„Drégelyvár" Alapítvány


Drégely vára a Nemzeti Örökség része, Történelmi Emlékhely. Az alapítvány legfontosabb célja, hogy elősegítse hazánk egyik legjelentősebb történelmi emlékhelyének, a Drégelyvárnak a teljes pusztulástól való megmentését. A Drégelyvár Alapítvány 1991-től vállalta fel a rom állagmegóvó helyreállítását, változó intenzitással folyik (források függvényében) a vár régészeti feltárása, részbeni rekonstrukciója és állagvédelme. Szeretnénk a várat, mint kegyeleti helyet tovább építeni, hogy méltóbban tiszteleghessünk a Szondi György és vitéz katonái előtt. A vár hősi helytállásról és hazaszeretetről üzen a mának, az idelátogató turistáknak, a kései unokáknak. Jelentős idegenforgalmi, turisztikai vonzerő, évente kb. 15.000 fő látogatóval.

Adószám:
19667410-1-12

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
„Drégelyvár" Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Drégelyvár Alapítvány

Szervezet adószáma:
19667410-1-12

Honlap:
http://www.dregelyvar.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/dregelyvar/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
63800104-10008896-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305766089

A szervezet címe:
2646 Drégelypalánk, Fő utca 7.

Tevékenységi kör:
Mûemlékvédelem

Tevékenység leírása:

Az alapítvány legfontosabb feladata a várrom állagának megóvására és annak szakszerű régészeti feltárása. A helyreállítás távolabbi célja, hogy a várrom és közvetlen környékének méltóbb rendbetételével azt történelmi kegyhellyé, elsődlegesen ifjúságunk felé a hazaszeretet, a helytállás, a katonabecsület példaképévé, s Arany János: „Szondy két apródja” c. versén keresztül egyben irodalomtörténeti emlékhellyé avassa. - A műemlék bemutatását szolgáló eseti rendezvények támogatása - Az ismétlődő – évenként szükséges – fenntartási munkák elvégzése (bozótirtás, kaszálás, tereprendezés) - A várral és az 1552-es történelmi események feldolgozásával, valamint a Szondi-kultusz fenntartásával és bemutatásával foglalkozó színvonalas tanulmányok, pályaművek, rendezvények (Szondi várjáték) támogatása - A "Szondi vitézei" hagyományőrző csapat tevékenységének támogatása

Mire gyűjt:

Történelmi emlékhelyünk megmentése váljon nemzeti üggyé! Váljanak a Drégelyvár Alapítvány által végzett munka részeseivé! Legyen mindenkinek legalább egy képletes köve a helyreállított várfalakban! Az Alapítvány által kibocsátott „KŐJEGY” legkisebb, 200 Ft-os címlete egy kétökölnyi, 500 Ft-os címlete egy közepes, míg az 1000 Ft-os címlete már egy tekintélyesebb kő visszafalazásának a költségét biztosítja. Ne hagyják, hogy a várat újból belepje a bozót! Ne hagyják, hogy leguruljanak a nehezen visszaépített kövek!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.