Csengeri Gyermek és Ifjúsági Önkormányzati Kiemelkedően Közhasznú Egyesület

Kiemelt prioritás az anyaországi és határainkon túli magyar ifjúság ügye!

Az érintett korosztály kulturális és társadalmi helyzetének javítása, szabadidős programok szervezése. A csengeri fiatalok kikapcsolódásának, kulturális programjainak megszervezése. Testvérvárosi kapcsolat kialakítása más ifjúsági egyesületekkel az országon belül, illetve a határon túl.

Adószám:
18807369-1-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Csengeri Gyermek és Ifjúsági Önkormányzati Kiemelkedően Közhasznú Egyesület

Szervezet adószáma:
18807369-1-15

Honlap:
http://https://www.facebook.com/csengeriifjusagiegyesulet

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/csengeriifjusagiegyesulet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11744096-20008031-00000000

Közhasznú jogállás:
nem

A szervezet telefonszáma:
+36-30-5163036

A szervezet címe:
4765 Csenger Ady Endre utca 14.

Tevékenységi kör:
Belföldi és külföldi magyar kulturális kapcsolatok

Tevékenység leírása:
Rendszeresen szervezünk különböző rendezvényeket azért, hogy a fiatalok tartalmasan tölthessék el szabadidejüket, megismerve közösségük építő erejét. A magyar kultúra iránti elkötelezettségünket példázza az, hogy a határon túli magyar ifjúsági partnereinkkel évente többször valósítunk meg programokat, hogy a magyar kultúra a határainkon túli magyar fiatalok számára megélhetővé váljon. A határainkon túli magyar ifjúságot rendszeresen bevonjuk programjainkba, ugyanis a magyar kulturális örökség ápolásán túlmenően, a közös történelmünk és történelmi tudásunk elmélyítése, valamint a magyarságtudat, a magyar kultúra, a nemzeti identitás megőrzése és erősítése kiemelten fontos. Lehetőséget biztosítunk a történelmileg és kulturálisan összetartozó ifjúság kapcsolatainak elmélyítésére, a magyar kulturális ismeretek bővítésére és a tapasztalatszerzésre. Rendezvényeink során alkalmat biztosítunk arra, hogy a magyar ifjúság a történelméből és kultúrájából erőt merítve, a magyarság történelmi tragédiái után is képes legyen magyar értékek megőrzésére és az előtte álló feladatok megoldására.Határainkon túl többször szerveztünk különböző közösségépítő és kulturális programokat. Erdélyi ifjúsággal kezdtünk mélyenszántó kapcsolatokat ápolni, megismertük ezáltal a helyiek magyar identitás és kultúra iránti elkötelezettségét. E tapasztalat hívta életre az együttműködés iránti elkötelezettséget, így az erdélyi fiatalokat meghívtuk a kulturális és hagyományőrző programokat életre hívó rendezvényünkre. Több határon túli tapasztalat birtokában célul tűztük ki a határainkon túli magyarság támogatását, így adománygyűjtést szerveztünk és egy erdélyi Árvaház gyermekei részéré juttattunk adományokat. Rendezvényeinken számos határon túli ifjúsági partnerünk képviselteti magát ahol az együttműködés-fejlesztés kerül a középpontba. 2014-ben egy sikeres pályázatnak köszönhetően két erdélyi kulturális rendezvényre 40 helyi fiatal utazott, majd 4 országból 60 határon túli magyar fiatal érkezett a rendezvényünkre. A határainkon túli magyar ifjúsággal a nemzeti és kulturális együttműködés alapköve elhelyezésre került, mely biztos alapot jelent a magyar ifjúság kulturális építkezéséhez.

Mire gyűjt:

Egyesületünk határainkon túli, a történelmi Magyarország területén működő árvaházak részére gyűjt olyan adományokat, amelyek könnyebbé és szebbé tehetik az ilyen Intézményekben élő magyar gyermekek életét. Az összegyűlt adományokat a szeretet ünnepe, a Karácsony előtti napokban juttatjuk el a rászoruló árva gyermekek részére. Minden adomány számít, minden adomány segít! Adománygyűjtési akciónk keretében szeretettel várunk és fogadunk mindenféle adományt, például ruhát, cipőt, száraz tésztát, konzervet, plüss és egyéb játékokat, tartós élelmiszert, édességeket, könyveket, színezőket, írószereket és egyéb taneszközöket stb., illetve pénzt, amely egyrészt az utazás költségeit fedezheti, valamint átadhatunk az Árvaotthonok részére a hosszú távú működtetés és fenntartás elősegítése végett.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.