Dramatic Art Nonprofit Közhasznú Kft.


Olyan Kérdésekre szeretnénk ráirányítani a társadalom figyelmét a színház eszközeivel, melyek alapvetően határozzák meg önmagunkról kialakult képünket.

Adószám:
25743500-2-41

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Dramatic Art Nonprofit Közhasznú Kft.

Szervezet rövid neve:
Exit Generáció

Szervezet adószáma:
25743500-2-41

Honlap:
http://www.exitgeneracio.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/exitgeneracio/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@exitgeneracio696

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12100011-17874933-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305255575

A szervezet címe:
1024 Budapest, Rómer Flóris 28. 4./1.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:
A szervezet bemutatása Szervezetünk, a Dramatic Art. Közhasznú Nonprofit Kft. 2017 óta hoz létre színházi előadásokat. Ebben az elmúlt 7 évben minden erőnkkel azon voltunk, hogy a minőségi kultúrát eljuttassuk az ország több pontjára, a lehető legszélesebb körbe megszólítva az ott élő közösségeket. Ezzel egyidőben intenzíven építettük budapesti közönségünket is. Létrehoztunk kilenc színházi előadást, két verses estet. Vendégszerepeltünk több hazai fesztiválon. A legjelentősebb budapesti színházi terekben játsszuk az előadásainkat, drámapedagógiai foglakozásainkat. Kerek-asztal beszélgetéseket, kulturális kísérő programokat szervezünk az előadásokhoz. Osztálytermi előadásainkkal járjuk a főváros iskoláit. Programjainkkal a főváros és a vidék kulturális palettáját egyaránt színesítettük az elmúlt években, mely munkát számtalan pozitív kritika nyugtázott.

Mire gyűjt:
Egy verbatim színházi előadás létre hozására gyűjtünk. Az elmúlt időszak egyértelművé tette számunkra, hogy a magyar gyermekvédelmi rendszerben bőven akadnak olyan dolgok, melyek igényt tarthatnak a szélesebb nyilvánosság érdeklődésére. Ezekre a történetekre szeretnénk felhívni a figyelmet a most készülő előadásunkkal. Ennek a megvalósításához kérjük a segítségeteket. Az Intézetis (Verbatim színházi utazás a magyar gyermekvédelemi rendszer útvesztőiben) Meggyőződésünk, hogy ez a széles nyilvánosság számára teljesen ismeretlen világ, bőven rejt olyan történeteket, melyeket csak azok tudnak elképzelni, akik közelebbi kapcsolatban állnak a gyermekvédelem intézményrendszereivel. Ezek a történetek, melyek talán első pillanatra nem határozzák meg a hétköznapjainkat, sokat elmondanak társadalmunkról, prioritásainkról. A napi politikai döntéseket is új fénytörésbe helyezik, ha csak a családpolitikára vagy az örökbefogatás jogi szabályozására gondolunk. Ezeknél a kérdéseknél, azonban sokkal univerzálisabb üzenete is van számunkra annak, ha bepillantást nyerhetünk abba, hogyan nő fel ma valaki államigondozottként Magyarországon. A kérdés voltaképpen ez: Hogyan bánunk a gyerekeinkkel? Az előadásunk el akarja kerülni az öncélú sokkolást nehéz sorsú gyerekek életével, ezért igyekszünk konkrét kérdések körbejárni, és nem csak úgy álltalában beszélni az intézeti életről. Létrehozás A létrehozás első szakaszában kutatómunkát végzünk. 2-3 óra hosszú mélyinterjúkat készítünk, 18. életévüket betöltött, valamilyen intézetben vagy otthonban nevelkedett emberekkel. Az így kapott szöveg lesz az előadásunk szövegkönyvének az alapja. A begépelt szöveget, Hárs Anna, az előadás dramaturgjának szerkeszti Farkas Ádámmal az előadás rendezőjével folytatott konzultációk alapján. Hárs Anna hosszú éveken keresztül dolgozott a Panodráma nevű színházi formációval verbatim színházi előadásokon. Terveink szerint a cselekmény két síkon fut: Az egyik történet szál, az érintettek történeteit, a velük történt valós eseményeket-, a másik az érintettek gyerekkori hiedelemvilágait, dolgozza fel. Szándékunk szerint a két szálat összefűznénk, így az érintettek élményeivel, történeteivel összekeveredik, a gyermekkori fantáziaviláguk. Az előadásnak természetesen világosan jelölnie kell majd, hogy éppen melyiket látja a néző. A történetek nem fejeződnek be a szereplők 18. életévének a betöltésével, hanem folytatódnak egészen az önálló, önfenntartó életük kezdetéig. Az előadás létrehozásának metódusából következik, hogy nincs előre elhatározott történet szál, amit el akarnánk mindenáron mesélni. Mindent a kutató munka függvényében, az interjúkból merítve akarunk színre vinni.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.