Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület

"A Hagyományok útján"

A Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület 2009-es megalakulása egy magán kezdeményezésnek köszönhető. A népzenét és néptáncot kedvelő alapító tagok elhatározták, hogy a Kárpát-medencei sokszínű népi kultúra feltárásának és bemutatásának szentelik szabadidejüket.

Adószám:
18034941-1-08

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület

Szervezet adószáma:
18034941-1-08

Honlap:
http://www.ciframuhely.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/ciframuhely.egyesulet

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/Ciframuhely

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
58600283-11190428

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-9012822

A szervezet címe:
9023 Győr, Buda utca 19.

Tevékenységi kör:
Népmûvészet, hagyományõrzés

Tevékenység leírása:
Az általunk bemutatni kívánt egyedülálló kiállítási anyag egy mérai család hagyatéka, amely 2009 óta, Cifra szoba Mérából címmel járja jelenlegi országunk határait, határ menti magyar lakta településeit ill. a külhoni magyar intézeteket. Kiállítások, népzenei koncertek, táncházak szervezése mellett rendszeres résztvevői vagyunk nagyobb művészeti fesztiváloknak, amelyek alkalmával arra törekszünk leginkább, hogy a velünk találkozók komplett képet kapjanak kultúránkról. Az épített örökségünk mellett fontos szerepet kap a szellemi örökségünk is, amelyet a népzene, néptánc és a népi gasztronómia képvisel. Ezek bemutatásában, elkészítésében a tájegységről érkező hagyományőrzők vannak segítségünkre. (Cifra Udvar)Számos helyen volt szerencsénk kiállítani, többek között: a Bakony Házban (Veszprém), a Tímárházban (Debrecen), az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron (Budapest), a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában (Pécs), a Százszorszép Gyermekházban (Szeged), a Fonó Alapítványnál (Diósd és Tárnok), a Kis-Balaton Táncegyüttesnél (Balatonszentgyörgy), a PTE-Illyés Gyula Karán (Szekszárd), a Zalai Táncegyüttesnél (Zalaegerszeg), a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron), a Bicskei Művelődési Házban, a Fehér Ló Közösségi Ház (Mosonmagyaróvár), a komáromi Monostori Erődben, a Bódva-völgyi Kulturális Központ (Szepsi/Felvidék) és mi avattuk fel megújult Barátság Művelődési Központ Százhalombattán. 2014-ben lehetőséget kaptunk arra, hogy határon túli kiállításokat valósíthassunk meg. Így sikerül bemutatkoznunk március végén a Római Magyar Akadémián. Számos alkalommal mutatkoztunk be a Felvidéken valamint Kárpátalján kultúrmissziót teljesítve, elérve a magyar lakta településket.

Mire gyűjt:

MERT A KULTÚRA IS SZÁMÍT!

Ismét eljött az idő, hogy Ön rendelkezzen Adója 1 százalékának felhasználásáról. Kérem engedje meg, hogy ezúton ajánljam figyelmébe a Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület munkáját. Egyesületünk Cifra Közösségét, népzenét és néptáncot kedvelők alkotják. Tevékenységünk a Kárpát-medence sokszínű népi kultúrájának megőrzésére, bemutatására, a kapcsolódó érték feltárására, megismertetésére és megmentésére irányul. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy rendezvényeinken a jelen emberénél, a jövő generációinál érjük el, hogy a mai globalizálódó, felgyorsult, fogyasztó-orientált világban, ne vesszenek el igazi értékeink. 

Kérem támogassa a Cifra Közösség munkáját és haladjunk tovább együtt „ A Hagyományok Útján”!

Köszönettel:

Deésy Gábor - elnök

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.