Civil Vállalkozások Egyesület

Senior Mentor Program

A Civil Vállalkozások olyan stratégia és üzenet megfogalmazását kezdeményezi, amely elkezdi újjáértelmezni a nyugdíjas életformát, és amely segít másként gondolkozni a nagyszámú és egyre növekvő nyugdíjas népesség mozgósításáról a civil társadalmi munka felé.

Adószám:
18001680-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Civil Vállalkozások Egyesület

Szervezet adószáma:
18001680-1-41

Honlap:
http://www.civilvallalkozasok.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/civicenterprises.org

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/user/civilvallalkozasok

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10102103-38745600-01003001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-855-6691

A szervezet címe:
1119 Budapest, Tétényi út 37. II. emelet 1.

Tevékenységi kör:
Alapfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Senior Mentor Program idősebb felnőtteket visz általános iskolákba a diákok olvasásának- és szövegértésének fejlesztése céljából. A Civil Vállalkozások ambíciója létrehozni egy mentori hálózatot és elindítani egy mozgalmat Európában. Tekintsünk az európai lakosság két szegmensére: - Először, a hátrányos helyzetben lévő iskolás gyerekekre, akiknek szülei nem tudnak délutáni foglalkozásokat biztosítani gyermekeiknek, és akik emiatt lemaradnak az osztályban és rossz jegyeket szereznek - Másodszor, a nyugdíjban lévő emberek közül sokan örömmel végeznének céllal teli tevékenységet Azok az általános iskolás diákok, akik nem vesznek részt délutáni foglalkozásokon rosszabb jegyeket szereznek, kevesebb arányban készítik el a házi feladatot, valamint többet hiányoznak az iskolából. A nyugdíjasok magányosak, és nagy ürességet éreznek az éltükben. A Senior Mentor Program 55 év feletti felnőtteket kötelez el az iskolás gyerekek tanító és mentori szolgálatára.A Civil Vállalkozások egy független – magánalapítású - nonprofit szervezet, amely társadalmi hálózatok létrehozására törekszik a közösség kiaknázatlan erőforrásainak megfelelő helyre való becsatornázása érdekében. A Senior Mentor Program a Civil Vállalkozások fő programja. A Senior Mentor Program egy közép- és kelet-európai társadalmi mozgalom létrehozására törekszik, amely 55 év feletti idősebb felnőtteket visz a problémákkal küszködő köziskolákba a diákok tanulmányi teljesítményének javítása céljából. Ma a Senior Mentor Program egyéni tagságában több mint 120 idősebb felnőtt vesz részt, 25 magyarországi általános iskolában. A Program 2008 óta több mint 2000 kisiskolás diáknak segített az olvasás elsajátításában.

Mire gyűjt:

Senior Mentor Program országos koordinációjának biztosítására.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Adománygyűjtési beszámoló (Közhasznúsági jelentés 2016)

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Civil Vállalkozások - Civic Enterprises

Civil Vállalkozások Egyesület

A Civil Vállalkozások hitvallása szerint a társadalmi hálózatok értékkel bírnak, és a közösségi kapcsolatok hatással vannak az egyének és csoportok produktivitására.


Adománygyűjtés indult: 2017.11.17.
Összeg: 2.481.290 Ft
Támogatók száma: 61
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.