Csányi Alapítvány a Gyermekekért

„... a tehetségek felfedezése és segítése közös ügyünk, ez a mindenkori legjobb befektetés!”

Hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek képzése, oktatása, szakmai előmenetelük, társadalmi beilleszkedésük segítés, szociális hátránykompenzáció, közösségépítés.

Adószám:
18186464-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Csányi Alapítvány a Gyermekekért

Szervezet rövid neve:
Csányi Alapítvány a Gyermekekért

Szervezet adószáma:
18186464-1-43

Honlap:
http://www.csanyialapitvany.hu

Facebook oldal:
https://hu-hu.facebook.com/pages/Cs%C3%A1nyi-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-a-Gyermekek%C3%A9rt/138060386270736

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11794008-22221111

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-391-7032

A szervezet címe:
1125 Budapest, Lóránt utca 5. /a.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
A Csányi Alapítvány tehetséges, de szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeknek segít tehetségük kibontakoztatásában, fejlesztésében. Ennek hosszú távon való sikeres működtetése érdekében az Alapítvány egy komplex programot hozott létre Életút Program néven. A Programba 10 éves korukban kerülnek be a gyerekek és 10-14 éven át a munkába állásig/egyetem elvégzéséig mentorok és felkészült szakemberek segítik fejlődésüket. Az Életút Program támogatási rendszere minden esetben személyes törődést jelent. A tanulmányaikhoz nyújtott segítséget kiegészítik a családoknak nyújtott szociális támogatások. Az országban öt helyen van jelen az Alapítvány Közösségi Házzal: Jászberény, Szeged, Pécs, Kaposvár és Nagybajom. A Házakban lehetőség van egyéni és csoportos a fejlesztő foglalkozások (tanulásmódszertan, nyelv, matematika-logika, természetismeret, honismeret-történelem, önismeret, számítástechnika) megtartásán felül tanfolyamok, tréningek, Szülői Értekezletek, Szülők Akadémiája, Családi és Nyílt Napok megtartására. Az Alapítvány 2005-ben kezdte meg tevékenységét. Jelenleg 225 gyermeket támogat, akik közül 91-en általános iskolában, 116-an középiskolában, 6-an felsőfokú szakképzés területén és 12-en egyetemen folytatnak tanulmányokat. A gyermekek mindennapjait 15 mentor és 50 fejlesztő tanár segíti. A 2012/2013-as tanév végére a sikeres nyelvvizsgák száma 81-re emelkedett (76 angol nyelvből, 5 német nyelvből). 63 fő rendelkezik komplett ECDL vizsgával. A Pécsett, Nagybajomban és Szegeden történt Beválogatás során 45 fő került be az Életút Programba. 2013 nyarán 3 belföldi tematikus, tábor, 2 helyi úszó tábor, 3 külföldi honismereti tematikus tábor és 5 külföldi nyelvi tábor kapott helyet. A sikeres együttműködésnek köszönhetően Fulbright ösztöndíjasok és AIESEC önkéntesek biztosították Közösségi Házainkban gyermekeink folyamatos idegen nyelvi fejlődését a tanév során. Az Alapítvány tovább folytatta közösségépítő munkáját, melynek keretén belül megrendezésre került az Alapítvány Gyermekparlamentje által meghirdetett II. Alapítványi Focibajnokság.

Mire gyűjt:

Elsődleges cél az Életút Programba beválogatott gyermekek mindennapos tehetséggondozó és fejlesztő munkáját biztosító tevékenyésgek költségeinek fedezéséhez való hozzájárulás.

A szociális hátrány-kompenzáció mellett a közösségfejlesztést célzó kulturális gazdagító programok, fejlesztő tréningek és a korsztályra lebontott tematikus szaktáborok finanszírozásának támogatása.

A Szülők Akadémiája programsorozat megszervezésének és lebonyolításának támogatása, hiszen az Alapítvány az iskolák mellett a családokkal szorosan együttműködve dolgozik céljai megvalósítása érdekében. Ennek egy fontos eleme a Szülők Akadémiája programsorozat, amely az aktuális korosztályt érintő nehézségek és problémák megbeszélésén felül, gyakorlati tanácsokkal látja el a szülőket.


 

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Csányi Alapítvány a Gyermekekért

Csányi Alapítvány a Gyermekekért

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.12.22.
Összeg: 15.100 Ft
Támogatók száma: 5
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.