Búzaszem Alapítvány

Ahogyan gyermekeinket neveljük, olyan lesz az ország

A jövő iskoláját úgy képzeljük el, melynek építőkövei a családok. Az iskola egyik osztályába év közben érkezett kisdiák erre így csodálkozott rá: "itt nem tanító nénik és tanító bácsik, hanem apukák és anyukák tanítanak". És valóban, nem a megszokott utat járjuk. Missziós iskola vagyunk. Módszerünk mások által is megismerhető és másolható.

Adószám:
18713714-2-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Búzaszem Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Búzaszem Alapítvány

Szervezet adószáma:
18713714-2-13

Honlap:
http://www.buzaszemalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/buzaszemiskola/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCmqFe6gYVA8zUyGuq4xUUPg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
64700052-10024175-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 306295452

A szervezet címe:
2131 Göd, Fenyves u 25/a.

Tevékenységi kör:
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

A Búzaszem abban különleges, hogy összefonjuk az iskola és a családok életét, úgy, hogy a szülők is közösséget alkotnak a gyerekek körül, és maguk is járják az utat, amelyen gyermekeiket vezetik.

A családok a változatos programok áramlatába kerülve maguk is tanulnak. Évente egyszer a Kárpát-medence különböző vidékeire megyünk táborozni, ahol dalokat és táncokat tanulunk a hagyományaikat még őrző helyiektől. Amikor valamit már nagyon megtanultunk, abból a magunk örömére hanglemezt készítünk, lemezbemutató koncertet szervezünk, videoklipet forgatunk. Nyáron az iskolakertben kézműves táborokat szervezünk, vagy éppenséggel megtanulunk jurtát építeni. És évente legalább egyszer rendezünk egy hetedhét határra szóló zenés-táncos mulatságot, ahol a Búzaszem apraja-nagyja megmutatja, hogy mit tanult abban az évben.

A már meglévő, különleges akusztikájú iskolaépületben kvázi művelődési házként is működünk az iskolán túli időben, ahol sorra váltják egymást a magyar komolyzenei szólisták, valamint a hazai népzenei élet előadói; rendszeresek a táncházak és népzenei mesterkurzusok; neves előadók tartanak nevelési és életvezetési témájú előadásokat; a helyi és környékbeli kézművesek vásárokon árusítják portékáikat.

Egy szó, mint száz, sokat tanulunk, sokat munkálkodunk, és sokat vigadunk. Mindezt együtt, közösséget alkotva tesszük.

Mire gyűjt:

Egy különleges iskolához különleges helyszínre is szükség van.

12 évvel korábban az önkormányzattól használatra kapott telken 5 ezer forinttal a zsebünkben vágtunk bele az ezer négyzetméteres iskolaépület felépítésébe. Ahogy a magunk erejéből haladtunk előre, úgy kaptunk egyre több segítséget a helyi közösségtől, közeli és távoli vállalkozóktól, sőt külföldről is. A főépületet két év alatt félpénzből építettük fel, majd a következő évtizedben törlesztettük a felvett kölcsönöket. Büszkék vagyunk rá, hogy egyetlen forint közpénzt sem használtunk fel.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy az iskola épületegyüttesét tornacsarnokkal bővíthessük. Az építési engedély birtokában soron következő fontos feladatunk a források előteremtése. Ezt részben a Búzaszem Alapítvány saját anyagi erejéből, támogatók pénzadományából, önkéntes munkából és építőanyag adományokból tervezünk összegyűjteni. Hiszünk abban, hogy ez így gazdaságosabb, közösségépítő és kapcsolatokat formáló módja az építkezésnek.

Arra kérjük Önt, hogy adományával segítsen felépíteni a Búzaszem Iskola közösségi tornatermét.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adományokból építjük a jövő iskolamodelljének tornatermét

Búzaszem Alapítvány

Tudta Ön, hogy a small is beautiful kifejezést először Ernst Schumacher használta az emberközpontú közgazdaságtanról írt könyvében? És azt tudta, hogy a Búzaszem Iskolának egy kicsi, szép tornatermet építünk?


Határidő:
2021-05-20
Adószám:
18713714-2-13
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.