Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület

Őrizzük meg együtt a Dunakanyar természeti kincseit!

Dunakanyar környezet- és természetvédelme, valamint a „Dunakanyar-Kultúrtáj” építészeti és tájegységi arculatának megőrzése, a környező, védelemre szoruló élőhelyek, a hely- és kultúrtörténeti épített örökség felkutatása, felügyelete, értékmegóvása Pilismarót község fejlesztésében való közreműködés, különösen településfejlesztési tevékenységek, egészségmegőrző tevékenységek, természet- és környezetvédelmi tevékenységek és a turizmus fejlesztésének elősegítése és támogatása.

Adószám:
19297608-1-11

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület

Szervezet rövid neve:
DUNAKÉKE

Szervezet adószáma:
19297608-1-11

Honlap:
http://dunakeke.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/DUNAKEKE2021/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCXNM-4JALDKrpIWBVHwoLNQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11740054-24062718-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 301795886

A szervezet címe:
2028 Pilismarót, Kossuth L. utca 5/ a.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:
A lakosság tájékoztatása a környezetvédelemmel kapcsolatos jogokról és kötelezettségekről, valamint az őket érintő, környezetükkel kapcsolatos önkormányzati döntésekről és hatósági eljárásokról valamint a környezetet károsító, tájegységbe nem illő beruházások megakadályozása.Környezet- és egészségkultúra kialakítása érdekében kirándulások, táborok, családi programok, előadás-sorozatok, sporttevékenységek megszervezése. Ismeretterjesztő kampány szervezése a Dunakanyar, elsősorban Pilismarót természeti és épített értékeinek megismerésére a turizmus fejlesztése érdekében.

Mire gyűjt:
Életünket, működésünket áthatja, hogy a Dunakanyar közepébe, Pilismarótra kavicsbányát szeretne nyitni egy vállalkozó. A falu akaratát semmibe véve - hogy az itt élők nem szeretnének kavicsbányát - a vállalkozó továbbra is próbálkozik a Kormányhivatal illetve a Győri Törvényszék felé. Az elmúlt három évben fel és fel bukkan ez az ügy., időt, energiát, anyagiakat emésztve fel. Erre a harcra folyamatosan gyűjtünk az ügyvédi költségek miatt. Valamint, szeretnénk megmutatni értékeinket, hogy bánya nélkül is lehet fejleszteni a környéket, ezért egy tanösvény építését és egy római-kori őrtorony rekonstrukcióját kezdtük el.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.