Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete

Egészséget építünk!

Hozzájárulni széles látókörű, modern szemléletű, értékes hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező orvosok képzéséhez; szoros kapcsolatot kiépíteni az elmélet és a gyakorlat között, különös tekintettel az alapellátás és a megelőzés terén.

Adószám:
18192823-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete

Szervezet rövid neve:
BOE

Szervezet adószáma:
18192823-1-42

Honlap:
http://semmelweis.hu/boe/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/moszboe/?fref=ts

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCmJAfRgBcyzIwgJqlHomeWQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10400205-00013756-00000002

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36308276682

A szervezet címe:
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.

Tevékenységi kör:
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:
A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) non-profit, közhasznú egyesület. A BOE a Semmelweis Egyetemen működő legnagyobb civil szervezet. Teljes jogú tagja az Orvostanhallgató Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (International Federation of Medical Students’ Associations – IFMSA), mely 1951-ben alakult, ma pedig több mint 110 tagországgal a világ egyik legnagyobb és legrégebbi ifjúsági szervezete. Az IFMSA az ENSZ és a WHO által is elismert orvostanhallgató világfórumként működik, és mintegy 1,2 millió leendő orvost képvisel. A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete számos területen tevékenykedik. Az Egyesület munkáját szekciók végzik a különböző aktivitási területeknek megfelelően: az oktatásüggyel, a nemzetközi szakmai és tudományos csereprogrammal, az egészségfejlesztéssel és a reproduktív egészségüggyel foglalkozó részlegek munkáját az Elnökség hangolja össze. A szekciók tevékenysége egymásra épül, egymás munkáját erősítik, segítik. A prevenciós tevékenység során a BOE tagok középiskolákban tartanak órákat. A 2015-ös évben mintegy 750 prevenciós órát tartottunk, ezzel több mint 15 ezer, 14-18 év közötti diákot oktattunk egészséges életmódra. Különböző rendezvényeken, egészségnapokon vettünk részt, ahol szűrésekre és egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadásra is sor került. Az egészségügyi világnapok alkalmával figyelemfelkeltő megmozdulást szerveztünk kb. 50-50 résztvevővel (Diabetes Világnap – Reggelizz velünk!, AIDS Világnap, Rákellenes Világnap). A Teddy Maci Kórház célja az óvodás gyerekek orvosoktól való félelmének csökkentése. Az óvodások ilyenkor plüssállatokat diagnosztizálhatnak, gyógyíthatnak, és megismerkedhetnek különböző orvosi műszerekkel is. Teddy Maci Kórház programunkkal mintegy 3500 óvodást értünk el 2015-ben. Nemzetközi kapcsolataink révén tavaly mintegy 100 hallgató utazhatott szakmai cseregyakorlatra (International Federation of Medical Students’ Association) és 15 hallgató vett részt kulturális csereprogramon (European Medical Students’ Association).

Mire gyűjt:

Hogyan segítheti tevékenységünket?

Minőségi programok szervezéséhez első sorban az anyagi segítségére van szükségünk

Köszönjük, hogy támogat minket:

  • Adó 1% -val,
  • Termék támogatásával,
  • Szolgáltatásnyújtással,
  • Média megjelenéssel is.

Egyesületünk nonprofit, közhasznú tevékenységet végez.

Az orvostanhallgatók önkéntesen vesznek részt a programjainkon, mert szabadidejükben is fontosnak tartják az egészségnevelést.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete - Egészséget Építünk!

BOE

Támogatásával egészséget építünk! Kérjük, segítse Ön is a BOE-t adója 1%-ának felajánlásával!


Határidő:
2020-05-20
Adószám:
18192823-1-42
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.