Csendtörő Alapítvány a Szolidárisabb Társadalomért

Csendből hang, hangból párbeszéd, párbeszédből közbeszéd

A Csendtörő a társadalmi tabukról szól és azok áldozataiért cselekszik. Megannyi elhallgatott, félrekommunikált társadalmi tabu szed áldozatokat és burkolja be őket a csend ködébe. Ez a hallgatás pusztít egyéneket, családokat, társadalmakat, szégyenérzetet teremt, kiközösít és elidegenít. A Csendtörő Alapítvány egy szolidárisabb társadalom víziója mentén alakult 2020 tavaszán. Meggyőződésünk, hogy a tabukat megtörni csakis értő, érzékeny és konstruktív párbeszéddel lehet. Az ehhez szükséges környezetet kulturális, művészeti, pedagógiai módszertanokkal teremtjük meg, alkalmazva az online és az offline eszközrendszert is. Célcsoportunk az óvodástól a fiatal felnőttig tartó korosztály, az őket körülvevő felnőttek (szülők és pedagógusok), illetve a szociális rendszerben dolgozó szakemberek (pl. szociális munkások és védőnők). Az általunk felkarolt témák a teljesség igénye nélkül: a digitalizmus hatása, az online és offline identitás hatásai, zaklatás, cyberbullying, természet- és állattisztelet, testkép, az abúzus áldozatiság lélektana és prevenciója. Részletes témaleírás: https://csendtoro.hu Egyedileg kialakított workshopok-kal, élményalapú tudásmegosztással és online tartalmakkal dolgozunk egyszerre. Társadalmi érzékenyítő programjainkkal nyitottabb, szolidárisabb befogadó közeget teremtünk a tabuk által sújtottak irányába. Elhivatottan, munkánk mellett dolgozunk azért, hogy minél többen részesüljenek a „csendtörés” élményében, és minél többen tudatosan és érzékenyen legyenek jelen a mindennapi szociális életükben. Mi hiszünk a hanghallatás felszabadító és a meghallgatás gyógyító erejében. CSENDBŐL HANG, HANGBÓL PÁRBESZÉD, PÁRBESZÉDBŐL KÖZBESZÉD. Ez a Csendtörő.

Adószám:
19251943-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Csendtörő Alapítvány a Szolidárisabb Társadalomért

Szervezet rövid neve:
Csendtörö Alapítvány

Szervezet adószáma:
19251943-1-43

Honlap:
https://csendtoro.hu/index.html

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/csendtoroalapitvany

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10108219-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 707012123

A szervezet címe:
1123 Budapest, Alkotás utca 39. A.lph. 1 2.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
Egyedileg kialakított workshopok-kal, élményalapú tudásmegosztással és online tartalmakkal dolgozunk egyszerre. Társadalmi érzékenyítő programjainkkal nyitottabb, szolidárisabb befogadó közeget teremtünk a tabuk által sújtottak irányába. Ismeretbővítő kampányokkal biztosítunk hiteles információt a tabuk bélyege mögötti valóságról. A célkeresztünkben lévő problémák feldolgozására önálló szakértői gárdát toborzunk, akik segítségével egyedi módszertannal tabu- és korcsoport-specifikus programokat dolgozunk ki: felnőttek számára előadások és tematikus konferenciák keretében foglalkozunk a legkényesebb témákkal is, a gyermekeknek pedig a művészetpedagógia alapú játékos környezet megteremtése nyújt segítséget a bizalomépítésben és az ismeret befogadásában. Folyamatosan haladunk a tabutémánkénti programjaink kidolgozásával. Jelenleg az iskolai erőszak és a digitalizmus/online működés és annak mentális hatásait bemutató programunk van készen.

Mire gyűjt:
Iskolai erőszak megelőző és erőszakot kezelő programunk minél több iskolába, tanárhoz, gyermekhez és szülőhöz jusson el. Mi is túléltük! / Egy-két bunyóba nem hal bele. / Túlérzékeny ez a gyerek... / Ez csak kakaskodás, nem több! Ismerős mondatok? Sajnos általánosak, ha a gyermekek egymás közötti kapcsolatáról van szó. Számunkra semmilyen bántalmazás nem elfogadható. Ez az érzés, és a tapasztalat hozta létre a programunkat, melyben pedagógus-iskolapszichológus tréning, szülőknek szóló ismeretátadó előadás, gyermekeket segítő tantermi színház, helyreállító resztoratív konfliktuskezelés is helyet kapott!


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.