E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

Ami rajtunk múlik, az rajtunk nem múlhat!

Egy új társadalmi formát szeretnénk teremteni, amiben az ember a természet és a teremtett világ szerves része. Amiben az ember együttműködik a föld többi teremtményével, ahol az ember fizikai, lelki és szellemi szükségletei dominálják a fejlődést, nem pedig a vágyai, igényei. Hisszük, hogy az elrontott viszonyunkat a természettel rendbe lehet hozni. Létre lehet hozni azt a gazdaságot és azt a társadalmi formát, ami gyógyítja, regenerálja az ökoszisztémát, és ezzel teremti meg az ember további fejlődésének a lehetőségét. Az előttünk álló globális környezeti- és szociális kihívásokra csak együtt, a mai társadalmi, gazdasági szereplőkkel közösen találhatjuk meg a válaszokat. A jövőnk közös, vagy semmilyen.

Adószám:
19214555-2-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

 • Szervezet adatai
 • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

Szervezet rövid neve:
E-misszió Egyesület

Szervezet adószáma:
19214555-2-15

Honlap:
http://www.e-misszio.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.106982419379803.10526.100002041371244&type=1#!/groups/129302953755749/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCusaVOpb1QPEbbsAB6BRMSQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
68800109-11076302-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 305658049

A szervezet címe:
4400 Nyíregyháza, Ószőlő utca 178. fsz.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:

 • A Regeneráció Műhely, az első lépés. 

  A műhely egy havonta megrendezésre kerülő előadás és beszélgetés. Célja, hogy körbejárjuk nagyon sok szakterületi oldalról, hogy az élőlények és az élő rendszerek hogyan képesek a regenerációra.
   

 • Közvélemény-kutatás a Nyíregyházára tervezett akkumulátorgyár építésével kapcsolatban, amit nem csak online, hanem offline is végzünk. Célunk kideríteni, mit szól a nyíregyházi lakosság a Sunwoda akkumulátorgyár idetelepüléséhez és információt nyújtani a városban lakóknak a megépülő gyár pozitív és negatív hatásairól.

 •  A mi sokszínű kertünk (Települési biodiverzitás védelmi kampány)

 • Táj-és vízgazdálkodás a Tisza mentén

 • Fenntartható divat

 • Vezetőképzés a következő generációnak

 • Jövőképtervezés településeknek

Mire gyűjt:

Szeretnénk, ha mindenki felajánlaná a személyi jövedelemadója 1%-át, annak még inkább örülünk és köszönjük, ha az E-misszió Egyesületnek címezi ezt sok-sok ember.

Mire gyűjtjük a felajánlott 1%-ot?

 • Regeneráció Műhely előadások havi szervezése. 2024. márciusában hetedik alkalommal kerül megrendezésre a 2023-ban indult sorozat. Év végéig minden hónapban lesznek előadók, események.

 • Biodiverzitás fejlesztése, különös tekintettel a kiskertekben. Minél több emberhez szeretnénk ezt programunkat eljuttatni.  A mi sokszínű kertünk (Települési biodiverzitás védelmi kampány)

 • A Tisza vízgyűjtő területének ökológikus tájhasználat váltásának a tervezése. (Ez nem tűnik nagyon látványos munkának, mert rengeteg hatósági és gazdálkodói egyeztetéssel jár, mégis alapvetően fontos a klímaváltozás hatásaira való felkészülésben.)

 • Sóstói-erdő: a mi erdőnk program folytatása.

 • Úton a fenntartható divat felé program, ami a mindennapi ruházkodási szokásainkat veszi górcső alá. Előadásokkal, gyakorlati ötletekkel szeretnénk segíteni az öltözködésből származó ökológiai lábnyom csökkentését.

 

Zöld
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Jobb ma 1%, mint holnap egy klímaváltozás...

E-misszió Egyesület

Hisszük, hogy elrontott viszonyunkat a természettel rendbe lehet tenni. 1% sok mindenre elég! Ajánld fel!


Határidő:
2024-05-20
Adószám:
19214555-2-15
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.