Cenacolo, a Tudatos Életért Hittel, Sporttal, Kreativitással Alapítvány

Gyermek,- és Kamaszjogok az iskolában

A KAMASZJOGOK CÍMŰ ELŐADÁSSOROZATTAL CÉLUNK A GYEREKEK MEGISMERTETÉSE JOGAIKKAL ÉS FELKÉSZÍTÉSE A KÖTELEZETTSÉGEIKÉRT VALÓ FELELŐSSÉGVÁLLALÁSRA A jövő nemzedéke magabiztos felnőtté válását segítő iskolai és online előadássorozat célja, témakörönként tájékoztatást adni a kamaszokat érintő jogokról, igényérvényesítési lehetőségekről. Cél a felelősségteljes, gondolkodó és magabiztos felnőtté válás.

Adószám:
18944565-1-15

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Cenacolo, a Tudatos Életért Hittel, Sporttal, Kreativitással Alapítvány

Szervezet rövid neve:
T.É.K.A.

Szervezet adószáma:
18944565-1-15

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10402283-50526872-67671008

A szervezet telefonszáma:
+36 707714692

A szervezet címe:
4552 Napkor, Gárdonyi Géza utca 3.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
A gyermek-, és kamaszjogok keretében a jogok és kötelezettségek ismertetése a gyerekek nyelvén, érthetően, játékos és interaktív módon, motivációs, coaching és mediációs technika alkalmazásával, pszichodrámai eszközökkel, mentálhigiéniés felkészítéssel történik az előadás. Ezek a technikák segítik az előadókat, hogy a gyerekekben felmerült kapcsolódó feszültséget, belső konfliktusokat oldani tudják. Az előadást iskolák kérésére szervezzük, a helyszínre az ország bármely iskolájába elmegyünk és akár osztályonként, akár összevont osztályfoglalkozás keretében tartjuk meg. Emellett elindítottuk interaktív cikksorozatunkat szintén kamaszjogi témában, mely a www.777blog.hu oldalon keresztül olvasható. Jelenleg egy applikáció fejlesztésén dolgozunk, ahol szintén játékos formában tesszük elérhetővé a gyermek-, és kamaszjogokról szóló ismeretanyagot. Előadásokat és képzéseket diákok és tanárok részére is szervezünk ebben a tárgykörben. Amennyiben szerinted is hasznos a fiataloknak szóló jogi ismeretek oktatása, csatlakozz a támogatónkhoz és adományoddal segítsd munkánkat, hogy minél több iskolába és kamaszhoz eljuthasson az ismeretanyag.

Mire gyűjt:
Az iskolák számára gyűjtünk, hiszen az képzéseket, előadásokat még útiköltség szinten sem tudják megfinanszírozni az előadók részére. A cél, hogy 2018-ban 2000 gyerek vehessen részt az előadássorozatban országosan. A kamaszjogok szélesebb elérése érdekében egy applikációt szeretnénk fejleszteni.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.