DÁVID Kisemberek Társasága

Kis testben nagy szív és akarat!

Célunk, hogy a kisemberek hasznos emberei legyenek a társadalomnak, ennek érdekében programokat szervezünk, életminőség javító szolgáltatásokat nyújtunk és képviseljük érdekeiket. Valamint kapcsolatot tartunk a legnevesebb orvosokkal, szakemberekkel.

Adószám:
18086340-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
DÁVID Kisemberek Társasága

Szervezet rövid neve:
DKT

Szervezet adószáma:
18086340-1-43

Honlap:
http://www.kisemberek.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/DavidKisemberekTarsasaga

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/channel/UCxaKr1vaSamij7TIeWc8yJg?feature=watch

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-15755926

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-475-5995

A szervezet címe:
1191 Budapest, Hunyadi u. 31. VI.18. 1.

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:
Tanácsadás és az egészségügyi ellátás igénybevételénél nyújtott segítség, szülőklub működtetése, pszichológiai, pedagógiai, nevelési tanácsadás, sport, gyógytorna, pályaválasztási tanácsadás, jogi tanácsadás, PR munka, napi kapcsolattartás, számítógép kezelés elsajátítása, mentálhigiéniás beszélgetések:, filmklub, varrás, angol oktatás (alap, közép és haladó), korrepetálás bármilyen tantárgyból, képességfejlesztés, érdekképviselet. Nyári 1 hetes tábort szervezünk az egészség nevében. Toalett használatát elősegítő segédeszköz gyártását kezdtük FSZK pályázatnak köszönhetően. 2013-ban a tagok létszáma 155 fő +családtagok+szimpatizánsok+orvosaink. 2002. évben sikerült elérni, hogy megkapják az emelt családi pótlékot az achondroplásiások. Önkénteseink sokat segítenek. Új honlapunkon céljaink, küldetési nyilatkozatunk, programjaink időpontjai és még sok hasznos információ olvasható. Programokat, hetenként tartottuk. Egyelőre ingyen tudtuk adni, pályázatoknak, támogatóknak és önkénteseinknek köszönhetően. Cégekkel tárgyalunk, célunk szerződéseket kötni, hogy kisembert alkalmazzanak. Több újságban és tévéműsorban jelent meg a társaság. Ezzel is szeretnénk elősegíteni az integrációt, az elfogadást. E mellett pedagógiai fejlesztő kiadványban segítő cikket írtunk. Több cég segít nekünk akár ingyenes szolgáltatással, akár kedvezményt adnak tagsági kártyánkra. Hírleveleinket nem csak tagjaink olvassák. Orvosi vizsgálatokat folyamatosan szervezzük. Romániából öt család, tartozik tagjaink közé. Szakmai, baráti kapcsolatot tartunk fent külföldi kisemberes társaságokkal. Nagy sikerűek a több napos táboraink, ahol csupa egészséges program van.

Mire gyűjt:

Mivel tagjaink általában valamilyen ellátásban részesülnek (rokkant ellátás, fogyatékossági támogatás vagy emelt családi pótlék..) sokan a létminimum szintjén vagy alatta élnek, fontos, hogy programjainkat ingyen tudjuk adni. Mind a gyógtorna, mind a pszichlógiai foglalkozások a legfontosabbak ezért mindent megmozgatunk, ha mást nem, ezeket a programunkat tudjuk szolgáltatni. A gyerekek képességfejlesztése is a legfontosabb, hogy a középiskolába eljutva kevesebb nehézséggel kelljen számolniuk. Többi programunkra, amit fent említettünk vagy pályázatot írunk vagy/és támogatót keresünk. Segédeszközünk szerszámának elkészítésére nyertünk pályázatot, de a legyártása is fontos, illetve a folyamatos ellátás. 1 hetes táborunkat 2013. évben nem sikerült megvalósítanunk anyagi források hiányában.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.