Csaksimánszínház Egyesület


A már több mint egy évtizede aktívan működő alkotóközösségünk hosszú távú megőrzése és fenntartása önállóságunk és függetlenségünk megteremtésével, amelynek következtében saját nevünkben jogok és kötelezettségek alanyává válhatunk, így hitelességet és további elismerést szerezhetünk magunknak és közvetlen környezetünknek. Továbbá alkotótevékenységünkkel, amelyek a nevelésen és a szórakoztatáson túl személyes, kulturális és esztétikai igényt is kielégítenek – a magyar kulturális és az egyetemes emberi értékeket, valamint a színházi hagyományokat megőrizve – Abaúj-térség közösségi és kulturális életének felvirágoztatása a végső célunk, aminek következtében a jövőben egy ún. kulturális agora kapuja nyílhat ki vidékünkön.

Adószám:
19302915-1-05

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Csaksimánszínház Egyesület

Szervezet rövid neve:
CSAKSIMÁNSZÍNHÁZ

Szervezet adószáma:
19302915-1-05

Honlap:
https://csaksimanszinhaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/csaksiman.szinhaz

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCRmDDd3HnjGnrozf9uBkYYg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10400322-50526988-65851002

A szervezet telefonszáma:
+36 205343873

A szervezet címe:
3882 Abaújkér, Kossuth L. u. 5.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:
Az egyesület céljait az alábbi tevékenységek végzésével kívánja elérni: (1) Saját gyártású- és meghívott színházi előadások létrehozása zárt és szabadtéren: a) hasonlóan az eddig professzionális körülmények között létrehozott, többnyire zenés produkciók mellett, erős rendezői koncepcióval bíró klasszikus (magyar és világirodalmi) és kortárs színpadi irodalmi művek bemutatása, ideértve a gyermekeknek szóló színdarabokat is; b) új színházi műfajok megismertetése az alkotókkal és a közönséggel (pl.: felolvasószínház; színházi nevelési programok /TIE; DIE/ létrehozása és/vagy meghívása); c) a társulat létszámának bővítése, átlagéletkorának szinten tartása az utánpótlás biztosítása céljából; d) együttműködés a környező önkormányzatokkal, közművelődési intézményekkel, közösségi színterekkel, általános- és középiskolákkal, egyéb művészeti intézményekkel, csoportokkal, szervezetekkel; e) neves színházi szakemberek bevonása az alkotótevékenység folyamatába; f) önkéntesek bevonása a háttérfeladatokba; g) jótékonysági színházi előadások kezdeményezése; h) több napos fesztivál jellegű rendezvény tervének kidolgozása; i) „bölcsőtől az egyetemig” – a művészeti egyetemekre való felkészülés elősegítése; j) drámastúdió létrehozása előzetes igényfelmérés alapján. (2) A magyar kultúra jeles napjainak (pl.: magyar kultúra napja, színházi világnap, költészet napja, magyar dráma napja… stb.) időpontjához igazítva, egyéb szórakoztató programok (koncertek, kiállítások, pódiumbeszélgetés-sorozat, könyvbemutatóval egybekötött író-olvasó találkozók…stb.) megvalósítása, amelyek a más művészeti ágban alkotók bemutatkozására is lehetőséget adnak.

Mire gyűjt:
Elsősorban saját gyártású színházi előadások létrehozásához keresünk támogatókat. Eddigi sikereink mára megteremtették az igényt további produkciók realizálásához: kialakították a társulati lét állandóságát és egy mindig érdeklődő közönségbázis létrejöttét eredményezték. Egyszóval az évek alatt vitathatatlan létjogosultsága lett ezeknek, a főleg az ifjúságot igénybe vevő és megszólító összművészeti alkotásoknak, amelyek a nevelésen és a szórakoztatáson túl közösségi tevékenységet és esztétikai élményt is eredményeznek. Az állandó próba- és játszóhely hiánya, továbbá a függetlenségünk kérdése megnehezítette az eddigi alkotómunkánkat, ezért döntöttünk idén egy nonprofit szervezet létrehozása mellett, ami hitelességet és további elismeréseket szerezhet a ma 18 főből álló társulatunk számára, melyet továbbra is Spisák István színész, rendező, színházpedagógus művészeti vezetése fog meghatározni. Állandó tagjaink főleg a környező településekről származnak: Abaújkér, Abaújszántó, Erdőbénye, Mád, Monok, Sajópálfala. Három tagunk a megyeszékhelyről, Miskolcról, egy tagunk pedig a fővárosból, Budapestről csatlakozott hozzánk. Társulatunk 2008-ban amatőr színészekből verbuválódott, mára viszont több hivatásos színházi alkotót is magunk között tudhatunk, akik produkcióinkban rendszeresen színpadra lépnek. Azt a hagyományt, hogy meghívott vendégművész bevonásával hozunk létre színházi előadásokat, szeretnénk a jövőben is megőrizni. Bízunk benne, hogy az új arculat és maga az intézményesült forma további hitelességet és elismerést szerez társulatunk számára, az új helyszín pedig – újdonságaival együtt – minden nézői igényt kielégít majd. csaksimán (a) társulat

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: A CSAKSIMÁNSZÍNHÁZ EGYESÜLET EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.