Debreceni Hospice Ház Alapítvány

Tegyünk együtt az életvégei emberi méltóságért!

A hospice ellátás a nemzetközi hospice mozgalmat jellemző szellemiségnek megfelelően, a már csak tüneti kezelésben részesíthető, gyógyíthatatlan – elsősorban daganatos – betegek testi és lelki szenvedéseinek enyhítésével foglalkozik, a humánus kezelést, az emberi méltóság megőrzését tartva elsődlegesnek. Célunk a betegek fájdalmainak és tüneteinek csökkentésével, lelki szenvedéseik enyhítésével a lehető legjobb életminőség, fizikai és szellemi aktivitás elérése, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében.

Adószám:
18652482-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Debreceni Hospice Ház Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Debreceni Hospice Ház Alapítvány

Szervezet adószáma:
18652482-1-09

Honlap:
https://debrecenihospicehaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hospicedebrecen

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@debrecenihospicehaz441

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103434-66532000-01004005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 52512900

A szervezet címe:
4031 Debrecen, Bartók Béla út 2-26.

Tevékenységi kör:
Közhasznú egészségügyi szolgáltatás (kht)

Tevékenység leírása:
A magyar társadalom általánosan elutasító a halállal és haldoklással kapcsolatban. A hospice szó is gyakran vagy nem érthető az embereknek vagy valami rosszat jelent nekik. Ezért egyik fő célkitűzésünk a folyamatos tájékoztatás és szemléletformálás, annak érdekében, hogy társadalmunkban és az egészségügyi szakmában ez az ellátási forma a szükséges és elismert ellátási formák részévé váljék. Debrecen, mint az Észak-Alföldi régió központja, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet, a Debreceni Egyetem, mint a régió és tágabb környezetének egyetlen Orvostudományi Karral rendelkező intézete, kiváló alap ahhoz, hogy a magyarországi palliatív ellátás jelentős bázisává lépjen elő. Több éves előkészületi munka eredményeként, 2015 év tavaszán megalakult a Debreceni Hospice Ház Alapítvány. Első és legfontosabb lépésnek 2016. őszi indulással a fekvőbeteg szakellátási osztály létrehozását tartottuk,- megtartva a már jól működő otthonápolási hálózat működését . Az ellátás humánerőforrás hátterét alapvetően a Kórház meglévő szakdolgozói állománya, saját orvosai és részben az Egyetem liszencvizsgát végző orvosai együttesen tudják biztosítani. Alapítványunk közvetlenül támogatja az osztály munkáját, - az otthonápolási háttér elérhetőségének folyamatos biztosítása, - a debreceni hospice ellátás támogatása, - önkéntesek képzése, - nemzetközi és hazai konferenciák szervezése a szemléletformálás jegyében is fontos feladatunk.

Mire gyűjt:
A befolyt adományokból közvetlenül támogatjuk a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Hospice-Palliatív Terápiás Osztályon folyó munkát, melynek része a fekvőbeteg szakellátás és az otthonápolási háttér biztosítása is. Emellett önkéntesek bevonásával és képzésével igyekszünk még több támogatást nyújtani. Nagyon fontosnak tartjuk a hospice szemlélet "terjesztését", elfogadását, az életvégi méltóság megőrzésének hangsúlyozását. Ennek érdekében szemléletformáló kampányokat, eseményeket szervezünk, ahol érintett családtagok is számos alkalommal részt vesznek. Figyelmet fordítunk a családtagok lelki és mentális támogatására is. Támogatásoddal lehetőséget adsz arra, hogy a jövőben is minél több családnak segíthessünk az élet talán legnehezebb időszakában, ahol minden perc számít és senki nem maradhat egyedül. Köszönjük! fekvőbeteg szakellátási osztály létrehozása, az otthonápolási háttér elérhetőségének biztosítása. Jövőbeni célunk a debreceni hospice ellátás támogatása, az önkéntes és egyéb képzések, továbbá nemzetközi és hazai konferenciák szervezése

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.