Centropa Alapítvány

Megőrzött emlékek interaktív könyvtára

A Centropa Alapítvány interjúk és családi fényképek alapján, személyes történeteken keresztül mutatja be a közép- és kelet-európai zsidóság életét a századfordulótól napjainkig. Célunk, hogy a modern technológia lehetőségeivel élve ezeket a 20. századi történeteket eljuttassuk a 21. század diákjaihoz, ezért folyamatosan együttműködünk gyakorló pedagógusokkal, és élményalapú oktatási programokat dolgozunk ki.

Adószám:
18196449-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Centropa Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Centropa

Szervezet adószáma:
18196449-1-41

Honlap:
http://www.centropa.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Centropa.org

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/user/CentropaFilm

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700347-44376202-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 209738338

A szervezet címe:
1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8 2 1 5/a

Tevékenységi kör:
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

A Centropa online adatbázisában (www.centropa.org) szabadon elérhető és kereshető több mint 1,200 interjú és 22,000 családi fénykép a kelet- és közép-európai zsidóságról. Történeteink középpontjában nem a holokauszt, hanem a zsidó élet áll: milyen volt a zsidó kultúra és vallásos élet a háború előtt? Mit mesélnek interjúalanyaink gyermekkorukról, családjukról, szerelmeikről? Összegyűjtött történeteinkből kisfilmeket, kiállításokat, kiadványokat és oktatási anyagokat készítünk, hogy a diákok személyes történeteken keresztül ismerhessék meg a 20. század történelmét. 

Oktatási anyagainkat gyakorló pedagógusokkal együttműködve folyamatosan fejlesztjük, és rendszeresen szervezünk tanárszemináriumokat, ahol a résztvevők új módszerekkel ismerkedhetnek meg, és megoszthatják egymással tapasztalataikat. A diákok számára videókészítési versenyeket, projekteket szervezünk, melyek segítségével megismerhetik lakóhelyük zsidó történelmét, és sok hasznos ismeretet, készséget szereznek.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Egyszázalékos
kampány

Támogasd adód 1%-ával a zsidó családtörténetek megőrzését!

Centropa

A Centropa családi fényképek alapján, személyes történeteken keresztül mutatja be a közép- és kelet-európai zsidóság életét. Célunk, hogy ezeket a történeteket a mai középiskolásokhoz is eljuttassuk.


Határidő:
2019-05-20
Adószám:
18196449-1-41
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.