Dr. Bernard Lievegoed Közös-Ég Szabad Nevelési Életközösségeket Támogató Egyesület

Célunk olyan nevelési életközösség létrehozása, fenntartása, amelyet minden életterületen az antropozófia hat át.

Célunk olyan nevelési életközösség létrehozása, fenntartása, amelyet minden életterületen az antropozófia hat át.

Adószám:
19051626-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Dr. Bernard Lievegoed Közös-Ég Szabad Nevelési Életközösségeket Támogató Egyesület

Szervezet rövid neve:
Dr. Bernard Lievegoed Közös-Ég Egyesület

Szervezet adószáma:
19051626-1-13

Honlap:
http://mocorgokozossegek.hu/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200230-10026713-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 209184543

A szervezet címe:
2100 Gödöllő, Boróka utca 20.

Tevékenységi kör:
Országos, regionális közszolgálati hírközlés

Tevékenység leírása:
1.1 az Egyesület által meghatározott antropozófiai alapokon nyugvó óvodapedagógiai programot hozunk létre és ajánlunk fel gyakorlati alkalmazásra meglévő köznevelési intézmények számára, valamint célul tűzzük ki ezen program országos szintű elfogadtatását és biztosítjuk a program elérhetőségét valamennyi érdeklődő számára, továbbá az elfogadott program alkalmazása céljából köznevelési intézményt hozunk létre, működtetünk és tartunk fenn; 1.2 a létrehozott óvodapedagógiai tartalmakat elsősorban kerti csoportos foglalkozások formájában alkalmazzuk, működtetjük a pedagógia, a mezőgazdaság és a művészetek összekapcsolásával; 1.3 a közösségen belül törekszünk a Rudolf Steiner által megalkotott szociális hármas tagozódás megismerésére, megismertetésére és működtetésére; 1.4 vállaljuk Dr. Bernard Lievegoed szellemi hagyatékának megismerését, megismertetését, a közösségen belüli működésről vallott nézeteinek gyakorlatba való átültetését, ennek képzések formájában történő feldolgozásával együtt; 1.5 ápoljuk a Krisztusi értékrendet, az ünnepek megformálását keresztény tradíciók, szokások segítségével valósítjuk meg; 1.6. aktívan támogatjuk a közösségen belüli önismereti, önnevelő tevékenységeket, műhelymunkákat, stúdiumokat szervezünk; 1.7. célunk a természeti ritmushoz alkalmazkodó életvitel, gazdálkodási és nevelési tevékenységek megvalósítása; a szociálisan rászorulók támogatása; 1.8. támogatjuk az alkotói (kézműves, művészi) tevékenységeket, mesterségeket, a régi népi hagyományok megőrzését, ápolását, újraélesztését, ősi motívumok, jelképek köztudatba való visszaemelését és mindezek rendszeres, tudatos beépítését a nevelési tevékenységekbe; 1.9. a Waldorf mozgalomban zajló gondolkodásmód-váltó folyamatokkal aktívan együttműködünk, azokat támogatjuk és segítjük.

Mire gyűjt:
Adományból sikerült megvásárolnunk Gödöllő nyugodt részén egy telket. A területen egy óvodásokból álló kerti csoportot álmodtunk meg, ahol a gyerekek együtt lélegezhetnek a természettel, értelmes, utánozható tevékenységeket végezhetnek, kertészkedhetnek, állatokat gondozhatnak napjaik túlnyomó részében. Az ideának elkötelezett szülői kör (13 család) hatalmas erőfeszítést tesz arra, hogy szeptembertől megindulhasson az élet a Mocorgó közben. Jelenleg folyamatban van egy kerti szaletli építése, egy 35 m2-es bontott faház összeállítása és egy alomszék kialakítása. A nyár folyamán konyhakertet alakítottunk ki, ami ontja a termést. A telket és faházat, a szaletlihez szükséges tartószerkezetet szülői és baráti adományokból sikerült megvásárolni, de további pénzadományokra van szükségünk ahhoz, hogy szeptemberben megfelelő körülmények között indulhasson meg a kerti csoport élete. Ez a kampányt a szaletli befejezéséhez indítjuk.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.