Dramatic Art Nonprofit Közhasznú Kft.


Olyan kérdésekre szeretnénk ráirányítani a társadalom figyelmét a színház eszközeivel, melyek alapvetően határozzák meg önmagunkról kialakult képünket.

Adószám:
25743500-2-41

Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Dramatic Art Nonprofit Közhasznú Kft.

Szervezet rövid neve:
Exit Generáció

Szervezet adószáma:
25743500-2-41

Honlap:
http://www.exitgeneracio.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/exitgeneracio/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@exitgeneracio696

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12100011-17874933-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305255575

A szervezet címe:
1024 Budapest Rómer Flóris 28. 4./1.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

A szervezet bemutatása Szervezetünk, a Dramatic Art. Közhasznú Nonprofit Kft. 2017 óta hoz létre színházi előadásokat. Ebben az elmúlt 7 évben minden erőnkkel azon voltunk, hogy a minőségi kultúrát eljuttassuk az ország több pontjára, a lehető legszélesebb körbe megszólítva az ott élő közösségeket. Ezzel egyidőben intenzíven építettük budapesti közönségünket is. Létrehoztunk kilenc színházi előadást, két verses estet. Vendégszerepeltünk több hazai fesztiválon. A legjelentősebb budapesti színházi terekben játsszuk az előadásainkat, drámapedagógiai foglakozásainkat. Kerek-asztal beszélgetéseket, kulturális kísérő programokat szervezünk az előadásokhoz. Osztálytermi előadásainkkal járjuk a főváros iskoláit. Programjainkkal a főváros és a vidék kulturális palettáját egyaránt színesítettük az elmúlt években, mely munkát számtalan pozitív kritika nyugtázott.

Mire gyűjt:

SEGÍTS, HOGY TOVÁBB MŰKÖDHESSÜNK!

Szervezetünk nehéz helyzetbe került, miután idén a második alkalommal nem jutott számottevő működésre fordítható támogatáshoz, így most a megszűnés veszélye fenyegeti a formációnkat. Természetesen mindent megtettünk és meg fogunk tenni azért, hogy folytathassuk a megkezdett munkát, de ehhez már a TE segítségedre is szükségünk van. 

Az Exit Generáció (Dramatic Art Köz. Nonp. Kft.) egy független színházi formáció, mely 2017. óta hoz létre színházi előadásokat. Produkcióinkkal, olyan társadalmi jelenségekre reflektáltunk, mint például a családon belüli erőszak, a hatalommal való visszaélés, vagy a sértettség. (Perplex - Szkéné, Feljegyzések az egérlyukból - Radnóti Tesla, Madártávlat - 6szín, Seb - RS9) (https://www.exitgeneracio.hu)

KÉRJÜK SEGÍTSD A MUNKÁNKAT, AKÁR EGYSZERI, AKÁR RENDSZERES TÁMOGATÁSSAL!

Jelen tudásunk szerint még egy utolsó előadást tudunk létrehozni, a jövő évadban, a folytatáshoz a Te támogatásodra is szükségünk van:

Az Intézetis

Színházi előadás a magyar gyermekvédelemről

Az előadás koprodukciós partnere a Jurányi ház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület.

Az előadás premierje 2024. november lesz a Jurányi Házban, egy a témát is érintő színházi fesztivál keretei között.

A gyermekvédelmi rendszer válsága sokak által ismert tény. A most készülő előadás lehetőséget kínál arra, hogy ezt az össztársadalmi problémát személyes válságtörténeteken keresztül közelebbről is megismerhessük. A rendszer sok esetben nem képes megóvni a rábízottakat. A gondozottak testi és lelki kizsákmányolás áldozataivá válhatnak, ahogy azt a közelmúlt eseményei is mutatják. 

Sokat elmond egy országról, hogy milyen széles társadalmi rétegnek van lehetősége sikeres, emberhez méltó életet élni, és mekkora az a tömeg akikről lemond a többség. Mint ahogy a társadalmi mobilitás és a tehetséggondozás is az országok jól felfogott érdeke.

Az előadást dokumentarista módszerrel készítjük, tehát a darab szövegének gerincét olyan interjúk képezik, melyeket már felnőtt korú érintett nőkkel és férfiakkal készítünk. Ezek a személyes történetek a napi politikai döntéseket is új fénytörésbe helyezik, de ennél a kérdésnél sokkal univerzálisabb üzenete is van számunkra annak, ha bepillantást nyerhetünk abba, hogyan nő fel ma valaki állami gondozottként.

Az előadás létrehozásának metódusából következik, hogy nem állítunk, hanem kérdezünk. A történet teljes egészében a kutatómunka eredményének függvényében, az interjúkból merítve alakul ki. A munka folyamán az esetleges sikertörténeteket ugyanúgy bemutatjuk, mint a drámai eseményeket. Az alkotók rendelkeznek dokumentumszínházi tapasztalatokkal, így az interjúk etikus és korrekt megközelítéssel zajlanak majd.

Játsszák, mások mellett: Simkó Katalin, Dénes Viktor, Kálid Artúr, 

Látvány: Juhász Nóra

Dramaturg: Hárs Anna, Zsigó Anna

Rendező: Farkas Ádám

Azoknak a támogatóknak, akik egyszeri 50 000 Ft-ot meghaladó összeggel segítenek minket, 2db tiszteletjeggyel köszönjük meg a segítségüket.

Most TE is tehetsz azért, hogy ez az előadás sokakhoz eljuthasson, ezzel változást sürgetve a magyar gyermekvédelemben.

Most TE is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy tovább működhessünk.

KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASS MINKET!

 

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Bankkártyás
adománygyűjtés

Az Intézetis (munkacím)

Exit Generáció

A kilátástalanság és kirekesztettség felszámolásának egyik ellenszere, ha nem felülről kezeljük a problémákat, hanem hangot és teret adunk a színház erejével, azoknak akiket érint.


Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.