Columba Országos Madárvédő Egyesület

Segíts a madarakon!

Céljaink: 1. Minden (természetvédelmi szempontból védett v. nem védett fajhoz tartozó) madár védelme, különös tekintettel az elvadult házi galambokra; annak a lehetőség szerinti biztosítása, hogy velük kapcsolatban az állatvédelmi törvény maradéktalanul érvényesüljön. 2. Figyelemfelhívás arra, hogy egyes kiválóan értelmes emlős állatfajokat, közösségi lényeket is faji diszkrimináció sújt, amennyiben állatkínzást megvalósító eszközökkel irtják őket; küzdelem azért, hogy velük szemben is maradéktalanul érvényesüljön az állatvédelmi törvény. Tevékenységünk: 1. Felvilágosítjuk az embereket, hogy a városi galamb nem kártevő, emberre nézve nem fertőzésveszélyes. Harcolunk a galambok ellen folytatott mindenfajta kegyetlenkedés ellen (hálós összefogdosás, fiókák halálra éheztetése, lelövöldözés, elgázosítás, elevenen ragadozó madár elé vetés). Küzdünk a galambok humánus állománycsökkentési módozatainak (főleg: fogamzásgátlás) elfogadtatásáért, bevezetéséért. 2. Felemeljük szavunkat az állatkínzást megvalósító rágcsálómérgek, brutális fémcsapdák és ragacsok betiltásáért, a növényvédőszerek használatának szigorú szabályozásáért. 3. Leleplezzük és feljelentjük az állatkínzókat, harcolunk azért, hogy a törvény teljes szigorával lépjenek fel ellenük. 4. Küzdünk a kedvtelésből tartott állatok beltenyésztése tilalmának törvénybe foglalásáért. 5. Küzdünk azért, hogy a kedvtelésből tartott madarakat is megillessék az élettani sajátosságaiknak megfelelő, jó tartási körülmények. 6. Minden – természetvédelem által védett és nem védett – madár segítségére sietünk és ellátáshoz igyekszünk juttatni, ha rászorul.

Adószám:
18335871-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Columba Országos Madárvédő Egyesület

Szervezet rövid neve:
COMV

Szervezet adószáma:
18335871-1-09

Honlap:
http://www.madarvedo.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/columba.madarvedo/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
60600084-11090029-________

A szervezet telefonszáma:
+36 306177190

A szervezet címe:
4032 Debrecen, Poroszlay út 51. 2. em. 3.a. 51. 2 3.a.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Mire gyűjt:
Sérült madarak gyógykezelésére,élelmezésére gyűjtünk adományokat.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.