenntartani és fejleszteni.A felajánlásokat az alábbi  költségekre fordítanánk:

  • hozzájárulás a nemzetközi önkéntes tábor nógrádi résztvevőinek költségeihez
  • útiköltség-hozzájárulás a felkereső ifjúsági munkához
  • a foglalkozások során használt eszközök, alapanyagok
  • információs anyagok készítése a nemzetközi ifjúsági programokról, melyeket a nógrádi fiatalokhoz juttatunk el

magyar nyelvű önkéntes képzés a helyi fiatalok számára.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Telefonos
adománygyűjtés

Egyesek - Veled vagyunk teljesek!

Egyesek

Támogasd, hogy állandó helyet találhassunk a Nógrád megyei ifjúsági munkánknak! Egy felszerelt, mindig rendelkezésre álló házat, ahol a hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok megvalósíthatják ötleteiket.


94 hívás, 25 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.