DNS-Dumaszínház Kulturális Egyesület

Produkcióinknak hála a világ hamarosan sokkal viccesebb hely lesz, míg végül elérjük végső célunkat, amikor is az újszülöttek nem felsírnak majd, hanem felnyerítenek.

Alkotóközösségünk tagjai kijelentik, hogy az emberi faj arra hivatott, hogy remekül szórakozzon ezen a bolygón. Valljuk, hogy a társadalmi problémák terén a humor eszközeit felhasználva új, sohasem látott megoldások születhetnek. Leszögezzük továbbá, hogy képesek vagyunk megújítani a színházművészet legvitatottabb műfaját, amelyet régen kabaréműsornak hívtak, ma pedig szkeccselőadásnak nevezünk. Produkcióinknak hála a világ hamarosan sokkal viccesebb hely lesz, míg végül elérjük végső célunkat, amikor is az újszülöttek nem felsírnak majd, hanem felnyerítenek.

Adószám:
18161234-2-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
DNS-Dumaszínház Kulturális Egyesület

Szervezet rövid neve:
DNS-Dumaszínház Egyesület

Szervezet adószáma:
18161234-2-42

Honlap:
http://www.dumaszinhaz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/dumaszinhaz

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/dumafilmszinhaz

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11709002-20130628-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 12195337

A szervezet címe:
1094 Budapest, Viola utca 48. fszt. 10.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

Tevékenység leírása:

A Dumaszínház a DEKK projekt keretében 2013 decembere óta hoz létre a humor megújítását célzó előadásokat a Jurányi Házban. Az első bemutató a Férfiak szexuális világa Vinnai András, Bánki Gergely és Janklovics Péter előadásában azóta is műsoron van. A változatos reportoárból a Magyar nátha és a Fear the Szaknévsor hangjáték formájában is elérhető. A témák rendkívül változatosak voltak, készült előadás a halálról Dömötör András rendezésében (Kaputt), a magyar nyelvről Kálmán Eszter és Vinnai András alkotói együttműködésében (Szóvirágok). De bemutattunk sci-fi drámákat is (Vojáger, Algoritmusok), beszéltünk a Gólem színházzal közösen az elfogadásról és a gyűlöletről (Zs-kategória, avagy önfeledt zsidózás revüvel, Kiválasztottak), a hazai könnyűzenéről (Garázsbanda), vagy a kabaré történetéről Bánki Gergely és Szabó Zoltán produkciójában, Az első kétszáz évemben. A fizikai színházzal is kísérleteztünk, Az elhanyagolt férfiszépségek a Jurányi, a Radnóti Tesla laborja után remélhetőleg a Szkénében folytatja karrierjét. A 40 avagy a véges élet, az életközepi válságról, az Irodai patkányok pedig a munkavállalói létről szólnak, és folyamatosan játsszuk őket. Előadásaink számos díjat nyertek a Vidor fesztiválon és a Thália humorfesztiválon, külföldön is játszottuk őket. Abban bízunk, hogy a nehéz idők ellenére a jövőben is tudjuk folytatni az előadások létrehozását, ezen kívül pedig podcast formájában is meg tud majd szólalni alkotóközösségünk. 

Mire gyűjt:

A gyűjtés célja két előadás bemutatása a 2022/23-as évadban, illetve egy humoros, fikciós podcast elindítása.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.