CAMELOT Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete

Nem egy óvón fölénk boruló ernyőre hanem olyan világra van szükségünk amelyben képesek vagyunk élni!

- Révész Szolgálat - Akadálymentesítés felmérése Gyõrben; -Esély-órák általános-és középiskolákban. -EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) -Kerekesszékes akadálypálya - CAMELOT Kupa - kerekesszékes Mikulás - parkoló akció - sport- szabadidős-kultúrális programok - információnyújtás - tanácsadás

Adószám:
18980251-1-08

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
CAMELOT Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete

Szervezet rövid neve:
CAMELOT Egyesület

Szervezet adószáma:
18980251-1-08

Honlap:
http://www.camelotgyor.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gyorcamelot

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000020-63520002

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-96-523590

A szervezet címe:
9021 Győr Amadé L. utca 1.

Tevékenységi kör:
Mozgáskorlátozottak szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:
"Lépj közelebb!” roadshow-t többször, legutóbb 2014. szeptemberben valósítottuk meg a programot több mint 200 érdeklődő részvételével. Kiemelt célcsoportunk ezúttal a Kormányhivatal munkatársai voltak. A visszajelzések szerint a hivatalnokok az érzékenyítő program segítségével olyan tapasztalatokra tettek szert, melyek segítik őket a mozgássérültekkel, illetve egyéb fogyatékossággal élőkkel történő ügyintézés során. (cikk: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/gyor-moson-sopron/hirek/lepj-kozelebb-eselyegyenlosegi-nap-gyorben, tudósítás: http://o2hir.hu/hirek/kiemelt/26055). Az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretében egy tagunk, és két önkéntesünk töltött rövidebb-hosszabb időt Angliában, Spanyolországban, illetve Görögországban. Akadálymentes felmérést végeztünk; az adatokat az OpenStrretMap-be rögzítettük. (tudósítás: http://tv.gyorplusz.hu/cikk/elharulo-akadalyok.html) Több iskolában tartottunk érzékenyítő órát és kerekesszékes akadálypályát, így tudjuk a gyerekekkel megismertetni a mozgássérült emberek világát annak érdekében, hogy ők toleráns, elfogadó felnőttek legyenek. Egyesületünk titkára képzőként, egyik tagunk pedig résztvevője volt a MEOSZ Ifjúsági Tagozatával közösen kidolgozott tematikájú képzésnek, melynek célja az, hogy az országban mindenhol legyenek, akik vállalják az Esély órák tartását, hiszen így tudjuk a gyerekekkel megismertetni a mozgássérült emberek világát annak érdekében, hogy ők toleráns, elfogadó felnőttek legyenek. Az "Adj 1 élményt!" programnak voltunk koordinátora. Nagyon sok szép élményben volt részünk más fogyatékossággal élők mellett (jóga, főző suli, városnézés, kézműveskedés, sport programok, stb.). A program lényege, hogy minél több közös élményben legyen része fogyatékossággal és nem fogyatékossággal élőknek. Akadálymentesség felmérését végeztük és térképre vittük az OpenStrretMap rendszerbe. Tagjaink főzősuliban tanulhatták meg a főzés alapjai, elősegítve önálló életüket.

Mire gyűjt:

egyesületünk működéséhez szükséges tárgyi és anyagi feltételek biztosítására

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.