DÉLVIDÉKÉRT ALAPÍTVÁNY

Mindent a Délvidékért

A délvidéki magyarság nemzeti, kulturális és szellemi életének, tevékenységének segítését, ezzel is hatékony részt vállalva identitása megőrzésében; a magyar nemzeti tudat és összetartozás-tudat ápolását és kiteljesítését;

Adószám:
18130243-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
DÉLVIDÉKÉRT ALAPÍTVÁNY

Szervezet adószáma:
18130243-1-41

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103874-35123700-01003003

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+36-30-670-4408

A szervezet címe:
1134 Budapest Róbert Károly körút 38. 3. 54.

Tevékenységi kör:
Határainkon túli magyarok támogatása

Tevékenység leírása:
A Vajdaságban működő, szabadkai székhelyű Magyar Mozgalmat politikai kérdésekben is megnyilatkozó civil szervezetként hozta létre 2015. augusztus 20-án mintegy háromszáz, zömében értelmiségi magyar ember. Sorainkban egyaránt megtalálhatóak a VMSZ volt nagy tekintélyű politikusai, de olyan közéleti emberek, művészek, egyetemi tanárok, újságírók is, akik elégedetlenek a vajdasági magyar közállapotokkal és tenni szeretnének azok megjavításáért. Tagságunk azóta már a többszörösére növekedett. Értékrendünket a Hitvallás nevű alapdokumentumunkban fogalmaztuk meg, céljainkat részletesen leírtuk a Programunkban, mindezt megtalálhatja honlapunkon (www.magyarmozgalom.rs). Képviselőink ott vannak a magyarkanizsai, az óbecsei, a szabadkai, a topolyai és a zentai képviselő-testületekben, és azokért a célokért küzdenek, amelyekkel a szavazóik megbízták őket: egy olyan Szerbiáért, Vajdaságért és vajdasági magyar közéletért, amely szabad, demokratikus, félelem nélküli, gyarapodó, és amely minden magyar embert értéknek és értékesnek tart. A Délvidékért Alapítvány 2007 őszén alakult meg Budapesten. Kuratóriuma magyarországi és délvidéki tagokból áll, akik a külhoni magyar nemzetrészek élhetőbb jövőjének érdekében tevékenykednek. Elsősorban a szabadkai székhelyű Magyar Mozgalommal ápol szoros kapcsolatot és azt támogatja is minden lehetséges módon.

Mire gyűjt:

Amennyiben a fenti célokat, a Magyar Mozgalom céljait, Ön is fontosnak tartja, kérjük támogassa alapítványunkat személyi jövedelemadójának 1 %-ával (szervezet neve: Délvidékért Alapítvány, adószáma: 18130243-1-41).


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.