Démoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Egyesülete

”Nem baj, ha nem dadogsz, mi toleráljuk a másságodat.”

A fiatal és felnőtt beszédhibások, a beszédhibás gyermekek szülei és a segítő szakemberek szakmai érdekvédelme, támogatása, számukra információk továbbítása, logopédiai terápia biztosítása.

Adószám:
18067037-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Démoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Egyesülete

Szervezet adószáma:
18067037-1-42

Honlap:
http://www.demoszthenesz.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11702036-20613707

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3020653

A szervezet címe:
1082 Budapest, Üllői út 54-56. II 14.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:
A fiatal és felnőtt beszédhibások (dadogók, hadarók, artikulációs zavarokkal küzdők stb.) számára logopédiai terápiát, telefonos tanácsadást, logopédiai szakértői vizsgálatot biztosítunk, információt nyújtunk a beszédhibákról, az ellátás helyszíneiről. A segítők számára szakmai továbbképzéseket szervezünk. Felkérésre tájékoztató előadásokat vállalunk a beszédfogyatékosság témakörében oktatási, egészségügyi intézmények és a munkaügyi központok számára. . Az aktuális törvények ismeretében érdekvédelmi és felvilágosító munkát folytatunk.• A dadogás területén új, az eddigieknél hatékonyabb, sikeresebb terápiát adaptáltunk Martin F. Schwartz amerikai professzor kezelési módszere alapján. Könyvét lefordítottuk és a NCA pályázat segítségével kiadtuk. Eddig több mint 30 sikeres terápiás ellátásunk volt, az egyéni és csoportos tanfolyamokat elvégzett érintettek azóta sikeresen végzik tanulmányaikat, álláshoz jutottak, párkapcsolatuk és baráti körük tekintetében hatékonyabbak lettek, a médiában interjúkat vállalnak. Hosszú évek óta folyó lankadatlanul végzett érdekképviseleti tevékenységünk eredményre vezetett, a Fogyatékosságügyi Tanácsban állandó képviseletet nyert a beszédfogyatékosság ügye! Képviseletét az Afázia-az Újrabeszélők Egyesülete és a Démoszthenész Egyesület delegáltjaként Krasznárné Erdős Felicia látja el. • Kósa Ádám euro-parlamenti képviselő meghívására 19 főből álló küldöttség utazott Brüsszelbe a beszédfogyatékos személyek képviseletében 2013. okt. elején . A küldöttség tagjait - eddigi szakmai tevékenységük elismeréseként - az Afázia - az Újrabeszélők Egyesülete és a Démoszthenész Egyesüle

Mire gyűjt:

A Démoszthenész és Palotás Gábor mesterlogopédus díjak támogatására, ennek anyagi háttere évente  az átlagosan 3 logopédus díjazására 210.000.- Ft (90.000.- Ft a plakettek ára, a hozzá tartozó oklevél 45.000.- Ft, a díjhoz tartozó pénzbeli jutalom 75.000.- Ft.)

A Démoszthenész Thália Pódium vezetőinek tiszteletdíja évente 250.000.- Ft (két fő vezeti a csoportot.)

Konferenciáink helyszínének bérleti díjára 120.000.-Ft és az előadók tiszteletdíjára 160.000.- Ft- ennek évi átlagos költsége.

 Szeretnénk újabb továbbképzéseket akkreditáltatni.  Két tervezett továbbképzésünk akkreditálására

Támogatni a beszédterápián résztvevőket, akik munkanélküliek.

Bérleti díjainkra.

Számítógépes parkunk és technikai eszközeink (fénymásoló, nyomtató) felújítására.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Könyvet a népnek!

Démoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Egyesülete

100% 65.222 Ft összegyűlt
65.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Démoszthenész nyomában

Démoszthenész Beszédhibások és Segítőik Országos Érdekvédelmi Egyesülete

33% 59.000 Ft összegyűlt
175.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.