Dr. Kresz Mária Alapítvány, Fazekas Központ


Egy "műhely", amelyben a magyar fazekasság elméleti és gyakorlati tudása végre szembesülhet oly módon, hogy a két terület ismerői megosztják egymással ismereteiket, segítve ezzel egymás munkáját. A műhelyben testközelbe kerülhettek az érdeklődők (laikus, mester és kutató) a műtárgyakkal, a szakmával. Célunk, névadónk elképzelése, hogy a Néprajzi és egyéb múzeumok hatalmas kerámiagyűjteményei mellett működjön egy kis fazekas műhely, ahol az elméleti szakemberek a gyakorlatot, a gyakorlati szakemberek az elméletet tehetik próbára és ezzel utat biztosítva a következő, nevelkedő generációnak. A tanulóink ebben a környezetben teljesen egyedi és szakmailag és technikailag a legmagasabb színvonalú képzésben vehetnek részt és tanulhatnak, legyenek óvodások vagy felnőttek egyaránt.

Adószám:
18006355-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Dr. Kresz Mária Alapítvány, Fazekas Központ

Szervezet rövid neve:
Dr. Kresz Mária Alapítvány

Szervezet adószáma:
18006355-2-42

Honlap:
http://www.fazekaskozpont.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kreszmariaalapitvany/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCPEhRyFzQ0qaA_7sL3LVSFA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11716008-20091004-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-407-1502

A szervezet címe:
1164 Budapest, Cinke 33. 14.

Tevékenységi kör:
Ismeretterjesztés, támogatás

Tevékenység leírása:

Tanóra kiegészítő kézműves és néprajzi foglalkozásokat, szakköröket szervezünk óvodásoknak és iskolásoknak. Felnőtteknek szakmunkás bizonyítványt adó fazekas, és szakkörvezetői jogosítványt adó komplex kézműves tanfolyamokat szervezünk. Ezen felül érdekes szakmai- és egyéb kézműves kurzusokat indítunk, autentikus kézműves és falusi életet bemutató rendezvényekkel igyekszünk a Cinkotai Tájházban programokat szervezni.

Mire gyűjt:

Alapítványunk oktatóműhelyének korszerűsítésére, illetve saját / hasonló szervezettel megosztott alkotóház kialakítására.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Dr. Kresz Mária Alapítvány és Fazekas Központ működésére

Dr. Kresz Mária Alapítvány

A Dr. Kresz Mária Alapítvány a gyerekek és felnőttek számára a kézművesség általában és fazekas mesterség népszerűsítésére gyűjtünk.


Adománygyűjtés indult: 2018.12.19.
Összeg: 40.000 Ft
Támogatók száma: 2
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.