Civil Kollégium Alapítvány

Szervezett, civil erőt építünk. A közösségi munka és civil önszerveződés hazai fejlesztő szervezete.

Célunk a civil társadalom fejlesztése, a közösségi önszerveződés és érdekérvényesítés erősítése, közösségi erőforrásaink fenntartható fejlődésének elősegítése

Adószám:
18070008-1-03

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Civil Kollégium Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Civil Kollégium Alapítvány

Szervezet adószáma:
18070008-1-03

Honlap:
https://www.cka.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/CKAcivilkollegium

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCr79Y6AQf3izws_3NCRYfMQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11701004-20165888-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 1 201-5728

A szervezet címe:
6090 Kunszentmiklós, Kunbábony 37. 2.

Tevékenységi kör:
Ismeretterjesztés, támogatás

Tevékenység leírása:

A CKA legfontosabb tevékenységei: - Képzések, tréningek, előadások, ismeretterjesztés - Helyi gyakorlati munka a közösségfejlesztés és szervezés eszközeivel - Szakmai és „mozgalmi” események (nyári egyetemek, konferenciák, szemináriumok, műhelyek, Állampolgári Részvétel Hete stb.) - Hálózati munka, hazai és nemzetközi hálózatfejlesztés - Specifikus programok, hazai és nemzetközi csereprogramok - Szakmafejlesztő kezdeményezések, kutatások, publikációk, szakmák és intézmények közötti partnerség fejlesztése (pl. művelődési, szociális, környezetvédő, építész stb.) - Intézményi és kormányzati partnerségek, részvétel egyes szakpolitikák, stratégiák kialakításábanA CKA a civil társadalom fejlesztésének régi szereplője, 1997 óta folyamatosan fejleszti a civil társadalommal kapcsolatos tananyagait és juttatja el ezt a tudást ingyen vagy kedvezményesen a hátrányos helyzetű helyi közösségek fejlesztésében dolgozó állampolgároknak, szakembereknek. A CKA évente mintegy 450-500 önkéntesnek szervez 24 órás, bentlakásos képzést, 2-3 országos fejlesztői műhelyt, 3-4 országos/nemzetközi szemináriumot, konferenciát, műhelymunkát tart. 10 éve minden nyáron társszervezője a „Nyári egyetem – a közösségi részvétel fejlesztéséért”-nek, s 9 éve az ország egyik legnagyobb civil eseményévé vált Állampolgári Részvétel Hetének is főszervezője. Negyedik éve valósítja meg Nemzetközi Nyári Egyetemét, amelyen minden évben 15-25 ország résztvevői tanulnak egymás társadalomfejlesztő gyakorlatáról és terveznek meg közös programokat. Tagja négy nemzetközi, európai szakmai hálózatnak. Helyi kapacitás-fejlesztő, szakmafejlesztő, mozgalmi és hálózati programokat valósít meg, az eredményeket beépít képzési tevékenységébe. Saját képzési központot működtet Kubábonyban

Mire gyűjt:

1. Helyi közösségi munkára

Rengeteg településen keressük az aktív embereket, segítünk összekapcsolódni, megtalálni a legfontosabb gondokat és lehetőségeket, támogatni a közös lépéseket. Senki helyett nem teszünk, hanem tenni segítünk! Az elmúlt 20 évben több száz különböző fontos ügyhöz járulhattunk hozzá – közösségi helyek kialakítása, faluszépítés, városrész-megújítás, környezetvédő akciók, közösségi kertek, oktatás, turizmus, munkahelyteremtés, helyi média, közösségi vállalkozások és szövetkezetek…

2. Országos civil kampányokra (mint az Állampolgári Részvétel Hete: www.reszvetelhete.net)

3. Képzési központunk fenntartható fejlesztésére

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adj 1 % esélyt a demokráciának!

Civil Kollégium Alapítvány

Most adhatsz 1 %-ot a demokráciának! Igazságosabbá, demokratikusabbá, zöldebbé teheted Magyarországot. Már csak 1 % kell.


Határidő:
2024-05-20
Adószám:
18070008-1-03
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

ABLAK A PADRA - DIGITÁLIS ESZKÖZÖKET A RÁSZORULÓ GYEREKEKNEK!

Civil Kollégium Alapítvány

Nem hagyjuk, hogy a legszegényebb gyerekek a járvány miatt kiszoruljanak az oktatásból! A digitális tanulás nem működik megfelelő eszköz nélkül, ezért tabletekre, laptopokra gyűjtünk. Támogass minket!

84% 2.525.000 Ft összegyűlt
3.000.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Ablak a padra - Legyen a digitális oktatás mindenkié!

Civil Kollégium Alapítvány

Nem hagyjuk, hogy a legszegényebb gyerekek a járvány miatt kiszoruljanak az oktatásból! Nem állunk meg! Minél több adományt gyűjtünk, annál több digitális eszköz jut a rászorulóknak! Duplázzuk meg célösszeget!

195% 2.928.000 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Akadálymentes Kunbábonyt Mindenkinek!

Civil Kollégium Alapítvány

Mindentől távol, a természet lágy ölén van egy szakmai és közösségi központ tanulni és feltöltődni vágyóknak. Segíts Te is, hogy ezt a helyet a mozgáskorlátozottak is segítség nélkül, önállóan élvezhessék!

130% 391.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.